Brugge water

Gent

Antwerpen

Luik

uitzicht Luik Montagne de Bueren

Leuven

Vakantie België

Het zuidelijke bergachtige gebied van België is een populaire bestemming onder avonturiers en natuurliefhebbers. Verken de bossen en rivieren al wandelend, maak een tocht over de vele wateren of bezoek een stad. Als je van geschiedenis houdt, heeft België talloze bezienswaardigheden, waaronder het beroemde terrein van de Slag bij Waterloo, een bloedig conflict in 1815 dat het gezicht van het moderne Europa heeft bepaald. En dat is verrassend dichtbij; binnen 2,5 uur rijden vanaf Utrecht bereik je deze bestemming. Wat zijn de leukste dingen om te zien en doen in België? De vele steden zoals Antwerpen, Luik, Brugge, Gent en Brussel zijn leuke steden voor een stedentrip België. De Ardennen en Wallonië zijn prachtige regio's en de stranden van België zijn perfect voor wie strand in de buurt van Nederland zoekt.

Wat is de beste reistijd voor België?

België is in elk seizoen aantrekkelijk om te bezoeken. De tussenseizoenen lente en herfst zijn perfect voor zachte temperaturen en mooie kleuren. De grootste kans op warm en droog weer tijdens een vakantie in de Ardennen heb je in de zomermaanden, die gelijk liggen als die in Nederland.

Wat zijn de kosten voor een vakantie België?

Het hangt er natuurlijk vanaf hoe je reis en hoe duur je het maakt. Hou rekening met benzinekosten, accommodatie en activiteiten. De prijzen liggen rond die van andere West-Europese landen. Als je het rustig aan wilt doen, kun je rondkomen met € 50,- per dag. Maar als je wat luxer wilt leven, kan het je meer dan € 150,- per dag kosten.