Een auto huren in Marokko: onze ervaring + tips!

Marokko tip: Ontdek de Hoge Atlas te voet op The Atlas Trail, een unieke 5-daagse reis van 80 kilometer.

Marokko is een fantastische bestemming om met de auto te ontdekken. Huur een auto en geniet van de vrijheid die een auto je geeft, Buiten de Marokkaanse steden is weinig verkeer en de wegen zijn prima onderhouden. Bovendien kom je met je huurauto op plekken waar je met het openbaar vervoer of een tour waarschijnlijk niet kan komen. In dit artikel deel ik mijn ervaring met het huren van een auto en rijden in Marokko en geef ik je tips om goed voorbereid en veilig door Marokko te rijden.

Auto huren in Marokko: tips & tricks

Wil je een auto huren in Marokko, dan kan dat via verschillende autoverhuurders. Het handigste is om op het vliegveld direct een auto te huren, vooral als je een roadtrip door Marokko gaat maken. Als wij op reis zijn huren wij vaak een auto via Sunny Cars of we vergelijken auto’s via Easyterra. Het fijne aan Sunny Cars vinden wij dat we precies weten welke verzekeringen in de prijs zijn inbegrepen en dat we daar niet naar hoeven te zoeken op de website.

Vergelijken via Easyterra:

 • Vul je reisdata in en zie direct een overzicht van autoverhuurders.
 • Let op de details: verzekeringen, borg, inleverlocatie, leeftijdstoeslag.

Sunny Cars: duidelijkheid en extra’s:

 • Alles op de website: Geen verborgen kosten, duidelijke voorwaarden.
 • Ervaring: Ophalen op een andere vliegveld dan terugbrengen ging heel vlot
 • One-way toeslag: Afhankelijk van locatie en auto
 • Creditcard vereist: Huren zonder creditcard is helaas niet mogelijk in Marokko.
 • Hybride auto: Duurzaam, zuinig en met power boost (handig inhalen maar in de woestijn niet perse nodig!).
 • Automaat: Comfortabel, vooral in heuvelachtig gebied.

Tips:

 • Vergelijk altijd offertes van verschillende aanbieders.
 • Lees de voorwaarden aandachtig, let op de kleine lettertjes.
 • Overweeg een all-inclusive verzekering voor extra zekerheid.
 • Kies een auto die past bij je reisplannen en budget.
 • Geniet van de vrijheid van een huurauto in Marokko!
auto huren Marokko
Foto via Bianca Kramer Photography, met wie ik op reis was

Hoeveel kost het huren van een auto in Marokko

Autoverhuurder Kosten
Sunny CarsVanaf €355
EasyterraVanaf €298,15 (Worry Free)
Kosten 1 week – gekeken in juli met op- en afhaal in Marrakesh

→ Bekijk details en prijzen van autohuur met Sunny Cars of vergelijk huurauto’s bij Easyterra.nl

Auto huren in Marokko zonder creditcard?

Het probleem waar veel reizigers tegenaanlopen is een creditcard. Sunny Cars biedt autohuur zonder creditcardgebruik alleen aan op bepaalde bestemmingen, Marokko hoort daar op het moment van schrijven niet bij.

Helaas heb ik nog geen autoverhuurders gespot waarbij je een auto kunt huren in Marokko zonder creditcard. Zonder creditcard van de hoofdbestuurder, die als waarborg voor de autohuur dient, kun je in Marokko dus *geen auto huren.

*Mocht je dat wel zijn tegengekomen, laat het gerust in de reacties hieronder weten zodat je andere reizigers daarmee kunt helpen.

Tips voor het huren van een auto in Marokko

1. Huur alvast in Nederland

De eenvoudigste manier om een auto te huren is via Nederland. Je hebt dan alles vooraf geregeld. Wij huurden via Sunny Cars een auto met automaat voor zo’n € 200 euro voor een week. Ook met Easyterra huurden wij regelmatig in de Verenigde Staten een auto.

2. Zorg voor voldoende bestedingslimiet op je creditcard

Zorg dat je genoeg bestedingslimiet op je creditcard hebt staan voor het ter plaatse betalen van de borg.

