Kerst in Leuven: de mooiste Belgische stad om kerst te vieren

Vergeet de Duitse kerstmarkten en bezoek Leuven tijdens de koude dagen. De Leuvense binnenstad veranderd in december namelijk in een gezellige knusse kerststad met kerstmarkt, wintertuinen, concerten en meer gezelligheid. Als je met de trein naar Leuven gaat, ben je er bovendien heel snel, vanuit Utrecht ben je er in iets meer dan 3 uur.

De kerstmarkt in Leuven

Slenter langs de foute kraampjes in de oude kerstmarkt van België. Op de kerstmarkt vind je concerten en veel lekkere hapjes. De gezellige sfeer op de kerstmarkt maakt de Leuvense markt een van de leukste van België.

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij het Ladeuzeplein. Je vindt hier heel veel gezellige kerststandjes omringd door historische gebouwen. Verlaat de kerstmarkt van Leuven niet zonder ook even gedag te hebben gezegd aan de Kerstman.

→ Meer over de kerstmarkt in Leuven

Lichtdecoraties in Leuven

Ontdek de prachtige lichtdecoraties rond het stadhuis van Leuven en andere gebouwen als je de stad in gaat. Wacht vooral tot het mooi donker wordt en zie het stadhuis oplichten. Sprookjesachtig!

De wintertuin

Tijdens de koude dagen wordt het Stadhuis van Leuven prachtig verlicht. Maar niet alleen dat: er verschijnt ook een wintertuin waar je warme chocolade kunt drinken en de kerstsfeer echt inademt. Ook vind je hier een kerststal, echte schaapjes, een enorme kerstboom en een fotohoek.

Tip: Wees getuige van Leuven als de kerstverlichting schittert en de hele stad in feeststemming komt. Bezoek de kerstmarkt en leer meer over de feestelijke tradities van de stad tijdens een rondleiding.

Gelijk je reis plannen?

Handige links:

  1. De mooiste hotels in Leuven boek je via Booking.com
  2. De meeste highlights van Leuven kun je ook van te voren boeken via de website van Get Your Guide.
  3. Georganiseerde reis boeken? Check TUI voor goede kerst deals naar Leuven

Met de trein naar Leuven

De trein is een hele goede, groene optie om Leuven te bereiken via hogesnelheidsverbindingen. Met de trein reis je vanaf Amsterdam Centraal rechtstreeks naar Leuven.

De reistijd ligt tussen de 3 – 3,5 uur. Het laagste tarief van Amsterdam naar Leuven is € 25,-.

Scroll naar boven