Super handige tips voor de boot naar Noorwegen

Ga je een roadtrip maken door Noorwegen en wil je de met de boot naar Noorwegen? Wij kunnen je alleen maar aanraden om een roadtrip vanuit Nederland te starten en met de veerboot naar Noorwegen te varen. Ontdek op Lone Drifters wat je opties zijn om met de boot naar Noorwegen te reizen.

Met welke veerdiensten kun je naar Noorwegen

Er zijn verschillende veerdiensten naar Noorwegen vanuit Denemarken, Duitsland, Zweden en tot voor kort Nederland (Eemshaven). Helaas is de boot vanuit Nederland recent geannuleerd wegens problemen met vrije plekken in de haven.

Van Duitsland of Denemarken naar Noorwegen

Er zijn 4 maatschappijen waarmee je vanaf Duitsland of Denemarken naar Noorwegen kunt varen:

Hier is de tabel met de ferry-maatschappijen en hun routes naar Noorwegen:

MaatschappijRoute
HNLVanuit Emden naar Kristiansand
DFDD SeawaysKopenhagen – Oslo
DFDS SeawaysFrederikshavn – Oslo
FjordlineHirtshals – Stavanger
FjordlineHirtshals – Langesund
FjordlineHirtshals – Kristiansand
FjordlineHirtshals – Bergen
ColorlineHirtshals – Larvik
ColorlineHirtshals – Kristiansand
ColorlineKiel – Oslo
Veerbootroutes naar Noorwegen

Deze veerbootmaatschappijen zijn allemaal modern en bieden een diversiteit aan schepen en faciliteiten. Wat betreft kwaliteit is er weinig verschil. De meeste maatschappijen bieden speciale pakketdeals aan voor auto’s inclusief passagiers. Dus dat is zeker de moeite waard om naar te kijken.

MaatschappijRouteDuurPrijzenExtra informatie
HNLEmden – Kristiansand18,5 uurDe ferry van Holland Norway Lines vaart 3 tot 4 keer per week van Emden naar Kristiansand. De ene week vaart de ferry 3 maal per week en de week erna 4 keer per week. De boot vertrekt in de middag vanuit Emden en komt vervolgens de volgende ochtend aan in Kristiansand.
DFDS SeawaysFrederikshavn – Oslo10,5 uurDe gemiddelde prijs van een overtocht van Frederikshavn naar Oslo is € 197,- .De Frederikshavn-Oslo veerdienst verbindt Denemarken met Noorwegen en wordt momenteel uitsluitend aangeboden door DFDS Seaways. Deze veerdienst vaart maximaal 7 keer per week.
Kopenhagen – OsloVarieertDe gemiddelde prijs van een overtocht van Oslo naar Kopenhagen is € 193,-Directe verbinding van Kopenhagen naar Oslo.
FjordlineVerschillende routes binnen Noorwegen en vanuit DenemarkenVarieertVoordelige optie voor overtochten naar Noorwegen. Mogelijkheid om tot aan Bergen te varen. Aankomsttijden kunnen niet altijd handig zijn, controleer regelmatig.
ColorlineKiel – Oslo20 uurDe gemiddelde prijs van een overtocht van Kiel naar Oslo is € 732,-.Populaire verbinding vanuit Duitsland naar Oslo. Comfortabele schepen met luxe faciliteiten. Ideaal voor een ‘minicruise’ ervaring. Snelle veerboten beschikbaar voor Hirtshals – Larvik en Hirtshals – Kristiansand met beperktere voorzieningen.

Let op: Het wordt aangeraden om de veerbootmaatschappijen te raadplegen voor de meest recente prijsinformatie.