Ik had maar €1000 limiet op de creditcard en kwam €500 te kort (oeps, zo dom). Mijn reisgezelschap was haar creditcard vergeten. Om die €500 borg op te lossen konden we €8 huurkosten extra per dag bij betalen om die €500 ‘af te kopen’. Ik had zelf ter plekke geprobeerd via ING mijn limiet te verhogen, maar kreeg dat niet zo snel voor elkaar.

3. Zorg dat je genoeg cash bij je hebt

Zorg dat je cash bij je hebt (euro’s zijn ook goed) om te tanken, pinnen kan namelijk niet bij de tankstations. De tank wordt door een medewerker voor je volgegooid.

4. Zorg dat je genoeg power hebt

Zorg dat je een auto huurt die voldoende power heeft om de bergen flink omhoog te rijden. Meestal is dat geen probleem met een huurauto.

5. Houd je aan de verkeersregels

Houd je aan de snelheid. In de steden staan redelijk vaak politiemannen om de snelheid en papieren te controleren. Wij zijn één keer aangehouden en kwamen weg met de boete omdat wij zogenaamd geen cash op zak hadden ;-). Niet heel fijn maar het levert wel mooie reisverhalen van Marokko op 🙂

6. Let goed op in de stad

Verder moet je tijdens het autorijden alert zijn in de stad. Er zijn vaak tweebaanswegen maar er wordt veel in het midden gereden. Ook fietsers plotseling op de tweebaansweg zijn gevaarlijk als er een auto naast je rijdt. Je kunt dan niet zomaar naar links afwijken of vol op de rem gaan.

Op sommige plekken (rondom Agadir/Taroudant) ervaarden wij bij stoplichten nog wel eens bedelaars die bij de autoruiten gaan staan. Het is handig om je deur op slot te doen zodat er geen rugtas uit je achterbank gegrist kan worden; better safe than sorry.

In Marrakech moet je ook goed uitkijken voor vervelende en opdringerige locals. Jonge ventjes probeerde ons ergens naartoe te leiden en volgens hen mochten we niet binnen de stadsmuren komen. Uiteindelijk moesten wij er wel in omdat onze riad binnen de muren zat.

Rijden in de bergen

In de bergen is het vrij rustig qua verkeer en de wegen zijn bijzonder goed onderhouden. De enige rotweggetjes – over grind en super smal – waren naar onze riads en de eco lodge, maar dat waren vrij korte stukjes.

Rijden in de avond

We raden aan om niet in de avond te rijden. Zeker niet door berggebied. Het is namelijk niet goed verlicht en verdwalen in woestijngebied is niet chill.

Ik ben trouwens nachtblind dus ik probeerde het niet eens om in de avond te rijden 🙂

Veelgestelde vragen (FAQ)

Heb je een internationaal rijbewijs nodig voor Marokko?

Goed nieuws! Je Nederlandse rijbewijs is geldig in Marokko, zelfs als je een auto huurt. Dus geen extra documenten nodig, gewoon op pad met je vertrouwde rijbewijs.

Tip: Neem voor de zekerheid altijd je originele Nederlandse rijbewijs mee, en een kopie voor het geval dat.

Is een auto huren in Marokko veilig?

Wij vonden het veilig om te autorijden in Marokko. Het verkeer is er lang niet zo chaotisch als bijvoorbeeld in Azië, mocht je daar gereden hebben. Zelf heb ik niet in het diepste centrum van bijvoorbeeld Marrakesh gereden, maar er net iets buiten. En dat leverde mij wel al lichtelijke stress op door alle scooters.

Kan ik een auto huren in Marokko zonder creditcard?

Helaas heb ik nog geen autoverhuurders gespot waarbij je een auto kunt huren in Marokko zonder creditcard. Sunny Cars biedt dit bijvoorbeeld alleen aan op bepaalde bestemmingen.

Wist je dat we een heel archief vol Marokko tips hebben? Neem gerust een kijkje door op onderstaande knop te klikken.