Getest: overnachten in Drenthe met natuurhuisje.nl

Wakker worden met zingende vogels, genieten van je bakje koffie en vanuit je vakantiehuis oog in oog staan met een ree of in een New York minute een mooie wandeling in de omgeving kunnen maken. Dat is wat Natuurhuisje op hun website ‘belooft’. Okay, voor een ree moet je natuurlijk geluk hebben, maar direct de natuur in kunnen vanaf je vakantiehuisje, weg van de massa zijn en niet op een grootschalig vakantiepark overnachten, dat is waarvoor je natuurhuisje moet boeken. Wij sliepen een weekend in een huisje van Natuurhuisje.nl en delen onze ervaring met natuurhuisje.nl. En natuurlijk vertellen we je meer over de omgeving van het natuurhuisje. Ontdek dit ontzettend leuke concept op Lone Drifters.

Natuurhuisje is een superleuk concept: logeren in een huisje in of vlakbij de natuur. Wij sliepen in een Scandivisch huisje in een bosrijke omgeving in de Hondsrug in Drenthe. De te boeken huisjes van natuurhuisje.nl liggen allemaal op verschillende plekken en zijn te boeken via verschillende eigenaren, maar hebben dezelfde overeenkomst: je zit in of dichtbij de natuur.

Natuurhuisje, met rechts de schutting

Scandinavisch natuurhuisje in Eext

Ons natuurhuisje is maar een half uur rijden van Groningen, onze woonplaats, maar toch hebben we gelijk het gevoel op vakantie te zijn. We rijden door het dorpje Annen richting het dorpje Eext. De weg naar ons vakantiehuisje is omringt door veel groen. Het huisje ligt wel dichtbij de weg, maar tegen het bos aan. Het vakantiehuisje is niet moeilijk te vinden, maar je moet even opletten bij het navigeren. Je rijdt er zo voorbij.

We parkeren onze auto op de grote oprit en zien een bordje staan met herberg en chalet. We volgen de borden en komen aan bij de herberg. Als we langs de herberg lopen komt een vriendelijke man naar buiten die vraagt of wij voor het chalet komen. Hij brengt ons naar het natuurhuisje, dat net achter de herberg ligt.

We vermoedden al dat het huisje op een erf van iemandn zou staan en niet in een bos. Het huisje zit pal naast de herberg, maar binnen hebben we wel een gevoel van privé. De herberg en ons natuurhuisje worden namelijk gescheiden door een schutting en er is veel groen om de huizen heen. We vinden het prima zo.

Het natuurhuisje is precies zoals geadverteerd: overnachten in Scandinavische sferen. Het gebied om het huisje heen is inderdaad prachtig en bosrijk. We zitten namelijk midden in het Drentsche Aa gebied.

Oprit met de herberg op de achtergrond

Faciliteiten

Het huisje is schoon en modern. Ik ben altijd een beetje huiverig als ik een vakantiehuisje boek. In mijn achterhoofd hou ik altijd in het hoofd dat het ‘zou kunnen tegenvallen’. Zo zijn we ook al een tijd op zoek naar een koopwoning en weten de foto’s op Funda ons vaak nog wel teleur te stellen.

Maar wat is dit natuurhuisje een fijne accommodatie, midden in een bosrijke omgeving. Er is in het huisje alles wat je nodig hebt in een weekend: een eigen keuken, lekkere bedden, een moderne douche, tv met chillbank en een eettafel. We komen met zakken aan boodschappen naar binnen wandelen, want we gaan het hele weekend koken.

Zijn er dan alleen maar pluspunten?

Nee natuurlijk niet. Wat ik heel jammer vind is dat er een eenpersoons-bank voor de tv staat. Omdat we vooral ook veel willen gamen en goed gebruik gaan maken van de tv, moeten we steeds ruilen wie op de bank mag. De overige twee stoelen zijn een beetje een domper. Maar met wat creativiteit maken we van de keukenstoelen een soort van ligstoel. We zijn wel heel blij met de keukentafel, hier spelen we o.a. het bordspel Azul op (aanrader trouwens!).

En zit je nou echt in de natuur?

Van te voren las ik in de reviews van het huisje op natuurhuisje.nl dat het huisje aan de weg lag en dat er veel lawaai was van het verkeer. Misschien omdat ik dat van te voren had gelezen, vond ik de geluidsoverlast meevallen. Mijn medereizigers hebben er overigens geen woord over gerept. Zij stoorden zich er niet aan en ik moet eerlijk zeggen: ik hoorde maar één een voorbijrazende auto.

Omgeving van het natuurhuisje

Vanuit het natuurhuisje in Eext kun je ook goed wandelen over de heide en zelfs hunebedden en een Oorlogsmonument zien. Dit onderduikershol zien heeft een bijzonder verhaal, wat de plek interessant maakt om te bezoeken. Van het hol zie je zelf niet zo veel. De heide is wel prachtig om te bezoeken tegen zonsondergang. De wandelingen zijn lopend vanaf het natuurhuisje te bereiken. Voor grotere wandelingen is Drentse Aa/Balloerveld ook dichtbij.

Boeken met Natuurhuisje

Onze ervaring met Natuurhuisje is goed bevallen. Niet alleen vonden we het huisje heel prettig, ook de website natuurhuisje.nl werkt prima. Je boekt het huisje makkelijk op de website en de eigenaar of verhuurder van het huisje krijgt dan een notificatie.

Zij krijgen een e-mail en sms met daarin de de boekingsaanvraag en moeten binnen
24 uur laten weten of ze de boeking willen accepteren of weigeren. Binnen 24 uur kregen wij een bevestiging en daarna mochten we het huisje betalen. Easy Peasy.

Locatie huisje: Annerweg 4A in Eext
Aantal personen: 5 (1 2-persoonsbed en een stapelbed)
Slaapkamers: 2

Dit huisje ook boeken?

Dit vind je misschien ook leuk

Outdoor Lifestyle

Boardchick of the Week | Rachèl Robbertsen

KamperenVerenigde Staten

Overnachten bij Upper Pines Campground Yosemite National Park

kiteboardster in actie
Golfsurfen

Interview met kitegirl Linda

JordaniëRoadtrip

Reisroute Jordanië: een mix van avontuur, historie en cultuur

Outdoor Lifestyle

Boardchick of the week: Tessa de Bruijn

Uitzicht op de zee hawaii
HawaiiVerenigde Staten

Wat te doen op Kauai, het mooiste Hawaiaanse eiland