Denemarken naar Noorwegen: duur en afvaarten

RouteDuurVeerbootbedrijf
Kopenhagen – Oslo17 uur 15 minutenDFDS Seaways (dagelijkse afvaarten)
Frederikshavn – Oslo9 uur 15 minutenDFDS Seaways (7 keer per week)
Hirtshals – Kristiansand2 uur 15 minutenFjord Line (3 afvaarten per dag)
Hirtshals – Larvik3 uur 45 minutenColor Line (twee dagelijkse afvaarten)
Hirtshals – Langesund4 uur 30 minutenFjord Line (dagelijks vertrek)
Hirtshals – Stavanger10 uur 30 minutenFjord Line (dagelijkse vertrekken)
Hirtshals – Bergen16 uur 30 minutenFjord Line (dagelijkse afvaarten)
Veerbootroutes van Denemarken naar Noorwegen

Zweden naar Noorwegen ferry

RouteDuurVeerbootbedrijf
Strömstad – Sandefjord2 uur 30 minutenColor Line (vier dagelijkse afvaarten)
Fjord Line (twee dagelijkse afvaarten)

Duitsland naar Noorwegen ferry

RouteDuurVeerbootbedrijf
Kiel – Oslo20 uurColor Line (dagelijkse afvaarten)

Je kunt direct bij deze maatschappijen boeken, of maak gebruik van een prijsvergelijker zoals Direct Ferries.

Tips voor boeken van veerboottickets

 • Fjordline is goedkoper als je lid wordt van de Fjordline club. Je krijgt dan direct korting. Boeken op de Noorse website fjordline.no is ook goedkoper dan de Nederlandse website. Een deel van het voordeel komt omdat je in Noorse Kronen betaald en de koers van de Kroon op dit moment erg laag is
 • Bovenstaande regel van .no en .nl geldt ook voor Colorline.no. Maar het membership schijnt minder voordelen te hebben dan bij Fjordline
 • Boek de veerboot ruim van te voren voor de beste prijs. Je kunt Directferries gebruiken om prijzen te vergelijken.

Tips voor op de veerboot

Neem snacks, boeken en bordspellen mee, want de overtocht kan best lang duren. Het is voordeliger om je eigen eten en drinken mee te nemen.

Enkele tips om je reis goed voor te bereiden:

 • Zorg dat je weet waar de haven is en hoe je daar moet komen voordat je op reis gaat.
 • Zorg ervoor dat je een geldig paspoort of identiteitskaart hebt die geldig is gedurende je hele reis. Als je geen geldig reisdocument bij je hebt tijdens het inchecken, kan de toegang tot de veerboot geweigerd worden.
 • Vergeet niet je voucher of ticket mee te nemen.
 • Neem ook je verzekeringspolis mee.

Zorg ervoor dat je deze belangrijke items niet vergeet voor een zorgeloze reis.

FAQ

Hoe lang is het met de boot naar Noorwegen?

Dat hangt ervanaf vanaf waar je vertekt. Vanuit Nederland vaar je straks in 18 uur naar Kristiansand Noorwegen. Vanaf Hirtshals in Denemarken naar Kristiansand in 2 uur en 15 minuten (vanaf Groningen is het 8 uur rijden).

Welke boot naar Noorwegen

Er zijn 4 maatschappijen waarmee je vanaf Duitsland of Denemarken naar Noorwegen kunt varen. Wanneer je naar Noorwegen reist met de veerboot, zal je een overtocht maken met een ferry met de volgende rederijen: Color Line, Fjordline, HNL of DFDS.

Dit vind je misschien ook leuk:

Ben je op zoek naar een reisorganisatie voor een op maat gemaakte reis, een individuele reis of een groepsreis? Bekijk dan een selectie van onze favoriete reisorganisaties

Wanneer je iets koopt via links op onze website, dan steun je ons zonder dat het jou iets extra's kost en zo kunnen wij onze content gratis houden. Niks boeken maar heb je iets aan onze content gehad? Dan kun je ons een kopje koffie donerenDankjewel voor je steun. ♥️

18 gedachten over “Super handige tips voor de boot naar Noorwegen”

 1. Goeie! Ik ben ook trots op je hoor! ;) En blij dat we elkaar dit jaar leerden kennen, leuk!
  Op naar een volgende date in 2014!

