Biohotel Pennhoff: overnachten met uitzicht op de mystieke Sciliar bergketen

Op een hoogte van 800 meter boven de zeespiegel, ligt de Pennhof boerderij/bio hotel. Vlakbij het kleine dorpje Barbiano bij Bressanone/Brixen. In het hotel heb je het ultieme gevoel van weg zijn van de drukte. En dat merk je direct bij aankomst: iedere reiziger lijkt zich nergens druk om te maken en ligt te genieten van de rust en het uitzicht langs de infinity pool. Een perfecte plek om te overnachten tijdens je vakantie in Zuid-Tirol. Ontdek op Lone Drifters onze ervaring met het Pennhof hotel en waarom je jezelf een nachtje moet trakteren in dit prachtige hotel. 

Pennhof hotel

Met uitzicht op de mystieke Sciliar bergketen, ligt de Pennhof boerderij op een fantastische plek in de Dolomieten. Hoog boven het kleine dorpj Barbiano bij Bressanone/Brixen. Weg van de drukte van alledag, waar je frisse lucht inademt en kunje  genieten van de prachtige tuin, de sauna en de infinity pool

Ligging hotel

Het hotel ligt op een half uur van de Alpe di Siusi en is gemakkelijk te bereiken met de auto 

We rijden vanaf Oostenrijk Zuid-Tirol in, langs het stadje Bolzano. Vanaf daar rijden we de weg omhoog over smalle wegen met scherpe haarspeldbochten. Het is even spannend, want op het moment dat er een tegenligger aankomt, heb je niet altijd ruimte voor verkeer van 2 wegen. Gelukkig komen we weinig tegenverkeer tegen. 

Hoe hoger we rijden, hoe mooier het uizicht. Tot de Sciliar bergketen tevoorschijn komt. Als we bij het hotel aankomen valt ons gelijk op hoe mooi gelegen dit hotel is. De moestuin en dieren vallen gelijk op en we krijgen direct zin om vanavond te eten. Bij het inchecken krijgen we een welkomstdrankje en wat lekkers. We pakken het mooiste plekje in de tuin waar we omringd zijn door druivenplanten. Wat is het hier mooi! 

Als we willen inchecken kunnen we onze kamer niet vinden. Omdat we uitgenodigd zijn om hier te verblijven, wisten we nog niet waar we sliepen. De gastvrouw had het zo druk dat ze ons na het drankje niet meer had gezien. Ze brengt ons snel naar onze kamers. En daar merken we gelijk waar het mis ging. We slapen namelijk niet in het hotel. Als we buiten langs het zwembad lopen zien we zo’n 5 stuks aan chalets. “Slapen we hier echt”? Denk ik meteen. 

Pennhoff chalets

De chalets zijn gelegen in de tuin van Pennhof en bieden een uniek en prachtig uitzicht op de Dolomieten. In de chalet vind je elementen van Zwitsers dennenhout, larikshout en klei, dat de chalets sfeer geeft. Wat mij direct opvalt is een badkuip en een geïntegreerde houtkachel. Dit had ik altijd al willen ervaren! Omdat het buitenbad 3 uur nodig heeft om op te warmen, zetten we het bad vast aan voordat we gaan dineren.

Als we eindelijk in het bad kunnen genieten we van het fantastisch uitzicht op de Sciliar bergketen boven de Siusi alpenweide, de grootste alleenstaande hoogvlakte van Europa. In onze chalet vind je naast het prachtige interieur ook een orthopedisch slaapsysteem, een metaalvrij bedframe en een cellulose matras, dat bijzonder geschikt is voor mensen met een allergie voor optimaal slaapcomfort. De optie van een stroomonderbreker zorgt ervoor dat de chalet vrij is van elektromagnetische straling van welke aard dan ook. 

Lone Drifters in bad in chalet

Eten in het Penhoff hotel

In het hotel kun je genieten van heerlijke regionale gerechten, bereid met passie en gemaakt van de beste lokale biologische ingrediënten. s Avonds kunnen we kiezen uit een selectie van 4-gangen gerechten, waaronder vlees-en vegetarische gerechten, evenals veganistische of glutenvrije maaltijden op aanvraag. Heel fijn dat het vanzelfsprekend is, net als het gebruik van uitsluitend biologische ingrediënten uit de regio. De specialiteiten van het hotel zijn de Schlutzer (een lokale soort gevulde rogge-ravioli), Zuid-Tiroolse knoedels en tal van andere lokale gerechten.

Ontbijten

s Ochtends ontwaak ik met een oranje gekleurde bergketen. Ik maak wat foto’s en sluit dan aan bij het ontbijt. Het restaurant ruik heerlijk naar koffie en versgebakken brood. Het ontbijt is een uitgebreide ontbijtbuffet met lokale zuivelproducten. Vanaf het terras kun je de imposante bergtoppen bewonderen en genieten van de mooiste kleuren bij zonsopgang en zonsondergang.

Reserveren bij Pennhof

Om er zeker van te zijn dat je een plekje voor de nacht hebt in dit hotel, raden we je aan om van te voren te reserveren. Gelukkig kun je op Booking.com vaak nog 24 uur van te voren annuleren. Dus mochten je plannen toch nog wijzigen dan kun je het hotel altijd annuleren.

→ Bekijk het hotel op pennhof.com of boek via Booking.com 

Wist je dat we een heel archief vol Italiëtips hebben? Neem gerust een kijkje door op onderstaande knop te klikken.

Meer Italië