Over kamperen

Kamperen is een buitenactiviteit waarbij je de nacht of meer dan één nacht doorbrengt in een beschermde schuilplaats (in de natuur). Dat kan in een tent of camper of een andere schuilplaats zijn als een hangmat. Kamperen is een brede term, maar in essentie is kamperen een manier om even weg te zijn van de drukte van het stadsleven, naar een meer natuurlijke omgeving voor een beperkte tijd.

Veelgestelde vragen

Waar mag je wel/niet kamperen?

Dat hangt er vanaf waar je bent. In Nederland kampeer je op een camping of kun je paalkamperen, een manier van kamperen dat het dichts komt bij wildkamperen in Nederland. In landen als Zweden en Noorwegen zijn er mogelijkheden om echt in de natuur te kamperen, bekijk hiervoor onze gids voor wildkamperen in Noorwegen.

Wat mag je echt niet vergeten bij het kamperen

Het is natuurlijk handig om een schuilplaats te hebben en iets om te koken als je gaat kamperen. Bekijk onze paklijst voor kamperen om nooit meer iets vergeten mee te nemen als je gaat kamperen.

Hoe warm moet het zijn om te kamperen?

In principe kun je met elk temperatuur kamperen, van koud tot warm. Maar of je dat fijn vindt is de vraag. De ideale temperatuur om te kamperen vinden de meeste kampeerders 21°C.