In Maleisië? Huur een scooter op Langkawi

Langkawi is een klein eiland in het Noord-Westen van Maleisië, vlakbij de grens met Thailand. Het eiland heeft een omvang van slechts 478,5 vierkante kilometer (184,7 vierkante mijl). Maar dat is nog wel te groot om alles lopend te doen. De meest logische optie is dan ook om een scooter of auto op het eiland te huren.

In Azië is het vrij normaal om als toerist een scooter te huren en wij vinden het een leuke en bijzondere ervaring om een land in Azië te verkennen per scooter.

Wij huurden op het eiland (Pulau) Langkawi een scooter en reden van west Langkawi via noord, oost en zuid een mooi rondje om het eiland Langkawi heen. In 1 dag kun je het hele eiland rond cruisen.

Een scooter huren in Langkawi

Een scooter op het eiland huren is niet alleen ideaal, ook noodzaak. Er is namelijk geen openbaar vervoer op Langkawi, alleen taxi’s. Als je vrijer wilt zijn dan met een taxi dan is een scooter huren dus een must.

Hoeveel kost het huren van ee n scooter op Langkawi

De kosten om een scooter op Pulau Langkawi te huren ligt rond de RM25 – RM30 Maleise Ringgit. Dat is ongeveer tussen de €6-€8 per dag. Voor een langere periode zoals een maand kan dit ongeveer RM 300 (ongeveer €65) zijn. Sommige bedrijven en hotels berekenen hogere tarieven per dag.

Hier kun je een scooter huren

Je vind zo’n scooterverhuur bedrijf op praktisch elke hoek. Op de toeristische plekken Pantai Tengha en Pantai Cenang vind je genoeg kleine of grote scooterverhuurders. Ook winkels en ho(s)tels hebben vaak een scooter te huur. Vraag dus eerst bij je guesthouse of zij iets voor je weten en zo niet dan kun je een rondje wandelen.

Internationaal rijbewijs

Om een brommer of scooter te huren moet je volgens de regels in het bezit te zijn van een internationaal erkend motorrijbewijs om boetes te voorkomen. Je kunt een internationaal rijbewijs voor +/- €20 bij een vestiging van de ANWB kopen.

Om een brommer of scooter te huren moet je volgens de regels in het bezit te zijn van een internationaal erkend motorrijbewijs

Bij ons is er niet om gevraagd, en ik las dat ook bij andere reizigers op verschillende blogs. Wij moesten een kopie van ons paspoort achterlaten en we zijn geen politie tegengekomen. Soms neemt de politie genoegen met je lokale rijbewijs, maar dat hangt helemaal af van de persoon met wie je te maken hebt.

Ga je langer en veel reizen? Dan is een internationaal rijbewijs toch handig om bij je te hebben.

Durf je het niet aan om een scooter te huren dan kun je nog altijd overwegen een auto te huren op Langkawi via de Nederlandse Sunny Cars. Wij huren vaker via Sunny en het voordeel van Sunny is dat zij all-inclusive pakketten hebben. Zo hoef je je niet druk te maken om verzekeringen.

Bezienswaardigheden Langkawi

Wij gingen langs de meeste highlights van Pulau Langkawi. Langs de kabelbaan, de mooiste stranden van Langkawi, een waterval (en aapjes) en reden door de stad op zoek naar een fixed gear winkel omdat wij daar zo gek op zijn. Ze hebben er veel! Bekijk ook de mooiste bezienswaardigheden van Langkawi.

Route Scooter

Ben je op zoek naar een reisorganisatie voor een op maat gemaakte reis, een individuele reis of een groepsreis? Bekijk dan een selectie van onze favoriete reisorganisaties

Wanneer je iets koopt via links op onze website, dan steun je ons zonder dat het jou iets extra's kost en zo kunnen wij onze content gratis houden. Niks boeken maar heb je iets aan onze content gehad? Dan kun je ons een kopje koffie donerenDankjewel voor je steun. ♥️

19 gedachten over “In Maleisië? Huur een scooter op Langkawi”

 1. Wauw dat ziet er super uit! Dat lijkt me ook erg leuk om een keer te doen. Ik heb nog wat vage plannen voor de zomer. In ieder geval afstuderen en misschien een weekje bij de oom en tante van mijn vriend in Spanje langs. Na de zomer hopelijk Amerika!

 2. Toevallig, ik was in 2011 ook op Langkawi! Ik had toen gelukkig wel mooi weer, maarre ik hou echt van Azie. Zo mooi!

 3. Wat gaaf dat je daar geweest bent, het lijkt mij ook wel wat, samen met een vriendin daar rondtrekken.
  Liefs, Swaen

 4. Ha, ik verlang naar de zomer! Mooie foto’s!
  Verlang je niet naar het ‘echt’ aziatisch eten? O boy, ik wel!

 5. Oh dat lijkt me ook heerlijk, op zo’n scootertje! Ik heb al de 1e plannen (nog niks geboekt overigens): een stedentrip naar Londen of Kopenhagen ergens in mei/juni en een weekje Barcelona in de zomervakantie… Zin om te boeken!

 6. Wat een prachtige foto’s! Vooral die waterval.. dat je dat gewoon tegen komt als je op een scootertje toert… hele goede tip dus! Plannen zijn er wel, nu het geld nog. Jij alweer plannen voor de zomer?

 7. Wat een leuke post! Hele toffe foto’s ook :) Oh boy, hoe graag ik nu op reis wil ;) Azie lijkt me fantastisch; mijn zusje had ook een scooter gehuurd in Vietnam of Cambodja; vond het ook super leuk. Dromen genoeg, maar geen concrete plannen helaas ;-) En jij?

 8. Mooooooie foto’s! Maleisië icm Thailand staat hogen bovenaan mijn wishlist. Maar wij hebben zoveel plannen, haha. Over een paar weken eerst Rome, ben benieuwd!

Reacties zijn gesloten.