Dit is waarom je een elektrische mountainbike wilt hebben

De elektrische mountainbike (e-mtb) verovert de wereld. En dat is niet zo gek, want je kunt met zo’n fiets net iets meer dan een normale mountainbike. En dat betekent soms ook meer fietsen, want de extra aandrijving zorgt ervoor dat je net iets sneller en vaker die berg op kunt. Maar er zijn zoveel meer voordelen aan een elektrische mountainbike. Ontdek op Lone Drifters de voordelen van een elektrische mountainbike. 

Je bent sneller 

Het eerste voordeel kan natuurlijk niet anders zijn dan snelheid. Met een e-mtb ben je simpelweg sneller dan met een niet-elektrische mountainbike. De motorondersteuning en het extra gewicht van de e-mtb zorgen voor een stabielere fiets, waardoor je met meer zelfvertrouwen harder kunt gaan. Bovendien kun je met een e-mtb grotere afstanden afleggen en meer rijtijd pakken.

Trappen, dat doe je toch zelf? Hoor je anti e-mtbers zeggen. Waarom als jij er je voordeel uit kunt halen?

Je raakt minder vermoeid

Wat als je een slechte dag hebt, of door ongemakken als blessures of ouderdom minder mobiel bent op de mountainbike, maar er nog vol van geniet? Of je vindt het super leuk, maar bent lang niet zo goed getraind (want je vindt net als wij zoveel sporten leuk). Dan zijn er wat extra pk’s, waardoor je je hobby met veel plezier kunt (blijven) uitvoeren . De elektrische steun maakt dat je minder vermoeid raakt. Zo kun je je beter op de route én de techniek focussen, waardoor de rit ook nog eens veiliger verloopt. Een plus voor alle fietsers trouwens, niet alleen mountainbikers.

Je kunt er nog steeds tricks mee doen 

Ondanks het extra gewicht van een e-mtb- overigens valt dit reuze mee – kun je er nog steeds allerlei tricks mee uitvoeren. Het maken van wheelies is een van de leukste dingen voor een mountainbiker. Met een e-mtb is dit gemakkelijker door de extra power op het achterwiel, waardoor je in no-time lange en indrukwekkende wheelies kunt maken. Ook kun je nog steeds jumpen. Er zijn tal van video’s te vinden waar tips & tricks gegeven worden voor de e-mtb. 

Bergopwaarts is more fun

Let’s face it, omhoog klimmen met een e-mountainbike voelt misschien als cheaten. Maar dankzij de motorondersteuning is het klimmen bergopwaarts veel gemakkelijker. Steile hellingen die je met een niet-elektrische mountainbike wellicht voorbij zou fietsen, kun je met een e-mtb juist uitdagen. Ook een mountainbiketocht door de bergen is dan voor iedereen even leuk, vooral als er in je groep een groot niveauverschil zit. 

Je kunt zelf de zwaarte van je e-mountainbike instellen, en als je echt toe bent aan wat krachttraining van je benen, dan zet je de e-mtb toch wat lager? Zet de stand sowieso niet meteen op full-power, je moet ook zelf je best blijven doen. Met een e-mtb kun je net wat vaker een berg beklimmen, dus langer genieten van het leukste werk van mountainbiken: downhill ritjes. Met de e-mountainbike kun je vaker bergritjes maken en daardoor meer genieten.

Mountainbiken doe je toch voor je eigen plezier. 

Single tracks doen? De wendbaarheid van de e-mtb is iets minder vanwege het extra gewicht. Smalle singletracks met veel bochten vormen een flinke uitdaging en in feite is de e-mountainbike daar minder geschikt voor. 

Het is erg geschikt voor beginners

Mountainbiken vergt fysieke kracht en conditie, maar met de motorondersteuning kun je dit rustig opbouwen en gemakkelijk aansluiten bij meer ervaren vrienden. Als je met de ondersteuning van een e-mtb meer plezier kan beleven aan dezelfde route, waarom zou je dat dan niet doen? Toch prettig als je het verschil in fysieke kracht met je fietsbuddies kunt opheffen?  

Ben je op zoek naar een betrouwbare en energiezuinige manier om je dagelijkse fietsritten te maken? Dan is een elektrische fiets precies wat je nodig hebt. 

Het is niet zo duur als je denkt

E-mountainbike duur? Een stuk goedkoper als je deze tweedehands koopt! Heb je er weleens aan gedacht om je e-mtb tweedehands te kopen? Dan heeft Upway precies wat je nodig hebt: elektrische (mtb)fietsen die je fietservaring naar een hoger niveau tillen! 

Bij Upway worden alle elektrische fietsen onder handen genomen door professionele monteurs en ondergaan ze een gedetailleerde analyse van de batterij tot bel. Er wordt niets aan het toeval overgelaten, zodat jouw droomfiets in een zo goed mogelijke staat bij je wordt afgeleverd, vergelijkbaar met nieuw. Dezelfde top ervaring tegen een fractie van de prijs. En ze bezorgen door heel Nederland! 

Overigens verkoopt Upway meer dan alleen een e-mountainbike. Zo verkopen zij dames- en heren fietsen, bakfietsen, stadsfietsen, racefietsen, trekkingfietsen en veel meer.   Of je nu dagelijks naar je werk pendelt, geniet van ontspannende tochten door de natuur, of de stad wilt verkennen, Upway’s diverse collectie elektrische fietsen heeft voor ieder wat wils. Ga naar de website van Upway en ontdek alles wat ze te bieden hebben.