Review Coleman Vail 4L tent

Als je een tijdje kampeert, dan weet je al snel wat je wel / niet nodig hebt aan een tent. Wij mochten dit jaar de 4-persoonstent van de Vail-lijn van Coleman, de kleinste variant van de Vail-serie testen. De tent is ideaal voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Maar ook zeker voor 2 personen die wat ruimer willen liggen, zoals wij dus. Toegegeven: misschien wat te ruim voor ons 2, maar ook fijn, vooral bij een langer verblijf op één plek.

Coleman Vail: voortent

Normaal gesproken reizen wij met een veel kleinere tent. Zo een waar je niet kunt staan en echt net je schoenen en een kleine rugtas kwijt kunt in de voortent. Als het regent zijn we dan ook gelijk gedoemd om gelijk in bed te gaan liggen. Niet aan te raden in de regen dus:).

De Coleman Vail 4 is dus een enorme upgrade voor ons.

Binnenin de Vailtent is zoveel ruimte in de voortent. Onze tafel met stoelen tillen we er zo in als het gaat regenen. En onze tassen en kookspullen passen er allemaal in. Er zitten veel raampjes in de tent, maar echt open doen we die niet.

Wat we echt een pluspunt aan de tent vinden zijn de 2 uitgangen. Aan de voorkant kun je naar binnen en aan de rechterkant. Super handig als je tent net onhandig moet staan. Zo hadden we de zijkant een keer tegen het meer aan staan, waardoor we veel liever via de zijkant naar binnen willen. Ook als we met de voorkant bijna tegen de campingweg aan zitten, komt de zijkantopening als gelegen. Ja hier zijn we megablij mee.

Beschermd tegen regen

Dankzij de regenkap blijft de tent goed schoon. En regen hebben we zeker gehad. Het was heel fijn om onze schoenen onder de kap te zetten als we in de regen onze tent opzetten. Door de kap heb je ook droge inloop, erg fijn.

Zodra de buitentent staat heb je al een tent die tegen regen bestand is. En dat is wel fijn. Bij eerdere tenten van ons moest je eerste de binnentent opzetten, en dan de buitentent. Zo word je binnentent al nat door de regen. Dat is bij de Coleman Vail gelukkig niet het geval.

Indeling tent

De binnentent bestaat uit stukken stof die je met een kliksysteem aan de bovenkant, zijkanten en onderkant aan de buitentent vastklikt. Super makkelijk. Op deze manier maak je verschillende compartimenten in de tent: het slaapgedeelte met links en rechts slaapgedeeltes. Wij besluiten om de ruimte niet in compartimenten te verdelen omdat we aan een slaapkamer en voortent genoeg hebben. De slaapcabines kun je anders opdelen in 2 ruimtes van elk 140 x 200 cm.

De stof van de cabines zijn pikzwart (blackout) waardoor ze verduisterend werken. Ze filteren 99% van het daglicht zodat het ook overdag wat donkerder is. Vooral toen we kampeerder in Noorwegen, waar het maar een paar uur donker is, was deze tent ideaal geweest.  

Verdict van de Coleman Vail tent

Wij zijn erg enthousiast over de Coleman Vail 4 persoonstent, maar toegegeven: het is geen ideale tent om mee te roadtrippen. Het is een grote tent en het is veel werk om voor 2 nachtjes je tent op te zetten en af te breken. Dan is een kleinere tent gewoon makkelijker. In de toekomst zullen we de tent dan ook vooral gaan gebruiken als we langer op 1 plek blijven kamperen.

Desondanks hebben we zeker genoten van de tent: de ruimte om je spullen kwijt te kunnen en vooral om te staan in je tent is echt super chill.

Geïnteresseerd? De Coleman Vail 4 kun je onder andere kopen op de website van Coleman of via Bol.com.

Dit vind je misschien ook leuk

Nederland

Ideeën voor leuke buiten – of outdooractiviteiten in Nederland

Strand in Costa Rica
Costa Rica

De mooiste natuur op Costa Rica

FietsenOutdoor Lifestyle

Zo importeer je een Strava route naar Garmin

Skeeleren

Beginnen met skeeleren? Dit is wat je moet weten over skeeleren

uitzicht vanuit koetshuis op kasteel
België

Bijzonder overnachten in een koetshuis in België: B&B Baron’s House

Costa Rica

Tips voor het populairste park in Costa Rica: Manuel Antonio National Park