Suppen in Friesland; deze plekken zijn de moeite waard

SUP, voor iedereen die niet weet waar deze 3 letters voor staan: Stand Up Paddling. Deze sport is de laatste jaren ontzettend populair geworden en waar kan dat beter dan in Friesland. Ontdek op Lone Drifters de leukste suproutes in Friesland.

Het Poelengebied

Het Poelengebied ligt tussen de watersportdorpen Heeg, Gaastmeer en Oudega. In dit stukje ongerept natuur kun je heerlijke peddelen over kleine meertjes, smalle slootjes en kreekjes temidden van dichte rietvelden. De rust die je hier vindt is heerlijk. Het Poelengebied is enorm groot dus als beginnende supper kun je er ook voor kiezen wat kortere routes te nemen, bijvoorbeeld door Heeg naar Weisleat en Rintsjepoel terug via Tsjerkersleat.

Geen eigen supboard? Bij Hoora Recreatie kun je een supboard huren. Je kunt bij Hoora ook overnachten aan het water in een House Boat.

Het Alde Feanengebied

In het hart van Friesland ligt het grote laagveenmoeras De Alde Feanen. Een nationaal park vol met meren, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen. Het park ligt gelegen rondom het pittoreske dorp Eernewoude en is ideaal om te ontdekken met een supboard. Zowel op het grote meer als op de kronkelende smalle slootjes rondom het meer vind je spots om te suppen. Net buiten de drukte van de boten en kanoes, peddel je onder bruggetjes door het mooie natuurgebied van de Alde Faenen.

Tip: huur je sup bij Outdoor Veldboom. De mensen achter Veldboom hebben een oprechte passie voor watersport. Ik kon wel uren praten over boardsporten, leuk!

Grachten van Leeuwarden

Ontdek de charmante sfeer en rijke geschiedenis van het centrum van Leeuwarden en sup langs gezellige terrasjes en historische gebouwen. Met een stand-up paddleboard (sup) beleef je de omgeving van Leeuwarden op een leuke manier terwijl je aan je fitness werkt!