Zoveel kost een reis naar Zwitserland

Leuk, je wilt een reis maken naar Zwitserland, maar je hebt waarschijnlijk ergens gelezen dat het een duur land is. Klopt, maar als je er goed voor spaart, dan heb je zeker een mooie tijd. En natuurlijk maakt het ook uit hoe je reis, hoe duur je het gaat maken. Hoeveel een reis door Zwitserland kost hebben we voor je uitgezocht.

KostenpostGeschatte Kosten
Accommodatie€ 50,- & € 134,-
Vervoer€ 10,- & € 50,-
Eten en drinken€ 75,- & € 150,-
Bezienswaardigheden€ 50,- & € 125,-

Accommodatie in Zwitserland

Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke opties zoals hostels of goedkope hotels, kun je rekenen op kosten variërend van ongeveer €25 tot €67 per nacht. Best okay toch? Dit betekent dat de totale kosten voor een verblijf van 2 nachten ergens tussen de €50 en €134 kunnen liggen.

Vervoer in Zwitserland

Wat betreft vervoer, biedt het openbaar vervoer in Zwitserland handige opties zoals de metro en de trein. Een enkele reis kan je anywhere tussen de € 1,67 en € 8,33 kosten, afhankelijk van je bestemming. Als je gedurende 3 dagen gebruik wilt maken van het openbaar vervoer, kun je rekening houden met uitgaven tussen de €10 en €50.

Eten & drinken in Zwitserland

Eten en drinken zijn natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van je reis. Een maaltijd in een goedkoop restaurant kan variëren van € 8,- tot € 18,-, terwijl snacks en maaltijden van straatverkopers en buurtwinkels nog voordeliger kunnen zijn. Voor drankjes, afhankelijk van wat je kiest en waar je bent, kun je denken aan kosten tussen € 2,50 en €8. Als je gedurende 3 dagen wilt eten en drinken, kan je budget ergens tussen de € 75,- en € 150,- liggen. Kamperen en je eigen maaltijden bereiden kan behoorlijk schelen dus!

Activiteiten in Zwitserland

Veel bezienswaardigheden en activiteiten in Zwitserland kosten ook niks, denk aan wandelen. Maar veel van de mooiste plekken zijn echter te bereiken met een gondola of de trein. Dat kost wel wat en verschilt per activiteit.

Tot slot

Dit overzicht geeft je een idee van wat je kunt verwachten aan kosten tijdens je reis naar Zwitserland. Onthoud wel dat de werkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van je persoonlijke keuzes en voorkeuren en welke gekke dingen je gaat doen. Het land is zeker geschikt om super avontuurlijk te gaan doen, en dat is het ook zeker waard!

Scroll naar boven