Hebben: Petromax Dutch Oven ft6 met pootjes

De Petromax Dutch Oven is de ideale pan voor outdoorliefhebbers. Je kunt de Dutch Oven gebruiken tijdens bush craft, kamperen, picknicks en andere buiten-activiteiten. Een Dutch oven is namelijk ideaal om in te koken boven een open vuur. Het speciaal gevormde deksel gebruik je als braadpan of een schaal en heeft een opstaande rand om te vullen met hete kolen. Zo maak je een oven van je pan en kun je bijvoorbeeld je eigen brood bakken. Handig! Ontdek waarom je deze Petromax Dutch oven moet hebben!

Petromax Dutch Oven

Gietijzeren pannen bestaan al tijden, zo rond de 18e eeuw. De Petromax pannen zijn gemaakt van duurzaam gietijzer en volledig voorbehandeld (pre-seasoned) en dus direct klaar voor gebruik.

De pan heeft handige pootjes voor stabiliteit, maar is ook zonder pootjes verkrijgbaar. Door de stevige handgreep kan de pan veilig worden opgetild. In de uitsparing van de pan kun je een thermometer in kwijt zodat je de temperatuur van de pan kunt controleren zonder de deksel af te nemen. Handig als je het deksel bijvoorbeeld als oven of bakplaat voor biefstukjes gebruikt.

Welke maat Petromax oven heb je nodig?

De originele Petromax Dutch Oven-serie biedt een breed assortiment en veelzijdige mogelijkheden om aan elke smaak te voldoen.

Wij hebben de ft6.

Deze is ideaal voor starters, net als de ft9. Met een bodemdiameter van 25 cm en een potinhoud van 6,1 l biedt deze Petromax van ft6 voldoende kookruimte om voor jezelf en je outdoorgezin een stevige maaltijd op het open vuur te bereiden of om thuis in je keuken te gebruiken.

Petromax Dutch Oven ft6 met een inhoud van 6,1 liter is bij uitstek geschikt om mee in de open lucht, op de BBQ of in de oven te koken en bakken.

Aantal personenDutch Oven Model
1-2ft1 /ft1-t
1-3ft3/ft3-t
2-5ft4.5 / ft4.5-t
4-8ft6/ft6-t
8-14ft9/ft9-t
14-20ft12/ft12-t
>20ft18/ft18-t
Size chart voor de Petromax Dutch Oven

Petromax Dutch Oven ft6 en 9

Petromax Dutch Oven ft6 met een inhoud van 6,1 liter is bij uitstek geschikt om mee in de open lucht, op de BBQ of in de oven te koken en bakken. Maar alle Petromax Dutch Ovens zijn ook verkrijgbaar zonder pootjes en zijn dus geschikt voor alle soorten fornuizen en voor in de huisoven.

Afhankelijk van het gerecht en de ingrediënten worden 4 tot 8 (ft6) en maximaal 14 personen (ft9) gevuld. Met een thermometergat kun je de temperatuur in de pot regelen.

Met drie poten die aan het deksel zijn bevestigd, kun je hem omdraaien en gebruiken als pan om direct in de sintels of op de grill te braden.

De Petromax Dutch oven ft6 is onder andere verkrijgbaar bij Knivesandtools en Bushcraftshop kost € 72,99.

Dit vind je misschien ook leuk

Machu Pichu
Peru

Inpaklijst voor Peru: alles wat je nodig hebt

Nederland

13x bijzonder overnachten in de natuur

Reistips

Goedkoop reizen met de taxi in Bali (en Zuid-oost Azië): Grab

Wereldreis

Op wereldreis: onze plannen voor de maand februari

Tussen metershoge bomen op Vancouver Island
CanadaKamperen

Een complete route voor Vancouver Island

Outdoor LifestyleWandelen

Getest: Hanwag Hike Merino sokken