In Maleisië? Huur een scooter op Langkawi

Langkawi is een klein eiland in het Noord-Westen van Maleisië, vlakbij de grens met Thailand. Het eiland heeft een omvang van slechts 478,5 vierkante kilometer (184,7 vierkante mijl). Maar dat is nog wel te groot om alles lopend te doen. De meest logische optie is dan ook om een scooter of auto op het eiland te huren.

In Azië is het vrij normaal om als toerist een scooter te huren en wij vinden het een leuke en bijzondere ervaring om een land in Azië te verkennen per scooter.

Wij huurden op het eiland (Pulau) Langkawi een scooter en reden van west Langkawi via noord, oost en zuid een mooi rondje om het eiland Langkawi heen. In 1 dag kun je het hele eiland rond cruisen.

Een scooter huren in Langkawi

Een scooter op het eiland huren is niet alleen ideaal, ook noodzaak. Er is namelijk geen openbaar vervoer op Langkawi, alleen taxi’s. Als je vrijer wilt zijn dan met een taxi dan is een scooter huren dus een must.

Hoeveel kost het huren van ee n scooter op Langkawi

De kosten om een scooter op Pulau Langkawi te huren ligt rond de RM25 – RM30 Maleise Ringgit. Dat is ongeveer tussen de €6-€8 per dag. Voor een langere periode zoals een maand kan dit ongeveer RM 300 (ongeveer €65) zijn. Sommige bedrijven en hotels berekenen hogere tarieven per dag.

Hier kun je een scooter huren

Je vind zo’n scooterverhuur bedrijf op praktisch elke hoek. Op de toeristische plekken Pantai Tengha en Pantai Cenang vind je genoeg kleine of grote scooterverhuurders. Ook winkels en ho(s)tels hebben vaak een scooter te huur. Vraag dus eerst bij je guesthouse of zij iets voor je weten en zo niet dan kun je een rondje wandelen.

Internationaal rijbewijs

Om een brommer of scooter te huren moet je volgens de regels in het bezit te zijn van een internationaal erkend motorrijbewijs om boetes te voorkomen. Je kunt een internationaal rijbewijs voor +/- €20 bij een vestiging van de ANWB kopen.

Om een brommer of scooter te huren moet je volgens de regels in het bezit te zijn van een internationaal erkend motorrijbewijs

Bij ons is er niet om gevraagd, en ik las dat ook bij andere reizigers op verschillende blogs. Wij moesten een kopie van ons paspoort achterlaten en we zijn geen politie tegengekomen. Soms neemt de politie genoegen met je lokale rijbewijs, maar dat hangt helemaal af van de persoon met wie je te maken hebt.

Ga je langer en veel reizen? Dan is een internationaal rijbewijs toch handig om bij je te hebben.

Durf je het niet aan om een scooter te huren dan kun je nog altijd overwegen een auto te huren op Langkawi via de Nederlandse Sunny Cars. Wij huren vaker via Sunny en het voordeel van Sunny is dat zij all-inclusive pakketten hebben. Zo hoef je je niet druk te maken om verzekeringen.

Bezienswaardigheden Langkawi

Wij gingen langs de meeste highlights van Pulau Langkawi. Langs de kabelbaan, de mooiste stranden van Langkawi, een waterval (en aapjes) en reden door de stad op zoek naar een fixed gear winkel omdat wij daar zo gek op zijn. Ze hebben er veel! Bekijk ook de mooiste bezienswaardigheden van Langkawi.

Route Scooter

Dit vind je misschien ook leuk

autorijden in Costa Rica
Costa RicaRoadtrip

Autorijden in Costa Rica: ervaringen & tips

langkawi vogel
Maleisië

De mooiste bezienswaardigheden op Langkawi Maleisië

ReistipsRoadtrip

Voor welke landen heb je een internationaal rijbewijs nodig

Outdoor Lifestyle

Het Banff Mountain Film Festival 2024: Maak je klaar voor een nieuw avontuur!

KanoënNoorwegen

Ontdek de Noorse fjorden per kajak met The Kayak Trip

Reistips

Goedkoop reizen met de taxi in Bali (en Zuid-oost Azië): Grab