Northface Gore-tex: de ideale sport handschoenen tijdens guur weer

Oplettende lezers weten inmiddels dat mijn vriend en ik gek zijn op praktische kleding dat jaren mee gaat. In mijn reisblogs zien jullie waarschijnlijk dat wij veel van hetzelfde dragen en dat wij ons sportief kleden. Al jaren draag ik bijvoorbeeld mijn gele North Face jasje als ik ga mountainbiken of hardlopen. En onze duffelbag van Northface is ook onze vriend als we op stedentrip gaan of gaan kamperen. Ik koop veel liever iets wat lang mee gaat (hey, duurzaam) maar er tegelijk ook leuk uitziet. Het oog wil ook wat, toch?

Afgelopen herfst/winter kon ik eindelijk een nieuw paar handschoenen aan mijn sportgarderobe toevoegen: de North Face Gore-Tex handschoenen. Een handschoen dat niet alleen fijn is tijdens verschillende weersomstandigheden, maar waar je ook nog eens je smartphone mee kan bedienen om je favoriete muziek op te zetten, bijvoorbeeld.

Deze handschoenen kreeg ik opgestuurd met de vraag of ik ze deze herfst en winter wou testen. Mijn review van deze Gore-Tex handschoenen vind je in deze blog.

De Gore-Tex tricot windhandschoenen

Kleding met de Gore-Tex technologie is bedoeld om je droog te houden. Al jaren wordt deze Gore-Tex technologie gebruikt om je te beschermen tegen gure weersomstandigheden zoals wind en regen. Eigenlijk zijn deze tricot handschoenen een mannenmodel. Maar ik kon de verleiding niet weerstaan om ze zelf ook uit te proberen.

Net als de schoenen met Gore-tex houdt de Gore-Tex Infinium technologie je lichaamsdeel warm en droog houden dankzij de isolatieconstructie. Deze stretch-handschoenen zijn winddicht, maar ook duurzaam en extreem goed ademend.

Sporten met de Northface handschoenen

Bij een harde wind tijdens het hardlopen houden de handschoenen mijn handen lekker warm.

Tijdens een hardloopwedstrijd waar de temperatuur onder nul viel, droeg ik ze in de hoop mijn handen warm te houden. Maar de handschoenen zijn geen handschoen om tijdens extreem lage temperatuur te dragen (nou ben ik wel een koukleumpje). De Northface Gore-Tex handschoenen houden je handen dan wel aangenaam droog en warm, maar voor de ijzige kou heb je toch liever een handschoen dat gemaakt is is voor de winter.

Wat vond mijn vriend van de Gore-Tex? Het zijn immers mannenhandschoenen 🙂 Wat hij vooral fijn vond tijdens het hardlopen en mountainbiken is de bewegingsvrijheid en grip die je houdt. Zo kan hij zonder de handschoenen uit te doen zijn smartphone touchscreen en smartwatch blijven bedienen dankzij de U|R® Powered zachte buitenlaag op de handpalm op alle vingers.

Bij het hardlopen hebben wij beide altijd een smartphone of smartwatch bij ons. Ik gebruik zelf altijd mijn smartphone om via hardloop-apps bij te houden hoe lang ik loop en ik zet altijd een motiverend hardloopmuziekje op. De silicone stippenprint op de palm zorgt voor meer grip, zodat je ook tijdens het rennen je smartphone goed in de hand houdt, erg fijn.

De silicone stippenprint op de palm zorgt voor meer grip, zodat je ook tijdens het rennen je smartphone goed in de hand houdt.

En niet onbelangrijk: de handschoenen bevatten een reflecterend logo voor zichtbaarheid. Handig als je in de avond gaat hardlopen.

De handschoenen zijn daarnaast ook leuk voor het oog. Een simpel zwart model dat vooral goed past bij mijn felgele hardloopjasje en mijn vriends blauwe Gore-Tex jasje (want eigenlijk zijn de handschoenen voor mannen).

De handschoenen kun je prima bij een casual jas dragen, maar vooral is de Gore-tex handschoen een sportief modelletje. Ik zou hem dan eerder aantrekken bij het sporten zoals bij het hardlopen en mountainbiken.

Gore-tex Infinium: ideaal voor winderige dagen

Gore-Tex Infinitum zorgt ervoor dat de handschoenen nauw aansluiten en de natuurlijke vorm van je hand nabootsen zodat je ze niet hoeft uit te trekken maar wel je tast houdt. Door de nauwsluitende pasvorm blijven je handen ademen en houd je ze droog en berschermd in kou en winderig weer.

Inmiddels testen zowel mijn vriend en ik de handschoenen (wat een geluk dat we dezelfde maat hebben) al een paar weken tijdens het hardlopen en mountainbiken en zien ze er nog goed uit. Ze vallen bij mij alleen iets groter omdat het een mannenmodel is. Ik zal dus eigenlijk een vrouwenmodel moeten aanschaffen.

De handschoenen zijn zo dun dat ze gemakkelijk in je mountainbike-tas passen, of als je het toch te warm krijgt bij het sporten, je de handschoenen in de zakken van je jas kan verstoppen zonder dat je direct met grote bobbels in je jas loopt.

Ook een handschoentje nodig?

Ook een fijn sporthandschoentje nodig? Ik kan de Northface Gore-Tex handschoenen van harte aanbevelen. Ze kosten € 45,- en zijn onder andere ook verkrijgbaar in de stretch variant voor hardlopen of fietsen via Allrunning.nl.

Meer handige tips

Scroll naar boven