Boardchick van februari #1: Sabine

Stiekem altijd weer een beetje jaloers word ik van de boardchicks of the month. Jaloersmakende plekjes, de tofste sporten en prachtige foto’s. Sabine (31) boardchick van deze maand zou boardchick van januari worden maar moest – toe maar weer – even op reis naar Sri Lanka om te surfen. Zijn we er weer klaar voor? Meet Sabine!

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

WoonplaatsDen Haag
Beroep(Freelance) Online Communicatie Specialist
OpleidingMaster Leisure Studies
Favoriete muziekBreed: van M.I.A. tot aan Korn
Favoriet etenALLES!
Droomde vroeger vanBeroemd worden
Droomt nuDat ik mijn leven zo kan blijven leiden als ik nu doe
Favoriete plaatsHavenhoofd Scheveningen
BoardsportsSnowboarden, Surfen, Longboarden, Wakeboarden, Stand up paddle surfen

Hoe ben je begonnen met boardsports?

Ik was 19 en was na het VWO op een camping in Italië gaan werken. Ik kwam na die zomer thuis en dacht: En nu ga ik naar de sneeuw! Ik had nog nooit gewintersport en had geen idee wat het inhield. Maar ik scoorde een job in een apres ski bar en kocht gelijk maar softboots om te gaan snowboarden. Dat leek me wel stoer. Vier maanden later was ik verslaafd aan snowboarden en sinds twee jaar ben ik ook gek op skiën. Het golfsurfen heb ik pas echt goed opgepakt sinds vorig jaar, daarvoor sukkelde ik vooral veel in het schuim.

Wat vind je het mooist aan de boardlifestyle?

De kick. De kick die je voelt als je heerlijk van een berg af cruiset. De kick die je voelt als je het rif onder je surfboard voorbij ziet glijden. De kick die je voelt van de wind door je haren als je de boulevard af longboardt.

palms

Hoe vaak en waar oefen je?

Wintersport probeer ik zo vaak mogelijk te doen als dat mijn budget toelaat. Dat komt op goede jaren neer op 2x een weekend of een lekkere lange week. Golfsurfen als er golven zijn in Scheveningen en ik de luxe heb om alles te laten vallen en te gaan. Wel van ongeveer maart tot aan oktober (als het vriest is mijn motivatie ook onder nul gedaald…) en op trips waar er surf is.

Na welk moment had je het gevoel dat je het echt kon?

Met snowboarden heb ik nooit les genomen. Ik hing rond met locals en heb daar veel van geleerd, maar daardoor duurde het wel veel langer dan nodig was om goed te leren boarden. Ik had beter op de babypiste kunnen starten in plaats van gelijk rode pistes afprutsen. Met snowboarden duurde het dus zeker een maand voordat ik echt lekker naar beneden gleed.

Met golfsurfen heb ik lang alleen in het schuim gespeeld en op schuimgolfjes gereden. Tot ik het vorig jaar zat was. Ik heb mezelf veel gepusht en mijn vriend kan goed surfen en heeft me echt goed gecoacht. Na veel uren en doorzettingsvermogen reed ik vorig jaar echt mijn eerste officiële goede golf.

Maar onder aan de streep houd ik met golfsurfen echt een haat-liefde verhouding. De ene sessie kom je stoked uit het water en barst je van geluk omdat je hele lekkere golven heb gepakt en de volgende keer zit je in 10 wipe outs en gaat alles ruk. Dat je mede surfers indroppen, je bent over het rif gespoeld en je pop-up gaat klote. En dan rijd je weer een goede golf en is alles vergeten. WAT GAAF! En peddel je weer terug voor ‘nog één golf’… Weet je, elke surfsessie is anders. De zee is gewoon niet te voorspellen en laat zich niet altijd makkelijk lezen. Dat maakt het op vele momenten een fantastische hobby maar soms kun je er ook goed sjaggerijnig van raken!

scheveningen longboarden

En met longboarden en wakeboarden heb ik eigenlijk niet echt geoefend. Als je een beetje kunt snowboarden zijn die disciplines peanuts!

Welke locaties moeten gevorderden volgens jou niet missen?

Pfff… Ik heb heerlijk gesnowboard in Italië, Frankrijk en favoriet is Oostenrijk. Maar na de verhalen van een vriendin die in Whistler (Canada) is geweest, staat die bestemming wel echt op mijn wish list! Voor surfen kan ik inmiddels Sri Lanka echt aanraden. Niet te drukke line-ups en cleane golfen. Heerlijk.

Wat heb je als boardchick echt nodig? Wat is je musthave?

Zonnebrandcreme. Zowel op de piste als in het water. Smeer jezelf gek en niet met een waterproof Nivea factor 50, nee neem echt gespecialiseerde sportcreme die als een sunblock aan je hoofd gelijmd zit. En verder een goede lycra en eventueel reefboots voor in het water en een goede goggle op de piste.

Wat voor advies zou je aan jezelf willen geven toen je net begon?

Neem les gierig kreng, scheelt je een hoop tijd.

Levensmotto?

Life is easy when you consider things from another point of view…