Overnachten bij Upper Pines Campground Yosemite National Park

Evelyn Zielstra Avontuurlijke reiziger en eigenaar Lone Drifters

Upper Pines Campground ligt in het adembenemende Yosemite National Park in het ruige Sierra Nevada-gebergte in Centraal-Californië. De camping ligt op de rand van Yosemite Valley, in het zuiden en op een steenworp afstand van verschillende wandelingen in het nationaal park.

Upper Pines Campground is de grootste camping van de drie campings in Yosemite Valley waar je voor moet reserveren. Op de camping vind je verharde wegen (wel zo handig met een camper), speciale parkeerplekken voor je campingplek, doorspoeltoiletten en drinkwater. Elke campingplek is redelijk ruim opgezet met een eigen picknicktafel, vuurring en een opslagruimte (ook wel bear locker) voor voedsel. En ook handig: de gratis pendelbus van Yosemite stopt bij de ingang van de camping. Zo kun je je auto bij de camping laten staan als je de omgeving van de Yosemite vallei wilt verkennen.

Ruimte op de camping

In verhouding met andere campings waar wij in Amerika verbleven, vond ik de kampeerplekken van Upper Pines erg dicht op elkaar zitten. Toen wij aankwamen bleken onze buren er al een tijd te zitten. Zij hadden alle ruimte gepakt die ze konden vinden (echt op de rand van onze plek).

Daarnaast hadden onze buren echt alles uitgestald, zoals Amerikanen dat zo goed kunnen. Daar zaten wij dan met 1 gaspitje ons blik soep op te warmen terwijl onze buren uitgebreid hotdogs op hun mega grote barbecue aan het maken waren. Wel lief: de buren brachten ons twee hotdogs (omdat ze waarschijnlijk dachten dat wij twee arme Europeaanse backpackers waren :P).

Hoewel de breedte van de kampeerplek niet zo smal is als je in de rest van Amerika gewend bent, is de lengte wel prima. Echter, zoals hieronder op de foto, is er een deel bestemd voor je auto. Met boomstammen wordt je parkeerplaats afgebakend.

Mijn vriend vond de camping juist heel erg chill, dus ik denk dat het ook maar net is wat je zelf fijn vindt.

Faciliteiten Upper Pines

De faciliteiten van de camping Upper Pines zijn prima en schoon. Er zijn een aantal washokken op de camping met toiletten en waar je kunt tandenpoetsen. Er zijn geen douches aanwezig. Douchen kun je in je camper doen of in het dorpje Curry Village. Hier kun je komen door de shuttlebus te nemen of te wandelen (15 minuten).

Beren

In Yosemite National Park zijn ook beren aanwezig. Op de dag dat wij aankwamen hoorde ik dat er op de camping zwarte beren waren gespot. Het is dan ook gebruikelijk dat je geen eten en toiletartikelen in je tent laat. Alles moet in je voertuig (auto of camper) of in de aanwezige bear lockers.

Bear Locker

Reserveren Upper Pines

Alle te reserveren campings van Yosemite National Park zijn tot vijf maanden van tevoren beschikbaar op de 15e van elke maand om 07.00 uur (PT) of 10:00 uur (ET). Op 15 januari wordt bijvoorbeeld de periode van 15 mei tot 14 juni beschikbaar om te reserveren, en daarom is het volledige boekingsvenster van 16 januari tot 14 juni. Check altijd even de officiele website of de data zijn veranderd.