Boardchick van de week Eline Schenk

Laatst bijgewerkt:

Yoga lerares Eline Schenk (27) vertelt deze week over haar passie voor boardsporten en hoe het allemaal begon. Momenteel woont ze in Fox Arelho Portugal en daarna gaat ze terug naar het vertrouwde Fuerteventura. Ze zoekt nog steeds naar haar droomplek om langer te blijven. Dus als je iets voor haar weet? Laat het vooral in een reactie achter.

Beroep: Voorheen Jongerenwerker(best job to do in holland!), tegenwoordig geef ik les bij WindSurfYoga, een project waarbij ik trips, events en andere activiteiten organiseer om mensen te inspireren tot reizen, connecten, ontdekken, windsurfen/surfen. Living the goodlife. Meer meiden op het water, meer mensen windsurfen, samen genieten van het goede leven.
Opleiding: Scw en Cmv, verder ook massage opleidingen en de opleiding tot Yogadocent.
Favoriete muziek: Van moment tot moment maar denk overheersend, spaanse ska/punk, reaggea, oldskool rock/hardrock, singersongerwriterbeachtunes.
Waar droomde je vroeger van: Reizen en de wereld verbeteren
Waar droom je nu van: Nog meer reizen en peaceful leven, terwijl ik andere inspireer en daarmee ook mezelf blijf ontwikkelen..
Favoriete plaats in de wereld? Nog te ontdekken: Bonaire, Caribean, Central America. Home sweet home: Fuerteventura

Hoe ben je begonnen met boardsports?

Als klein meisje ging ik met mijn moeder. Zij windsurfen en ik zittend op het board rondjes maken. Toen ik oud genoeg was om alleen te reizen ben ik in Nederland een paar keer gaan oefenen, en snel naar Fuerteventura gegaan om alles te leren.

Wat vind je het mooist aan de boardlifestyle?

De vrijheid, het gevoel van op het water zijn. Een dag op het water is gewoon steeds weer de beste dag in mijn leven. Als ik lang niet op het water ben geweest, word ik er toch n beetje depri van. Ik vind het ook erg fijn om met like-minded people te genieten van het goede leven (barbeque, beetje op het water, naast het water, liefde voor de natuur, lekker sportief bezig zijn).

Hoevaak en waar oefen je?

Als ik niet in Nederland ben oefen ik elke dag. In Corralejo (Fuerteventura) of in Foz do Arelho op lagoa de obidos. In Nederland ga ik naar Zeeland,  de rest van de mooie plekjes om te oefenen zijn voor mij nét iets te ver rijden.

Na welk moment had je het gevoel dat je het echt kon?
Toen ik mijn eigen boardje had en daarmee 2 meter door de lucht vloog. En toen ik mijn powergybe finishte. Maar eigenlijk voel ik me elke keer weer ‘op weg naar een echte windsurfer’. Ik zie mezelf altijd als de persoon die nog meer uit een sessie kan halen en leg de lat daarom ook erg hoog als het gaat om het behalen van doelen om een echte windsurfer te zijn.

Welke locaties moeten gevorderden volgens jou niet missen?
Fuerteventura Noord! Ik denk ook Bonaire (freestyle) maar ik moet er nog naartoe! Verder: wil je golven jumpen, ga dan naar de Noordkust van Fuerteventura, Pozo (GC) of Guincho (POR). Wil je freestylen? Ook Fuerteventura, Bonaire (denk ik) en Martinhal. Voor slalommen wordt DEFIWIND race in Frankrijk aan. Ook dat staat nog op mijn bucketlist.

Wat is je musthave?

Lef om je hart te volgen..

Wat voor advies zou je aan jezelf willen geven toen je net begon?

Ga er voor, doen! Niet wachten. Ik heb nog bijna 3 jaar gewacht voordat ik echt geëmigreerd was. Daarvoor zal ik vaak al jankend in het vliegtuig en miste ik elke dag het water. Ik had eerder moeten verhuizen en dus eerder op het water moeten zijn.


Levensmotto?

Inspire, Discover, Grow en natuurlijk het veel gebruikte Live Love Laugh.