Ga met de Vliehors Express op pad

Met de Vliehors Expres kun je een tocht maken over de Vliehors, een zandvlakte van 20 vierkante kilometer aan de westkant van het eiland Vlieland.  Ben je in Vlieland, dan is dit toch wel de bezienswaardigheid van Vlieland. De zandvlakte wordt ook we de Sahara van het Noorden genoemd.

Tochten met de Vliehors Expres kun je het gehele jaar door doen en de kans is groot dat je zeehonden spot. Tijdens een tocht bezoek je ook het Reddingshuisje midden op de Hors. Vroeger was dit een vluchtplaats voor gestrande drenkelingen. Tegenwoordig vind je in dit minimuseaum alles wat op het strand is aangespoeld: van sigaretten tot flessenpost.

Sinds 1997 is het reddingshuisje één van de officiële trouwlocaties op Vlieland. Deze unieke trouwlocatie staat sinds enkele jaren wereldwijd in de top 10 van mooiste locaties.

Ook verzorgen wij tochten en dagarrangementen voor bedrijven, familiefeesten en schoolreisjes. Op deze website vindt u alle informatie over onze tochten, prijzen, kaartverkoop en mogelijkheden om de Vliehors Expres af te huren.

Foto via Vliehors Express

Maak de klim naar de vuurtoren

Natuurlijk moet je de vuurtoren beklimmen. De vuurtoren is erg klein, maar de boten zien toch het licht dat van de vuurtoren afkomt, omdat de vuurtoren zicht bevindt op de hoogste natuurlijke duin van Nederland, de Vuurboets-duin. Vanaf deze duin heb je uitzicht op het ‘bokkendal’, een door geiten bewoond duingebied. Tot het begin van de vorige eeuw hielden de Vlielanders geiten voor melk. Toen het slecht weer was, werden de geiten in deze beschutte vallei gedreven. Het Bokkendal is nu het centrum van waterproductie, maar er zijn natuurlijk nog steeds geitjes.