7x wat te doen in en tips voor Malang Indonesië

Malang is gelegen op Java in Indonesië en ligt in de buurt van Mount Bromo. Het was een van onze favoriete plekken op het eiland Java. Als je benieuwd bent naar waarom Malang een leuke plek is om te bezoeken tijdens je reis door Indonesië en wat er allemaal te doen is, lees dan snel verder.

1. Het Regenboogdorp Jodipan

Een van de meest interessante dingen te doen in Malang is een bezoek aan het regenboogdorp Jodipan. Tegenwoordig is de kleurrijke wijk een populaire toeristische attractie en een voorbeeld voor andere sloppenwijken in Indonesië. Voorheen was Kampung Warna Warni een wijk met vervallen huizen langs de Brantasrivier. 

Lees meer: Kleurrijke dorp Jodipan op Java

Regenboogwijk in Indonesie

2. Het blauwe dorp (Kampung Biru Arema)

Het Blauwe Dorp ligt pal naast het Regenboogdorp en is een andere mooie bezienswaardigheid in Malang. Het dorp heeft hetzelfde concept toegepast als bij Jodipan, maar dan is alles blauw geverfd. Het schijnt er ook veel rustiger te zijn dan bij het Regenboogdorp omdat het een miniatuurversie ervan is. 

Bekijk alle: Hotels in Malang

3. Bezoek Bromo vanuit Malang

Als je een backpackreis door Java maakt, mag een bezoek aan de indrukwekkende Bromo-vulkaan absoluut niet ontbreken. Laat je betoveren door de adembenemende zonsopgang boven Bromo en verken vervolgens de krater. Vanuit Malang kun je eenvoudig een georganiseerde dagtocht naar Bromo regelen. Maar als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je er ook zelf naartoe reizen vanuit Malang. Om het beste uit je tijd in Indonesië te halen, is het aan te raden om vanuit Bromo verder te trekken naar de IJen-krater. Op die manier ervaar je het meeste van wat dit prachtige land te bieden heeft.

Lees alles over: een bezoek aan de Bromo Vulkaan

4. De Bukit Kuneer theeplantages

De theeplantages van Bukit Kuneer bevinden zich in Batu, in de buurt van Malang. Bij de Bukit Kuneer Theeplantages in de heuvels kun je rustig rondwandelen en genieten van de prachtige groene theetuinen. De lucht is hier heerlijk fris en je hebt ook nog eens een geweldig uitzicht op Mount Arjuna. 

5. Bezoek een van de vele watervallen in de buurt

In en rondom Malang zijn vele watervallen te vinden. Een selectie van de watervallen die je wilt bezoeken:

Coban Putri – Deze waterval ligt op ongeveer 40 minuten afstand van het centrum van Malang. Je kunt ook een combinatie maken met andere watervallen in de omgeving.

Tumpak Sewu waterval – Je moet er wat extra uurtjes in de bus of de auto voor zitten (zo’n 2 uur), maar dan zie je wel een van de, misschien wel de mooiste waterval van Java. Deze waterval ligt wat van de gebruikelijke ‘Java reisroute’ af en is daarom minder toeristisch. Deze waterval is ontzettend mooi doordat het water als een soort van gordijn naar beneden valt. 

Waterval bij Batu Flower Garden – deze tuin of park is mooi, maar niet perse dé bezienswaardigheis van Maland. De verborgen waterval is de moeite waard om te bezoeken. Het is wel een flinke wandeling omhoog en door het park, maar naarmate je hoger komt, worden de uitzichten steeds indrukwekkender.

Dee tuin is goed onderhouden, kleurrijk en er zijn genoeg leuke plekjes om foto’s te maken. Je kunt zelfs hobbit-huisjes vinden, net zoals die in Yogyakarta (Java).

De Coban Rondo – deze is een krachtige waterval van ongeveer 80 meter hoog en kan vanaf de voet worden bezocht. Het hele gebied rondom Coban Rondo bestaat uit een prachtig park. Dit is waarschijnlijk de meest “toeristische” plek en je vindt hier dan ook veel andere toeristen en tourbussen.

6. Verdwaal in Labirin Coban Rondo 

Gelegen in hetzelfde park als waar je Coban Rondo vindt, moet je zeker de borden naar Taman Labrin volgen. De route van het doolhof wordt regelmatig aangepast, zodat het bijna onmogelijk is om dezelfde uitdaging tegen te komen als je nog een keer komt, wat het voor locals een leuke uitdaging maakt. 

7. Wandel door de stad

Malang is een redelijk drukke stad, maar het is de moeite waard om er wat rond te dwalen.

Er zijn een aantal leuke koffiebars, eetgelegenheden en het staat eigenlijk bekend om zijn straatkunst.

Reistips Malang

Reizen naar Malang

Hoe kom je in Malang, Indonesië?

Malang is goed te bereiken met de trein en via het vliegtuig. 

Trein naar Malang

Vanuit verschillende plekken in Java kun je de trein naar Malang pakken. Kom je vanuit Yogyakarta, de Malioboro Express trein van Yogyakarta naar Malang is heel comfortabel. Wij reisden zelf vanuit Bali naar Malang. Een lange rit, maar een erg interessante. 

Er zijn twee stations in Malang. 

Vlucht naar Malang

Directe vluchten naar Malang zijn beschikbaar vanaf het eiland Bali of Jakarta. 

Bekijk hier alle vluchten.

Hoelang heb je nodig in Malang

Wij raden aan om in ieder geval 2 dagen in Malang door te brengen. Mount Bromo raden we aan om als aparte reis te maken en daar te overnachten zodat je ook de zonsopgang kunt zien. 

Eten en drinken in Malang

Eigenlijk raden wij altijd aan om in Azië naar de lokale Warungs te gaan voor de echte Azië ervaring.

Overnachten in Malang

Malang biedt hotels en guesthouses aan in elke prijsklasse. Maar de enige plek die we echt iedereen kunnen aanraden is Griyo Sultan Agung Guest House. Het treinstation ligt op 3 minuten loopafstand en het gekleurde dorp op slechts 5 minuten.

Bekijk: Hotels in Malang

Scroll naar boven