Camper huren in Canada: prijzen en tips voor de beste prijs

Reizen met de camper door Canada is de ultieme manier om de natuur te ontdekken. Ben je van plan met een camper door Canada te reizen of ben je nog in dubio of je met een tent of een camper door Canada wilt reizen? Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt over het reizen met een camper door Canada.

Kosten huren camper in Canada

Reizen met een camper is een leuke manier van reizen. Het huren van een camper in Canada hangt sterk af van de camper die je gaat huren en de totale grootte of het aantal slaapplekken die je nodig hebt.

 • In Canada gebruiken ze de term recreational vehicle (RV) voor een camper

Zo kies je een camper

Er zijn verschillende soorten campers te huur. Welke camper je kiest hangt allemaal af van je reisgezelschap en waar je naartoe wilt reizen. Om de voor jou geschikte camper te vinden kun je de volgende vragen beantwoorden:

 • Hoeveel mensen verblijven er in de camper?
 • Wat is je budget voor de camperreis?
 • Waar ga je heen en op voor soort terrein ga je rijden?
 • In welke grootte RV / camper rijdt je zelf comfortabel?
 • Moet je nog een auto o.i.d. meeslepen?

Camperreizen Canada

Camperhuur kun je gemakkelijk vanuit Nederland boeken. De meeste type campers die wij in Canada zagen zijn van het merk Cruise Canada. Deze campers kun je prima vanuit Nederland huren, bijvoorbeeld via ANWB of Travelhome, een van de bekendste camperreisorganisaties van Nederland (van ANWB).

Kosten type campers

Over het algemeen zijn er 3 types campers die je voor je rondreis door Canada kunt huren: de A-, B- en C-klasse campers.

Een gemiddelde 25-feet klasse C-camper is het populairste model.

Kost ongeveer tussen $ 1000 (€ 677,-) – $ 1200 (€ 813,-) per week.

Meestal volledig uitgerust met keukengerei, borden, glazen, kopjes, kookpotten, handdoeken en beddengoed.

Een kleinere klasse C heeft zo’n 16-23 liter per 100 kilometer nodig.

Hoe groter de camper, hoe meer gas hij verbruikt.

Een grote camper (a-klasse) verbruikt 18-29 liter / 100 km (8-13 mpg). Een kleinere klasse C kan 16-23 liter / 100 km (10-15 mpg); een bestelwagenstijl B krijgt een zuinige 11-13 liter / 100 km (18-20 mpg).

Benzinekosten van een camper in Canada

Een handige manier om je gaskosten voor je camperreis door Canada te bepalen: gebruik de Gasbuddy app / website. Je kunt op deze website/app de kaart van Canada en Amerika bekijken om de gasprijzen per staat weer te geven of in te zoomen voor een lokale weergave van gasprijzen per provincie of postcode.

Budget tips voor je camperreis

Okay, een camper huren kan best wat kosten. Gelukkig zijn er ook genoeg tips om je kosten voor je camperreis zo laag mogelijk te houden. Hieronder een aantal van onze tips:

 • Zoek naar kortingen op camperprijzen. Soms krijg je een paar extra dagen als je langer huurt.
 • Plan je route door Canada en reserveer vooraf campings en hotels. Zo blijf je binnen je kilometerbudget en bespaar je benzine. Hotels kun je via Booking.com vaak nog tot 24 uur van te voren wijzigen.
 • Er zijn apps/websites waarmee je de goedkoopste benzinestations kunt vinden zoals Gasbuddy.
 • Zorg ervoor dat je RV niet wordt overbelast en controleer dagelijks de bandenspanning. Overgewicht zal je brandstofvoorraad er doorheen jagen (en het is niet goed voor de RV).
 • Neem zo min mogelijk mee. Hoe zwaarder de camper, hoe meer brandstof het kost om hem te trekken. Als je het niet nodig hebt, breng het dan niet mee!
 • Heb je een self-contained camper? Probeer dan een paar nachten zonder aansluitingen te kamperen. Zo bespaar je op campingkosten.
 • Rij langzaam. 80-90 km (55 mph) rijden is optimaal om gas te besparen.

Reis je in het voorseizoen (bijvoorbeeld in mei) of in het naseizoen (bijvoorbeeld in september) door Canada? Dan zijn de prijzen vaak verbazend laag. We hebben voor jullie opgelet en zagen de volgende campers veel voorbij komen (dan weet je dat ze goed zijn :)).

 • Cruise Canada (middenklassecampers, veel Nederlanders rijden hierin)
 • Fraserway (wat duurdere campers, zagen we minder dan Cruise Canada)
 • CanadaDream

Gratis brochure/reisadvies

Gratis reisadvies? Vraag dan een gratis Travelhome brochure aan voor een camperreis door Canada.

Veelgestelde vragen

Waar kun je het beste een camper huren in Canada

Het fijnste is om een camper te huren bij een Nederlandse aanbieder. Travelhome van ANWB is een specialist in de verhuur van camper en heeft veel goede reviews.

Scroll naar boven