Het Banff Mountain Film Festival 2024: Maak je klaar voor een nieuw avontuur!

De adrenaline pompt, je longen vullen zich met frisse berglucht, en de ogen dwalen af naar de toppen van de Rockies. Het Banff Mountain Film Festival is terug! En wel van van 21 tot en met 26 maart 2024. De beste films van over de hele wereld nemen je mee op adembenemende expedities, onmogelijke beklimmingen en inspirerende verhalen van avontuurlijke drifters.

Banff Centre Mountain Film Festival World Tour 2024 – OFFICIAL TRAILER

Over het Banff Mountain Festival

Het Banff Mountain Film Festival is een jaarlijks terugkerend evenement in het Canadese stadje Banff, gelegen in de Rocky Mountains. Al ruim 40 jaar deelt dit festival de beste avonturenfilms met een enthousiast publiek. Inmiddels is het uitgegroeid tot een populaire ontmoetingsplek voor fans en filmmakers.

Omdat niet iedereen naar Canada kan reizen, trekt een selectie van de beste films na het festival de wereld over.

De films van 2024

Mustafa Geylan

Als zijn vader het voor het zeggen had gehad, zou Mustafa Ceylan zeker een beroemde voetballer zijn geworden. Maar toen hij op zijn vijftiende ontdekte hoe leuk skiën was, veranderden al die plannen. Hij zei vaarwel tegen het voetbalveld en begroette het sneeuwpark met open armen. Mustafa had zijn nieuwe speeltuin gevonden. Vanaf dat moment oefende hij zijn freestyle trucs in elke vrije minuut, zonder zich te laten ontmoedigen door de vele valpartijen. Zijn doorzettingsvermogen heeft geloond. Tegenwoordig kan Mustafa zich geen leven zonder skiën voorstellen. Hij blijft enthousiast over freestylen, werkt in een skiwinkel en maakt skifilms. En wie weet wat de toekomst brengt

Cross Countries

Kilian Bron neemt ons mee op een reis door Noord-Amerika—op de mountainbike, uiteraard—van Sedona via Squamish en Grand Junction naar de stedelijke jungle van New York City. Kilian vermijdt fietsparken en uitgesleten paden. Zoals altijd zoekt hij nieuwe routes door woestijnen en bossen, en dit keer profiteert hij van de locals die hem een paar insider tips laten zien.

Reel Rock DNA

DNA. Misschien slechts drie onschuldige letters, maar ze staan voor een van de moeilijkste klimroutes ter wereld. Zou ‘DNA’ de volgende 9c kunnen zijn? Dat is het moeilijkheidsniveau dat Sébastien Bouin heeft toegekend aan zijn nieuwe route in de Verdon Gorge in het zuiden van Frankrijk. De Franse klimmer klom voor het eerst deze route in april 2022, maar omdat niemand de route nog heeft weten te herhalen, is zijn beoordeling nog niet bevestigd. Desalniettemin is iedereen het erover eens: ‘DNA’ is futuristisch, absurd en absoluut grensverleggend. Bekijk het zelf en ervaar de eerste beklimming van Seb Bouin van dichtbij in de Reel Rock-film met dezelfde naam—DNA.

Subterranean

Twee vragen blijven de grotverkenners Katie Graham en Franck Tuot naar de diepten drijven: Is Bisaro Anima echt de diepste grot in British Columbia? En is er een verbinding tussen Glory ‘Ole en Resonance? Om de antwoorden te vinden, stellen de speleologen twee vastberaden teams samen en beginnen aan een ondergrondse expeditie die meerdere dagen duurt. Hoewel ze al bekend zijn met grote delen van de grotten, wacht bij elke bocht een nieuwe uitdaging op hen. Maar deze keer deinzen ze niet terug voor smalle passages, steile hellingen of modderige paden. Met de kans om twee nieuwe records te vestigen, zijn de grotduikers bereid om een volledige set duikuitrusting mee te nemen naar het diepste bekende punt van de Bisaro Anima-grot—want zelfs een ondergronds meer kan deze onverschrokken ontdekkingsreizigers niet stoppen.

Chronoception

Een groep freeriders is op zoek naar een episch avontuur in Kirgizië. Gefascineerd door de machtige pieken van het westelijke Tian Shan-gebergte, gaan ze een zware reis aan door de eindeloze uitgestrektheid van de Kirgizische Steppe, een uitgestrekt gebied van open grasland. Ze regelen het meest off-road-waardige voertuig dat ze kunnen vinden voor hun reis naar de bergen. Wanneer de Russische Kamaz-truck vast komt te zitten in de modder, realiseert het team zich hard dat dit geen gewone expeditie is. Maar er is geen weg terug. De freeriders zijn van plan hun avontuur voort te zetten, en hoe dieper ze doordringen in de mystieke wereld van de Kirgizische nomaden, hoe meer onverwachte krachten zich lijken te manifesteren binnenin hen.

Trailer Banff Mountain Festival 2024

Dit jaar belooft het festival spectaculairder te worden dan ooit. Met een gevarieerd programma vol premières, unieke evenementen en boeiende workshops is er voor ieder wat wils. Of je nu een ervaren bergbeklimmer bent, een enthousiaste hiker of gewoonweg geniet van prachtige beelden en meeslepende verhalen, het Banff Mountain Film Festival is een onvergetelijke ervaring. Dus waar wacht je nog op?

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf19.90. Bestel nu je tickets via de officiële website!