  Ik ben trots dat ik een half jaar in mijn eentje naar het (ijskoude) buitenland vertrok.
  Dat ik een knop omgezet heb en zo veel mogelijk op reis gegaan ben. Dat ik eindelijk een punt achter mijn relatie durfde te zetten en mijn huis bij hem achterliet. Dat ik twee maanden geleden JA! zei tegen een nieuw huis (in Scheveningen aan het strand OYEAH).
  Dat ik dit jaar leerde kiezen voor mijn eigen geluk, in plaats van altijd andere mensen blijmaken.
  Ik ben trots dat ik als kleine miniblogger gewoon lekker doorgegaan ben en daar veel gave mensen door heb leren kennen. Trots op mijn achterban, mijn familie en de echte vrienden die mij door dik en dun gesteund hebben.
  Trots en dankbaar op de lessen die ik leerde tijdens mijn tijd in Finland. Zowel op reisvlak, persoonlijk vlak en sociaal vlak. Trots op mijn bestie die gaat trouwen, en trots dat ik haar ceremoniemeester mag zijn.

 2. heel mooi Evey. Ik merk het soms ook wel eens, dat ik altijd maar naar meer aan het streven ben. Aan de ene kant goed, want dan ben je vaak wel met verbeteringen bezig, maar net als wat je zegt, het is ook goed om stil te staan bij wat WEL gelukt is. Vaak ben ik ook alleen die de negatieve kanten van dingen opmerkt in m’n ‘prestaties’. Ik moet het voor mezelf ook maar eens opschrijven; een positieve reflectie. Even een dosis zelfvertrouwen er in gooien. Je hebt in mijn ogen iig een heel goed jaar gehad! op naar de volgende dus. En mintgroen <3

 3. Wat een mooie blog Evey, je hebt helemaal gelijk, maar oooh wat begrijp ik je goed. De goede voornemens voor volgend jaar staan al klaar, terwijl je inderdaad eens gelukkig moet zijn met wat je al hebt en wat je allemaal wel bereikt. Ik ben trots op je girl!! Het is niet niks je diploma halen en een baan vinden! Very good jooobbb!! Ik vind het enorm tof dat ik je heb leren kennen. Je bent een leuk mens! Ik ben zelf trots op mijn P die ik in een jaar haalde,verder vind ik dit altijd lastig te zeggen.

  Ps: ik begrijp dat de focus niet op volgers ligt, maar ik begrijp er niets van…je hebt een enorme leuke blog!! Die discussie hb ik al vaker gehad, dat ik dat niet snap maargoed. Great post!

 4. Wat een leuke post Evey! Je hebt inderdaad hele fijne dingen bereikt dit jaar, goed dat je daar ook naar die manier kan kijken:)
  Ik kijk terug op een goed jaar voor mezelf, een jaar waarin ik heel erg vanuit mijn gevoel ben gaan leven, vanuit mijn dromen en passies, ik ben steeds bewuster gaan leven. Ook was het mijn 1e vrijgezelle jaar sinds zo’n beetje forever, financieel gaat het steeds slechter maar ik ben toch heel trots op alles wat ik altijd maar in m’n 1tje doe en hoe ik me overal door heen sla, met een hele positieve en dankbare kijk op het leven. Wat een enorme veer in mijn eigen kont is dit haha, maar je vroeg het ons;) Verder ben ik heel trots hoe goed het met mijn blog gaat, trots op de bijzondere mensen die ik dit jaar heb mogen ontmoeten en trots op mijn familie en lieve vriendinnen, die ook allemaal zo hun best doen! <3

 5. Wat een positiviteit, love it :D Ik ben ook blij en trots op mezelf met een lieve vriend, vrienden en familie, heerlijk huis, fijne baan, en mijn blog waar ik veel energie uit haal. Ook fijn: eens meer de focus bij jezelf leggen in plaats van altijd alleen aan anderen denken. Doe ik steeds meer en daar ben ik best trots op!

