Tip: bezoek de Harry Potter locaties in Londen

Als Harry Potter-fan heb je in Londen de kans om de filmlocaties van de Harry Potter films te bezoeken. Treed in de voetsporen van Harry en laat je fotograferen op een bezemsteel of bekijk de toverdrankjes van dichtbij. Ontdek op Lone Drifters dé Harry Potter locaties in Londen die de moeite waard zijn en onze ervaring met de Warners Bros Studio in Londen.

De Warner Bros Moviestudio

Warner Bros, de maker van de Harry Potter films, kocht de filmstudios in Londen en bouwde het om tot permanent museum over de Harry Potter-films. In deze Warner Bros studio stap je de wereld van Harry Potter binnen. Hoewel ik niet persee een mega fan ben van Harry Potter, meer van films in het algemeen, vond ik het bezoek aan de studio wel erg vet. Overigens heb ik wel alle films 2 keer gezien!

Warner Bros Moviestudio: zo kom je er

De Warner Bros Studio ligt niet in het centrum van Londen, maar er iets buiten in Leavesden. Deze locatie is gemakkelijk te bereiken met de trein (en je kunt je Oyster kaart gebruiken). De rondleiding in de studio duurt ongeveer drie uur maar je kunt Zweinstein ook in je eigen tempo ontdek.

De studio adviseert om 3 uur uit te trekken om de studio te bekijken, maar ik denk persoonlijk dat je dan wel een grote dikke fan moet zijn van de Harry Potter boeken. Wij waren na zo’n 2 uur klaar (we hadden sowieso nog last van onze jetlag omdat we daarvoor net uit Canada kwam).

Warners Bros Moviestudio: mijn ervaring

Als je bij de studio aankomt, wacht je totdat jouw groep aan de beurt is. Is de tour eenmaal begonnen, dan loop je met een groep mensen een kamer binnen. We krijgen een film te zien waar Harry Potter een verhaal doet en dan mogen we de beroemde kamer in.

Het leuke aan de Warner Bros Moviestudio in Londen: je ziet van alles: hoe special effects tot stand komen, hoe ze een personage groter laten lijken dan andere personages, de toverdrankjes, de kamer van Albus Perkamentus, de slaapzaal van de leerlingen en je kan zelf op de foto met gebruik van special effects.

Een tip van een vriendin die ik kreeg was dat zij het vooral meer een museum dan ervaring vond. Als je hier naartoe gaat zou ik dat in je achterhoofd houden. Zelf had ik geen verwachtingen dus ik vond het echt leuk om rond te kijken. Die vriendin van mij vond het juist tegenvallen, wellicht omdat ze hoge verwachtingen had.

Tickets voor de studio

Je tickets voor Warner Bros Studio Londen kun je het goedkoopst via de officiële website van Warner Bros Studios vooraf online kopen.

De kosten zijn vanaf £47,95 (ong. € 48,-) exclusief vervoer. Op tijd boeken is aan te raden want de tickets raken snel uitverkocht!

Wil je liever een ticket met transfer boeken, dan is deze Harry Potter tour + transit ook een aanrader. Je krijgt dan toegang tot de studio met een rondleiding en er wordt een transfer voor je geregeld.

Bezoek Spoor 9 3/4

Kom je langs King’s Cross station? Vergeet dan niet langs spoor 9 3/4 te lopen. Van hieruit reed de Zweinstein Express naar de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. In de aankomsthal van het station vind je het perron vrij gemakkelijk en er is een bagage trolley te vinden die in de muur ‘verdwijnt’.

Maak een wandeling met een tour

Een van de meest populaire manieren om Harry Potter locaties in Londen te vinden is door een begeleide wandeling te boeken. Je komt dan langs de meeste hoogtepunten van de Harry Potter filmlocaties en met behulp van de gids komt de film tot leven.

Er zijn een paar bedrijven die Harry Potter-wandeltochten door Londen aanbieden. Een van de topwandeltochten is de Magical London: Harry Potter Guided Walking Tour. Je ontmoet je gids in Soho en loopt in de voetsporen van je favoriete tovenaars en heksen terwijl je Diagon Alley en Platform 9 3/4 bezoekt. De gids deelt ook achtergrondinformatie met het fenomeen Harry Potter, erg leuk!

Als je overweegt om een ​​London Pass te kopen dan kun je met de deze pas gratis de Harry Potter-tours maken die worden aangeboden door Brit Movie tour (de wandeling is momenteel gratis met de London Pass) en London Walks (met korting met London Pass ).

Wandelen met een Nederlandse gids

Ontdek Londen met een Nederlandse gids! Zarina is een Nederlandse, woonachtig in Londen en heeft een specialiteit voor wandelen door Shoreditch. Maar ze verzorgt ook Harry Potter tours en wandelingen langs de Theems die je langs het grootste deel van de bekende bezienswaardigheden leiden.

Bekijk Zarina’s website voor meer info over de tours die Zarina aanbiedt!

Veelgestelde vragen

Welke Harry Potter films zijn in Londen opgenomen?

Elke Harry Potter-film heeft scènes die zijn gefilmd in Londen. Locaties variëren van Leadenhall Market (de ingang van Diagon Alley) tot Kings Cross Station (de thuisbasis van perron 9 3/4 en de instapplaats van de Hogwarts Express).