Leren longboarden: Sickboards Chicks Clinic

Zoals je al hebt gemerkt op mijn blog, kun je op veel manieren leren longboarden. Eén manier is om clinics, of cursussen te volgen. Clinics zijn eendaagse cursussen  waar je geholpen wordt om op een longboard te leren staan of waar je tricks en sliden leert.

Vorige week zaterdag ging ik bij Sickboards langs ter gelegenheid van de Sickboards Chicks Clinic. Sickboards is dè longboardwinkel van Europa. De shop zit in Den Haag, en achter deze winkel is een gymzaal te vinden.

De clinic werd gegeven door de meiden Sonso Masiá en Dani Gaislerova. Sonso is onder andere lid geweest van de Longboard Girls Crew Spanje, de crew waar elk longboardmeisje (including me) tegenop kijkt. Check haar en de spaanse crew onder andere in dit gave filmpje hieronder.

De crew reist de wereld over om in de mooiste longboard proof hun kunstjes te showen. Ze komen beide niet uit Nederland en overal behalve in Nederland is het geloof ik een stuk beter oefenen als je wilt leren down-hillen (en dus sliden). Waar zij dus ook best goed in zijn. Heel gaaf.

Sickboards zelf is de snoepwinkel onder longboarders. Alle kleuren, modellen en fatsoenlijke boardmerken die je maar kunt bedenken hebben ze in de winkel liggen. Ook om uit te proberen. Voor de clinic hadden ze een uitgebreid assortiment longboards over de zaal verspreid.

Ik rijd vandaag op een Loaded boardje, een langer board waar ik perfect op kan (met de nadruk op) leren dansen. Natuurlijk met mijn geleende helm en beschermers voor je knieën en ellebogen.

Maar, hoewel de passie voor boardsports van de blog af spat, toch? Ben ik helemaal niet goed in – überhaupt – dansen op een board. Ik durf mijn afzetvoet niet eens vooraan te zetten! Bedenk maar eens als jij op je verkeerde been op een plank probeert te balanceren. En dat die plank dan ook nog eens met redelijke snelheid vooruit gaat. Ik kan het niet. En stiekem voel ik mij er schuldig over: “je blogt over boardsports maar je kan niet eens dansen op je longboard?”. Tsja. Ik geef de schuld maar aan ongeduld. Het lukt niet in 1 dag en dan vind ik het al niks meer aan. Volgend seizoen maar weer proberen?

p.s. behalve die teleurstelling -in mijzelf0 kan ik iedereen een clinic van harte aanraden. Als beginner is het de kans om kennis te maken met de verslavende sport. En het is superfijn om meiden te leren kennen waar je mee kunt oefenen, die dezelfde passie hebben en om verschillende boards te proberen. Daarnaast kun je jezelf uitdagen, of het opgeven zoals ik ;-) En het was helemaal gratis. Ga je volgende keer mee?

“Ik geef het op, dan maar ‘gewoon’ cruisen”

Ben je op zoek naar een reisorganisatie voor een op maat gemaakte reis, een individuele reis of een groepsreis? Bekijk dan een selectie van onze favoriete reisorganisaties

Wanneer je iets koopt via links op onze website, dan steun je ons zonder dat het jou iets extra's kost en zo kunnen wij onze content gratis houden. Niks boeken maar heb je iets aan onze content gehad? Dan kun je ons een kopje koffie donerenDankjewel voor je steun. ♥️

7 gedachten over “Leren longboarden: Sickboards Chicks Clinic”

  1. wat een ontzettend leuke blog!! en niet op geven hoor! :-) gewoon vaker komen en lekker oefenen, super tof dat je erbij was!

  2. Aww je was super dichtbij haha! Als de passie er maar is, en dat zit wel goed geloof ik ;-) Enne, volgens mij ben je stiekem wel heel goed. Cruisen ziet er super pro uit op die mooie foto van je! <3

Reacties zijn gesloten.