kletsen met freeskiër Sanne over Chicky Clinics

We vragen Sanne de Jong van Chicky Clinics het hemd van het lijf over Chicky Clinics, freeriden en uiteraard over haar eigen liefde voor boardsports. Sanne kennen jullie wellicht als oprichtster van Chicky Clinics – waar  vrouwen verantwoord kennis kunnen maken met extreme sporten- maar nog meer van haar deelnames aan freeride-evenementenclinics voor vrouwen.

Hi Sanne, wij zijn eigenlijk wel benieuwd hoe je bent begonnen met Chicky Clinics.

Ik ben met Chicky Clinics begonnen nadat ik ben afgestudeerd in 2009. Ik vond dat er iets voor meiden in de funsports moest komen. Er zijn heel veel meiden die wel interesse hebben in deze sporten, maar geen vriendinnen hebben waarmee ze deze sporten kunnen beoefenen. De stap om alleen te beginnen is voor velen te groot. Door de Clinics en reizen die Chicky Clinics aanbied, wordt deze drempel verlaagd. Er komen meiden op af die graag andere meiden leren kennen om deze sporten mee te beoefenen, maar ook meiden die het gezellig vinden om te surfen, skateboarden, snowboarden, longboarden enz. met andere meiden! Want of het nou je eerste keer is of de sport al vaker heb gedaan, gezellig is het altijd! D

Wat is precies een clinic, wat kun je verwachten?

Een clinic is een soort workshop waarbij je kennis kunt maken met een bepaalde sport of juist je skills naar een hoger niveau kunt tillen. De clinics worden bijna altijd door vrouwen gegeven. Deze meiden weten hoe het is om om te gaan met angsten en hoe ze te overwinnen. Ze kunnen volledig inspelen op de deelnemers en uiteindelijk zorgen voor een succesvolle belevenis! Iedere clinic is weer anders. Als je naar een clinic toekomt kun je verwachten dat je een leuke dag beleefd samen met andere meiden! En naar huis gaat met nieuwe skills, nieuwe vriendinnen en een goodiebag!

Hoeveel clinics organiseer je gemiddeld en waar gaan jullie heen (ga jij ook altijd mee)?

In de zomer organiseren we gemiddeld 7 clinics en ongeveer 2 tripjes naar het buitenland. En in de winter organiseren gemiddeld 3 clinics en 2 tripjes naar de sneeuw! De clinics worden georganiseerd door heel Nederland heen. En de trips zowel in als buiten Europa. Afgelopen winter waren we in de Lofoten en het jaar ervoor in Canada. En ik ben er voor 99% altijd bij, omdat ik het leuk vind om de reacties van de deelnemers te zien. En graag hoor hoe ze de clinics of reis hebben gevonden.

En wat als je echt een beginner beginner bent?

Je kunt zeker als beginner ook bij ons terecht. Chicky clinics is voor meiden die kennis willen maken met een nieuwe sport, maar ook voor meiden die al ervaring hebben en graag hun skills willen verbeteren.

Wat kan je zeggen over de meiden die zich aanmelden?

Ik zie veel van de meiden terug bij de clinics en/of reisjes. Dat is erg leuk om te zien! De meiden die op de clinics afkomen zijn ongeveer tussen de leeftijd van 13 tot 40 jaar. Erg gevarieerd dus! En de meiden die mee gaan op trip zijn vaak tussen de 20 en 40 jaar. Het maakt tijdens een clinic of reis niet uit hoe oud je bent, je bent er met zijn alleen voor 1 doel. En die is voor iedereen hetzelfde! En dat creëert automatisch een leuke band. Of je nou 45 of 13 jaar bent.

Chicky Clinics, snowplanet, clinic, snowboarden, meiden

Wat was je leukste Chicky Clinics ervaring?

Dat is moeilijk om te kiezen, omdat ik ieder event van Chicky clinics even leuk vind. Het is zo fijn om iedereen met een glimlach te zien vertrekken nadat ze een clinic hebben gevolgd. Of helemaal stoked zijn over wat ze geleerd hebben. Dat is waar ik het voor doe. Daarom zijn alle clinics en reizen voor mij de leukste

En natuurlijk zijn we benieuwd: Welke boardsports doe je zelf?

Ik vind het heerlijk om in de zomer op mijn longboard te cruizen door het park heen. En wanneer de golven goed zijn, rij ik naar Wijk aan zee voor een surfsessie. Af en toe ben ik te vinden op de wakeboardbaan of in het skatepark, maar daar ben ik nog niet zo goed in. Ik vind alle boardsports leuk om te doen, maar soms moet je ook keuzes maken! In de winter doe ik voornamelijk aan freeskiën. Lekker in de poeder spelen en als er geen verse sneeuw is, dan ben ik in het park te vinden. Een aantal dagen per seizoen stap ik ook op mijn snowboard voor de afwisseling. Ik vind het dan erg leuk om het park in te gaan, aangezien ik op mijn board nog niet veel ervaring heb in het park, dus dat brengt leuke spanningen met zich mee! Zelfs voor een kleine box krijg ik al kriebels in mijn buik!

Chicky weetjes

Daarnaast heeft Chicky Clinics ook haar eigen webshop, genaamd Chicky Store. In deze webshop kun je producten vinden die gerelateerd zijn aan de clinics. In de winter verkopen we wintersport accessoires, zoals first layer, handschoenen, mutsen, goggles, second layers. En in de zomer verkopen we surf & beach accessoires, zoals bikini’s, zonnebrillen, tassen enz.

Update: helaas is Sanne gestopt met Chicky Clinics. Sanne woont nu met haar man Boaz en hun kindje in Oostenrijk waar ze een eigen lodge hebben waar je kunt overnachten.