Bezoek de regenboogwijk in Malang Indonesië: Kampung Warna Warni Jodipan

De gekleurde wijk Kampung Warna Warni is tegenwoordig een toeristenattractie en voorbeeld voor andere sloppenwijken in Indonesië. Kampung Warna Warni was namelijk een wijk met vervallen huizen aan de Brantasrivier. Na een make-over van studenten van de Universiteit in Malang is het nu een van de leukste bezienswaardigheden van Malang.

De gekleurde sloppenwijk van Malang

Met een groepje studenten van de universiteit van Malang werd de wijk Jodipan geverfd en opgeknapt. Al gauw werd deze wijk Kampung Warna Warni genoemd, wat letterlijk ‘kleurrijk dorp’ betekent. De wijk werd niet alleen kleurrijker, ook kregen de locals op deze manier een schonere levensstijl en verdient de lokale bevolking geld aan de toeristen die het dorpje in Malang bezoeken. Door deze gekleurde wijk in Indonesië te bezoeken steun je ook de lokale bevolking.

Een inspiratie voor andere sloppenwijken

Door de verbeterde levensstijl en geld dat het opbrengt inspireerden de studenten van de universiteit ook andere wijken aan de Brantasrivier.

Zo kom je bij de regenboogwijk

Bij de toegangspoort vind je een trap dat naar beneden loopt. Eenmaal beneden staan locals die om een toegangsprijs van zo’n 2.5k Indonesische roepia(IDR) vragen (zo’n € 0,15 was het in 2017). Je krijgt een leuk souvenirtje mee als entreebewijs.

Als je voorbij de vrolijk gekleurde paraplu’s loopt kun je zelf een wandeling langs de gekleurde muren maken. Als je bij de rivier aankomt vind je een brug en uitzichtpunt over de wijk. Aan de overkant van de brug vind je de wijk Kampung Tridi waar je ook weer entree betaalt.

Via de smalle straatjes kijk je letterlijk bij mensen naar binnen. Het is een leuke manier om te zien hoe de mensen hier in de gekleurde wijk leven. De locals verdienen behalve met entreegeld dat jij betaalt ook aan het aanbieden van een toilet en eten & drinken + souvenirs in hun winkeltjes.

De stad Malang wordt als basis genomen voor een bezoek aan de vulkaan Bromo, maar in en rondom Malang zijn ook veel leuke dingen te doen. Sla deze stad dan ook zeker niet over tijdens je rondreis door Indonesië.

Scroll naar boven