 6. Ja, ja, ja! Van dit soort Posts word ik echt gelukkig :) Ik wil ook alleen maar kijken naar alle fijne dingen en ik heb eigenlijk zo veel meer bereikt dan ik soms denk. Of geloof. Ik ben nog meer afgevallen, ik heb gekozen voor een nieuwe baan. Ik heb angsten overwonnen en mijzelf in situaties gezet waar ik normaal gesproken nooit aan sou beginnen. Ik ben sterker geworden, zowel fysiek als mentaal. En daar ben ik vooral trots op!

 7. Leuke post! Ik ben trots dat ik 3 maanden in Londen gewoond heb en daar stage gelopen heb, afgestuurd ben en werk gevonden heb.

 8. Jaa, zo goed dat je afgestudeerd bent en een heel toffe baan hebt nu, goed bezig! En zó tof dat je naar New York gaat, super vooruitzicht! :-)

  Ik ben trots op mijn sportiviteit van dit jaar. Ik ben steeds meer gaan presteren en daardoor steeds sterker geworden. Verder ben ik trots op de flinke groei van mijn blog dit jaar. De statistieken van januari tov december zijn zó anders, haha! En tot slot ben ik er trots op dat ik na het overlijden van m’n vader toch weer aardig mijn draai heb kunnen vinden. Het was soms heel moeilijk en lastig, maar toch gaat het nu aardig nu. Dat is fijn.

 9. Kijk hier houd ik van. Niet die stomme voornemens maar gewoon kijken naar wat je bereikt hebt. Voor mezelf ben ik er best een beetje trots op dat ik ben begonnen met bloggen en dat het zo goed gaat in Amsterdam. Dat ik het leuk vind op school, maar ook door het bloggen leuke mensen heb leren kennen (jij!)
  Maar Evey wat heb jij veel bereikt zeg! Je mag hartstikke trots zijn op jezelf, je diploma én een baan waar je heen gaat met die fiets. En als je thuiskomt lekker longboarden met je vriend. Perfecte dag toch? :)

 10. Evey! Ik ben trots op je! Diploma op zak, een baan gevonden, bloggen, een tuin en dakterras en een supercoole fixed bike die je vast een zeker in mint gaat spuiten;-).
  Nu met de vooruitzicht dat je naar New York gaat is helemaal wow.
  Toch gek, dat er toch veel kan gebeuren in korte periode. Hoe is het heen en weer werken in Apeldoorn?

 11. Oh dat herken ik wel hoor! Steeds weer dat focussen op alles dat niet gelukt is, terwijl er zoveel dingen zijn die er juist wel zijn! Probeer er echt bij stil te staan als ik weer zo denk en te zorgen dat ik het juist een stuk positiever ga zien! Jouw lijstje klinkt in ieder geval al erg goed!

 12. Mooie post! Wat kan je hoofd soms vervelend zijn he? Maar in deze post heb je het gewoon positief gemaakt. Je hebt ook in mijn ogen echt wel een goed jaar gehad. De nieuwe lay-out van je site is gaaf!

 13. Chicaaaa, wat een mooie post! En als je het zelf niet wilt doen, doe ik het wel voor je: IK BEN TROTS OP JOU! Je hebt echt geweldige dingen neergezet afgelopen jaar. En nee, die 200 volgers heb ik ook niet gehaald, maar iets met kwaliteit en kwantiteit he. En dan is die eerste toch echt wel bij jouw blog van toepassing. Je bent geweldig! En alvast heel veel plezier in NYC :) PS: Oh my, ik heb net een post online gezet en daarin staat ook “Als je dit of dat had gezegd, had ik je niet geloofd”. Great minds think alike, again. En ik ben trots op jou met je geweldige ideeen! Gaan we snel uitvoeren :)

Reacties zijn gesloten.