Hotel Brunelle: luxe overnachten in Zuid-Tirol

Uitzicht op de bergtoppen van de Dolomieten, in de grootste alpenweide van Europa, de legendarische Dolomietenregio Seiser Alm. De Brunelle Seiser Alm Lodge is een plek om te ontspannen in een van de mooiste gebieden waar wij ooit waren. Of je nou op zoek bent naar een plek om bij te komen na het wandelen of te skien. Brunelle Seiser Alm Lodge is de perfecte mix van buitenactiviteiten en ontspannend. Een perfecte plek om te overnachten tijdens je vakantie in Zuid-Tirol. Ontdek op Lone Drifters onze ervaring met Brunelle Seiser Alm Lodge en waarom je jezelf een nachtje moet trakteren in dit prachtige hotel. 

Brunelle Seiser Alm Lodge

Paul en Magdalena – “Lena” – runnen de Saltner Hut al vele jaren. Lena kocht het stuk grond waarop in 1964 het moderne Hotel Saltria is gebouwd. Samen met Paul en hun drie kinderen Luis, Paul en Notburga beheerde ze de hut vele jaren. 

In 1991 werden de drie vestigingen van het bedrijf (Hotel Saltria, pension Pension Brunelle en Residence Erika) verdeeld tussen de broers en zussen. In 1997 werd het pension gerenoveerd in Pension Brunelle: Het bestaande gebouw werd uitgebreid met een saunagedeelte, waardoor het hotel de status van een driesterrenhotel kreeg.

Het hotel bleef in de familie en Hotel Brunelle werd uitgebreid met de Brunelle Seiser Alm Lodge, waar kleinkinderen van Paul en Lena, Bettina en Markus in de toekomst hun gasten verwelkomen met nog meer faciliteiten en nieuwe diensten.

Ligging hotel

Het hotel ligt op een half uur van het hotel waar wij eerder in deze reis verbleven: Het Pennhof. Met uitzicht op de mystieke bergketens in het golvende landschap van Alpe di Siusi heb je het gevoel dat je op een andere plek bent beland. Weg van de drukte van alledag, waar je frisse lucht inademt en kunt genieten van de sauna en de prachtige omgeving.

Alpe di Siusi is een reusachtige alpenweide met diverse karakteristieke dorpjes. De Seiser alm is zelfs de grootste alpenweide in Europa. De golvende heuvels maken dit gebied erg populair onder wandelaars en fotografen. 

We rijden vanaf het Pennhof richting Alpe di Siusi. Om te voorkomen dat het natuurgebied van de Seiser Alm aan overmatig verkeer wordt blootgesteld, wordt de toegang voor auto’s geregeld door ad-hocwetgeving. Omdat we gast zijn van het Brunellehotel, krijgen we een permit. Je kunt dit speciale rijbewijs bij aankomst ophalen bij het toeristenbureau Seiser Alm (Infopoint St. Valentin, ongeveer 7 km voor Compaccio, aan de rechterkant van de weg direct bij de verkeersrotonde).

Vanaf het toeristenbureau rijden we de weg omhoog over met scherpe haarspeldbochten. Het is even spannend, want onze oude Ford Fiesta komt maar moeilijk vooruit. 

Hoe hoger we rijden, hoe mooier het uitzicht. Tot het golvende landschap en de bergketens tevoorschijn komen. 

Wandelaar in de bergen bij Alpe di siusi

Na een lange rit, bijna tot het einde van de Alpe di Siusi komen we bij het hotel aan. Het hotel is prachtig gelegen. We mogen onze auto in de parkeergarage onder het hotel parkeren en lopen direct naar onze kamer. Moe van onze wandeling eerder die dag en klaar voor onze berghuttentocht de volgende dag. We hebben een van de mooiste uitzichten van het hotel dat ligt aan de voet van de machtige bergketen van de Sassolungo en Sassopiatto 

Brunelle kamers

De kamers van het hotel geven je of uitzicht op de grillige bergtoppen of de glooiende alpenweiden. De bedden liggen heerlijk en zijn omringd door hout en zachte aardse kleuren. De kamers zijn comfortabel ingericht en de badkamer ziet er modern uit. We genieten intens, want de volgende dag weten we niet waar we overnachten na onze huttentocht (spoiler: die was hartstikke luxe voor een berghut)

Eten in het Brunelle hotel

In het hotel kun je genieten van heerlijke gerechten. Het hotel besteed veel zorg aan het regionaal inkopen van hun producten en kruiden. We genieten van alle smaken van traditionele Zuid-Tiroolse gerechten en klassieke huisgemaakte gerechten, van het ontbijt tot het 5-gangendiner.

Het voorgerecht kun je opscheppen naar wens en de andere 3-gangen gerechten kun je kiezen op de menukaart. 

Reserveren bij Brunelle

Om er zeker van te zijn dat je een plekje voor de nacht hebt in dit hotel, raden we je aan om van te voren te reserveren via de website hotel-brunelle.com of Booking.com.

→ Bekijk het hotel op hotel-brunelle.com of boek via Booking.com