Een longboard voor de kids? Hier moet je op letten

Net zoals alle andere sporten heb je voor kids een aangepaste longboard nodig. Want hoe beter het longboard op de lengte van je kind is aangepast, hoe beter hij of zij gaat longboarden. Kleinere longboarders hebben dus een kleiner bord nodig! In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over het kopen van een longboard voor je kind (of als je zelf nog kind bent :)).

Foto via Chicky Clinics  waar wij aanwezig waren

Lengte van een longboard voor een kind

Een kind heeft een board nodig van kleiner dan zo’n 36″ (inch) ofwel 95 cm. Zo kun je goed staan en blijf je flexibel. Dit soort longboards kunnen ook door de volwassenen gebruikt worden als mini longboard, zoals een penny board of een Dinghy (van het merk Landyachtz).

roze longboard van Penny met mintgroene trucks
Voorbeeld van een Penny longboard

Je kunt natuurlijk een complete longboard kopen, maar wil je de onderdelen apart kopen dan kun je ook letten op de trucks, dat leggen we hierna uit.

Trucks voor een kleiner longboard

De meest geschikte trucks voor kleinere longboards – dus onder de 32″ zijn de standaard kingpin. Met zulke trucks sta je stabieler op een kleiner longboard omdat de voor en achterwielen verder uitelkaar worden gehouden.

Naast trucks kun je ook letten op de wielen van het longboard voor de kleintjes onder ons.

Wielen voor kids longboards

Als je vooral wat wilt cruisen op je longboard dan zijn wielen met een scherpere lip zeer geschikt. Voor goeie grip (waar je kind niet echt gaat sliden) kun je kiezen voor een diameter van de wiel van 75a.

En last but not least! Een goeie helm voor je kind! Want veiligheid gaat boven alles!

Meer lezen:

Happy skating!