Dit zijn de leukste wijken in Keulen

De stad Keulen heeft een ideale mix van bezienswaardigheden, leuke boetiekwinkels, en gastronomie. De stad heeft wat weg van Berlijn, maar is niet zo druk als deze stad en een stuk goedkoper. Ben je wel eens in Berlijn geweest, dan zal Keulen je aan deze stad doen denken, maar dan in het klein. Liefhebbers van gezellige buurtjes kunnen in Keulen hun hart ophalen. Keulen is verdeeld in leuke wijkjes en burutjes met elk hun eigen sfeer. Welke wijken de leukste zijn van Keulen? Lees snel verder voor onze favoriete wijken in Keulen.

Ehrenfeld

De industriële wijk Ehrenfeld is een voormalige arbeiderswijk dat werd ontdekt door creatievelingen. Door de komst van deze creatievelingen trok de wijk andere creatievelingen, studenten, hipsters en jonge gezinnen aan. Met als gevolg: street art, smalle straatjes met leuke eettentjes en en winkeltjes en voormalige fabrieken die weer in dienst zijn genomen.

Ehrenfeld vonden wij een van de leukste wijken van Keulen om te bezoeken vanwege de de versierde straten en oude gebouwen. De wijk heeft een gezellige sfeer.

Hotspots Ehrenfeld

 • Körnerstraße is de leukste straat van Ehrenfeld. Dit is een knusse straat met leuke winkeltjes, mini koffietentjes en cafes
 • Goldmund LiteraturCafé Restaurant is de hotspot voor liefhebbers van koffie en boeken
 • Concrete Wave Skateshop is natuurlijk de winkel voor skateliefhebbers
 • Platenwinkel POPSUB is niet zomaar een platenwinkel. Hier vind je platen van games, anime en films. Daarnaast verkopen ze in POPSUB ook leuke merch. Zo scoorde ik hier Pokemonkaarten en een theedoek van het spel dat ik graag speel: Overcooked.

Om in Ehrenfeld te komen met de metro stap je uit bij Station Köln-Ehrenfeld (ICE 10 of ICE 11) of Liebigstr (metro 5, 16 en 18).

Belgisch Viertel

Het Belgisches Viertel in Keulen is naast Ehrenfeld een van de leukere wijken van Keulen. De straten zijn vernoemd naar vooral Belgische steden, maar je zult er ook Nederlandse straatnamen tegenkomen zoals de Maastrichterstraße. Het rauwe randje van Keulen kom je in deze wijk tegen en dat maakt het voor ons ook een van de leukere wijken van Keulen.

Hotspots Belgisch Viertel

 • as/if Record Store Café is een platenwinkel waar je tweedenhands vinyl kunt vinden, maar waar je ook gewoon tussen het vintage interieur van een kop koffie kunt genieten.
 • Bij Café Schmitz vind je niet alleen koffie, maar ook bier. Iets erbij eten, loop dan naar de buren en eet het op aan je tafeltje bij Schmitz.
 • Het gezellige terras van Café Fleur, een klein buurtcafé waar je veel locals zult vinden. Deze plek is ideaal om bij te komen van je wandeling door Viertel met een kop koffie en gebak (of lunch).
 • Aan de Aachenerstraße vind je het leuk ingerichte Herr Pimock. Hier kun je terecht voor een kop koffie, lunch, diner of een borrel. DeAachenerstraße is sowieso dé plek voor foodies in het Belgisches Viertel.

Om in het Belgisches Viertel te komen neem je de tram of metro naar de Rudolfplatz. Vanaf het plein loop je zo de wijk in.

Altstadt

Altstadt ligt tussen de Grote Sint-Martinuskerk en de Fischmarkt van Keulen. Vanaf dit plein kun je diverse smalle steegjes inlopen, waar je prachtig gerenoveerde woningen uit de middeleeuwen, Stapelhäuser, vindt.

Wat te zien en doen in Altstadt

 • De mooie oude binnenstad, Altstadt, is een van de plekken die je moet bezoeken tijdens je stedentrip Keulen. Bekijk de imposante Dom en beklim de vele treden voor een panoramisch uitzicht.
 • Maak een wandeling langs de Hollenzollernbrücke rond zonsondergang, bezoek een Brauhäuser of geniet van het uitzicht vanaf een rondvaartboot.
 • In de wijk Altstadt vind je tal van leuke cafeetjes en (commerciële) winkeltjes zoals de LEGO-store, grote snoepwinkels etc.
 • Parfumhuis 4711 in Keulen: hier vind je het parfum 4711 dat al eeuwenlang in de stad gemaakt wordt. Een van de oudste is 4711 dat als bestaat sinds 1799. Bekijk de flacons, sla ze in en leer meer over 4711.
Dom van Keulen tijdens zonsondergang

Agnesviertel

Het Agnesviertel is met name voor de bewoners een leuke plek om te wonen. Je vindt in deze wijk veel leuke hotspots om koffie te drinken en te eten, maar ook leuke winkeltjes. De wijk ligt ten noordern van het Ebertplatz met de Neusser Strasse als hoofdstraat. De wijk is een stuk minder druk omdat het wat buiten het centrum ligt. Vanuit ons hotel, iets ten noorden van het station, lopen we binnen 5/10 minuten zo de wijk in. De Weißenburgstraße doet ons denken aan Parijs, statige herenhuizen en een grintpaadje met bomen.

Hotspots Agnesviertel

 • Kiosk Pico voor een Franse crêpe
 • Fort X, een oud fort met een rozentuin
 • THE COFFEE GANG voor een op koffie en tosti
 • Café Toré – gezellig klein cafe met taart
 • FEUER & FLAMME voor Flammkuchen

Eigelstein Viertel

Het leven in Eigelstein speelt zich af rond de Eigelsteintorburg. Mooie cafés en hippe bars ontmoeten typische Keulse pubs en het Turkse stadsleven in Weidengasse, dat door veel mensen gewoon “Klein Istanbul” wordt genoemd.

Hotspots Eigelstein Viertel

 • Freddy Schilling – Die Hamburger Manufaktur – burgers voor vleeseters, vegetariers en vegans
 • De Em Kölsche Boor is een van de oudste brouwerijen in Keulen. Hier wordt de Halve Hahn nog geserveerd met origineel Keulen Mostert in de traditionele originele zoutgeglazuurde aardewerken pot. Als vegetarier heb je hier qua eten niet iets te zoeken, want hier ga je voor tuinbonen met spek, varkensschenkel, huisgemaakte braadworst, varkensribbetjes etc. Wel ben je hier aan het goede adres voor een Mühlen-Kölschbiertje.
 • Drink cocktails bij Elektra Bar
 • Koffiebar aan de poort – Caffèbar am Tor is perfect voor taarten, echt goede koffie, ontbijt, sandwiches en nog veel meer
 • Wij sliepen hier in het leuke hotel URBAN LOFT Cologne
Hal Urban Loft hotel