3 zaken die je moet regelen voordat je op vakantie gaat

Sommige zaken kun je het beste vóór je op reis gaat goed regelen. Zo ga je lekker stressvrij op reis. Waar moet je voor je vakantie rekening mee houden?

Regel vervoer naar het vliegveld

Parkeer je auto voordelig bij Quickparking

Tegenwoordig gaan wij steeds vaker met de auto naar het vliegveld. Toen wij naar Dublin vlogen maalten wij gebruik van de parkeerplaatsen bij Schiphol. Ik dacht altijd dat het duur is om bij Schiphol te parkeren. En toen kwam ik erachter dat je al vanaf €31,50 voor 2 dagen je auto in de buurt van Schiphol kwijt kan. Je parkeert direct bij Schiphol op 2 km van de vertrekhal en kunt gebruik maken van een gratis shuttlebus dat eenvoudig, 24/7 bereikbaar is: het staat praktisch naast je auto. Je auto staat dan op een 100% bewaakt en afgesloten terrein. Een goedkope en prettige ervaring. We hadden geen gedoe met wachten op de trein en ruim op tijd vertrekken.

Zorg dat je de handbagage in orde hebt

Ik vind het zelf nogal lastig, reizen met handbagage. Wat kan wel en wat niet? Ik zocht het voor jullie op. Allereerst is het handig om de afmetingen te weten. Ik heb zelf gereisd met KLM en daar mag je een tas van maximaal 55 x 25 x 35 cm maximaal en 12 kg meenemen.Hieronder een overzicht van de maximale afmetingen en gewichten van de handbagage van populaire maatschappijen:

Bij Ryanair moet je koffer of tas precies in de door hen bedachte afmetingen vallen. Zo niet, dan is het betalen en flink ook.Op de luchthavens hebben ze hun medewerkers zo geïnstrueerd dat ze extra scherp opletten of je tas of trolley niet net een centimeter te groot is. Logisch, want ze krijgen een bonus van een paar euro als ze iemand weten te snappen wiens tas een halve centimeter of meer te breed of te lang is (Bron TicketSpy).

Wat mag mee in je handbagage

Je mag geen scherpe voorwerpen meenemen, dat  betekent dus dat je nagelschaartje, nagelvijl etc. thuis blijven. Moet je echt een vijl mee (nee dat hoeft echt niet hoor ;-) dan kun je het beste een houten vijltje meenemen. Je mag per persoon 1 plastic (1 liter zakje met zip) zakje meenemen met maximaal 1 liter aan vloeistoffen en/of gels. En dat moet allemaal in dat zakje passen. Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml.  Deze zakjes kun je thuis al halen bij de drogist of ze gratis ophalen op Schiphol, voordat je door de security gaat. Sommige mensen nemen liever niks mee, omdat ze op de bestemming shampoo en dergelijke kopen, dat kan natuurlijk ook. Let er dus op dat je niet teveel meeneemt.

Lipbalms, lipsticks, lipgloss, blush, matterende poeder, oogschaduw en dergelijke mogen gewoon mee!

Lees ook: hoeveel kleding neem ik mee op vakantie?

Offline beschikbaar maken van Google Maps!

Het offline beschikbaar maken van je Google Maps doe ik altijd als ik op reis ga. Google breidt komende tijd de offline mogelijkheden van Google Maps voor iOS en Android uit. Lees hier hoe je op Android je kaart offline beschikbaar kan maken.

Hoe gebruik je Google Maps offline?

  1. Open de Google Maps app app
  2. Zoom in op het gebied dat je offline beschikbaar wilt maken. Bijvoorbeeld de stad Dublin. De hele kaart moet op je scherm staan.
  3. Schuif de witte tekst eronder naar boven. Klik vervolgens op de drie puntjes zoals onderin het screenshot rechtsboven op het scherm te zien is.

4. Dan zie je de optie ‘Offline gebied downloaden’ staan.

5. Druk daarop en sla de kaart offline op.

Voor IOS bekijk ik het gebied altijd voor dat ik van internet afga. Op deze manier kan ik met internet uitgeschakeld precies zien waar ik ben. Heb ik de kaart echter nog nooit bekeken dan kan ik het gebied niet zien.  Let erop dat het wel op detail niveau moet bij IOS.

Gebruik jij offline maps al?

Mis jij nog een belangrijk puntje? Laat die dan zeker voor andere lezers achter in de comments!