Montellier stad

Dit wil je doen in Montpellier Frankrijk: de mooiste bezienswaardigheden

Laatst bijgewerkt:

In het zuiden van Frankrijk, in de regio Occitanie, ligt Montpellier. Montpellier huist een van de oudste universiteiten ter wereld (opgericht in 1220) en een van de oudste medische scholen (met prominente alumni zoals Nostradamus). Door de aanwezigheid van de Universiteit is een kwart van de bevolking student, wat Montpellier een jeugdige en levendige stad maakt.

Wat te zien in Montpellier

De kathedraal van Montpellier

De kathedraal van Montpellier is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad Montpellier en een nationaal monument. De voormalige kapel staat bekend omdat je hier de overblijfselen van Saint-Germain, Saint Baise en Saint-Benoit vindt

Deze kathedraal was een voormalige Benedictijnse kapel, gebouwd in 1364. In 1536 werd de kapel een kathedraal toen de stad onder het bewind van Franciscus I van de Maguelon naar Montpellier werd overgebracht. De kathedraal is een nationaal monument en de zetel van het aartsbisdom Montpellier en staat bekend om de overblijfselen van Lees verder

De toegang tot de kathedraal is gratis.

Bezoek de oude stad van Montpellier

Een van de mooiste bezienswaardigheden van Montpellier vinden wij de oude stad (Old Town). De oude binnenstad van Montpellier heeft prachtige eeuwenoude smalle straatjes die heel fotogeniek zijn. Neem vooral je camera mee, want dit is een fotogeniek deel van de stad Montpellier.

Montpellier tips

Eten & Drinken in Montpellier

In Montpellier kun je heel goed Mediterraans eten. Zo vind je vlakbij de kathedraal restaurant Le Petit Jardin een charmante ruimte met een geweldige sfeer en een prachtig uitzicht op de buitenlucht.

In Montpellier kun je genieten van de lokale traditionele visgerechten zoals de ‘Rouget’ of de ‘Dorade à la Provençale’ en zelfs van schaaldieren en Bouillabaisse, een traditionele vissoep.

Wijn drinken in Montpellier

Je kunt Frankrijk natuurlijk niet bezoeken zonder de lokale wijn te proeven. Zo heb je de rode en witte wijnen Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon, Chardonnay en Colombari, of beter nog de Herault-wijn. Herault-wijn komt uit de regio rondom Montpellier, wat bekend staat om zijn rijke vulkanische bodem.

Zo kom je in Montpellier

Met de trein

Het treinstation, Montpellier Saint-Roch, ligt midden in het centrum van Montpellier. Van hieruit kun je verschillende wijken van Montpellier in. Vanuit de grote steden in Frankrijk, zoals Parijs, Lyon, Perpignan en Carcassonne ben je zo in Montpellier.

Reizen van Parijs naar Montpellier duurt ongeveer 3 uur en 20 minuten. Vanuit Barcelona, Spanje, naar Montpellier duurt ongeveer 2 uur en 45 minuten.

Vliegen

De luchthaven, Montpellier Méditerranée, ligt op slechts 8 km van het stadscentrum. Je kunt Montpellier bereiken vanuit Parijs, Lyon, Londen en Amsterdam of elke andere grote stad in Europa. De reis van de luchthaven naar de stad of andersom duurt ongeveer 10 minuten. Je kunt een auto huren, de pendeldienst nemen of een taxi nemen.

Met de bus naar Montpellier

Montpellier is met de bus verbonden met de rest van Europa, u kunt reizen vanuit elke grote Europese stad zoals Frankfurt, Florence, Berlijn, Rome, Milaan, Rotterdam en Amsterdam.

FAQ

Is Montpellier de moeite waard?

Met zijn schilderachtige historische charme, bruisende studentenpopulatie en overvloed aan boetiekjes, winkels en culinaire lekkernijen, is deze stad zeker de moeite waard, vooral als je steden wilt combineren met natuur in een roadtrip, bijvoorbeeld door het zuiden van Frankrijk.

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^

Oprichter Lone Drifters