Waar kun je longboarden in Nederland; de beste longboardroutes, tracks en locaties

Nederland is het perfecte land om te cruisen met je longboard. Want ja, Nederland is natuurlijk hartstikke plat. Met de zomer in aantocht en onze terugkeer naar Nederland, heb ik weer enorm zin in longboarden!

Dat betekent helaas dat de down-hill longboarders onder ons, hun heil beter bij de buren kunnen zoeken, want echte down-hill spots hebben we bijna niet.

Bijna, want we noemen in dit artikel wel 3 downhill longboardspots.

Oh, en natuurlijk mooie skatebanen, pumptracks en cruisespots. Klaar voor de beste longboardroutes en tracks in Nederland?

Down-hill longboarden

De Posbank

De Posbank is met alle afdalingen een geliefde plek voor longboarders en de ideale spot om je down-hill skills te oefenen. Longboarden op de Snippendaalseweg mag, elders op de Posbank mag je niet longboarden. Hou je daarom goed aan de regels zodat longboarden voor iedereen veilig blijft en we er mogen longboarden. Longboarders hebben zich namelijk hard gehouden voor het openhouden van de Posbank om longboarden uit te oefenen!

De Vamberg

Na heel wat jaren op kleine stukken te hebben geskate is de Vamberg eindelijk vernieuwd! Eind 2018 openden namelijk de nieuwste fietsroutes bij de nieuwe Vamberg of Col du VAM. Op het fietsparcours op de VAM-berg is eenrichtingsverkeer! Perfect dus om je skills te oefenen zonder tegenliggers tegen te komen (op een paar stukken na dan). Het fietsparcours bestaat uit drie klimroutes en één afdaling.

De routes op de VAM-berg zijn in totaal 2100 m lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Op de meest noordelijke route vind je aan het einde van het parcours een stijgingspercentage van 15%.

YouTube video

Ga je hier longboarden? Zorg dan dat je respect toont voor de wielrenners. We willen zo lang mogelijk blijven genieten van deze toffe longboard spot!

Cruisen

Rotterdam’s Kralingse plas 

Deze longboardroute heb ik van medelongboardster Jenny. Dit fietspad om de Kralingse plas en eindigt om de Zevenhuizerplas. Volgens Jenny heb je hier mooie bruggetjes over het water, uitzicht over de Rotterdamse skyline en rij je door de bossen.

Er schijnt ook een heuvel te zijn, misschien nog leuk voor de longboarders. Aan het eind van de heuvel is wel een kruispunt dus pas wel op. De route die Jenny op Google Maps heeft staan komt langs de Rotte met mooie boten en huizen. De route eindigt bij een skateparkje, dope!

Cruisin’ aan de boulevard van Scheveningen

Niets is zo mooi als cruisen langs de boulevard. Scheveningen. Er ligt aan de kust van ons kikkerlandje een feest van 2 km aan heerlijk glad asfalt en dat maakt Scheveningen een heerlijke spot om met je board te cruisen.

Tip: Heb je zelf geen longboard? Huur dan een longboard bij Hartbeach.

Cruising’ op Het lint maximapark Utrecht

Het Máxima Park is perfect voor skaters omdat er geen auto’s mogen komen. Het in totaal 8 kilometer lange en 6 meter brede fijne asfalt biedt ook nog eens mooi mooi uitzicht over de Haarrijnseplas.

Longboard heaven if you ask me!

Snakeruns voor pumpers

Oldenzaal: oudste skatebaan ter wereld?

Ergens in de bossen van Oldenzaal zit de Snakerun verstopt. Deze baan bestaat al sinds 1979 en is een 800 meter lange slang waar je heerlijk kunt pompen. Ideaal als je even wat anders wilt dan over plat asfalt longboarden. En heb je zin in een echte pumptrack? Reis dan af naar Roosendaal.

Roosendaal: wereld’s grootste pumptrack

De grootste asfalt pumptrack ter wereld ligt gewoon in ons kikkerlandje. Met een oppervlakte van bijna 14 tennisvelden en een lengte van 500 meter is deze pumptrack uit Roosendaal de grootste asfalt pumptrack van de wereld. Wij hebben ‘m nog niet getest – we zijn nog maar 2 weken terug van onze wereldreis – maar hopen dat snel te doen!

Scroll naar boven