Citytrip in Londen: goedkoop en leuk eten in Londen

Staat je een citytrip naar Londen op de planning? Dan heb ik de leukste plekken om te eten in Londen voor je verzameld. Want boy, wat heeft Londen veel keus als het om eten gaat. Van dure restaurants tot budgetvriendelijke ketens en food trucks. Ik heb uit de vele keuzes een lijst van goedkope en leuke plekken om te eten in Londen gemaakt.

Eerste keer Londen? Lees dan ook: Tips voor je eerste keer in Londen.

Mexicaans en hip eten bij Wahaca

Met local Londen Expert Nieke, ging ik voor onze eerste ontmoeting naar Wahaca in de wijk Soho. We namen samen de Wahaca selection, een menu met verschillende tapas, gezien ik niet helemaal thuis ben in de Mexicaanse tapas. Als toetje deelden we zo romantisch een ‘Chocolate en Peanutcup’, goddelijk!

Locatie Wahaca:

80 Wardour Street,
Soho,
London, W1F OTF

Alle Wahaca locaties

Tip: Classic Chelada – juice. Citroensap met een randje gedipt in zout en een flesje Corona met een lime. Jammie!

Budget: rond de £15 tot £19 voor een hoofdmenu.

Giraffe, hip restaurant aan de Thames met sushi bowls

De naam klinkt misschien wat gek, maar oh wat hebben ze daar lekkere gerechten. Definetely go all California Sushi Rice Salad & Oak Smoked Salmon, gezond en zo lekker.

fresh mango, brown rice, kohlrabi, cucumber, carrot, avocado, edamame beans, peashoots, wasabi lime dressing & sesame crunch topping

Na een avondje wandelen langs de bekende spots als de Big Ben, Buckingham Palace en de Tower of Londen, omdat één van mijn collega’s nog nooit in Londen was geweest, voelde ik mij direct tot deze hippe tent op toplocatie.

Gek genoeg konden we er om 10 uur in de avond nog eten (dat schijnt na tienen in Londen vrij lastig te zijn) en er was plek! Toen ik vertelde dat mijn collega de dag ervoor jarig was geweest en wij zijn verjaardag waren vergeten (oeps), brachten de serveersters al zingend mijn collega’s ijsje met het door mij verzochte vuurwerk (lees: brandend kaarsje 😉

Locatie: ‘aan’de Thames

Riverside Level 1, Southbank Centre, Belvedere Rd
London SE1 8XX
Verenigd Koninkrijk

Budget: £10 tot £18 voor een main dish.

Meatliquor bar en meat (obviously)

Altijd leuk als je iemand ontmoet die je vraagt om een goed restaurant en hij z’n Tripadvisor app opent couldn’t have done it any other way. Anyway, op de gok gingen we op een maandagavond naar Meatliquor omdat we wisten dat het er druk kan zijn.

We moesten even wachten in de regen, maar kregen een lekker hapje aangeboden tijdens het wachten. Tip als je alleen een drankje wilt doen en free food wilt 😉 Eenmaal binnen werd je verwelkomt door met bloed (nep, obviously) besmeurde douchegordijnen, de harde rockmuziek, graffiti en polaroids op de muren. Oh en knappe mannen, altijd goed!

Psst… bestel een Dead Hippie, al is het maar vanwege de naam 😉

Locatie:   74 Welbeck St, London W1G 0BA, Verenigd Koninkrijk   Budget: rond de £8 voor een burger

Foodtrucks (en shoppen) in Camden Market

Camden Market is één van de leukste plekjes in Londen om te eten. Er zijn talloze foodtrucks, koffiespots en winkeltjes met souveniertjes en alternatieve en gameshops.

Je kunt hier werkelijk alles eten wat je maar kan verzinnen; van smoothies tot gesmolten kaasgerechten. Wij haalden een falafelbroodje voor £5 bij één van de foodtrucks en dronken een kop koffie en een rose Chai (£5-10 voor 2 personen) bij Pam Ban.

Je vindt Camden Market in de wijk Campden Town: Camden Lock Pl, Camden Town, London NW1 8AF. Stap bij metrohalte Camden Town uit bij of Chalk Farm.

Borough market

Het WK kijken bij een van de leuke open restaurants.

Locatie Camden Market

Camden Lock Pl, Camden Town, London

Borough Market

Ik ben echt gek op foodmarkets. Als de zon schijnt krijg ik het ultieme zomergevoel. Op Borough Market vind je o.a net als bij Camden Town juices, pasta, falafel, maar ook taart en Aziatisch eten. Net als in Camden Market kun je het op een foodmarket zo duur maken als je zelf wilt.

Je vindt Borough Market aan de Borough High St. Stap bijvoorbeeld uit bij de Londen Bridge.

Locatie Borough Market

8 Southwark St, London SE1 1TL, Verenigd Koninkrijk

Sushi bij Itsu

Ben je gek op Bento? Dan moet je een stop maken bij Itsu. Ze hebben hier bento met sushi, van nigiro, maki en sushi rolls tot gezonde salades, juices en gezonde sidesnacks (niet allemaal sushi dus). Je kunt hier lekker zitten, internetten en genieten van je gezonde eten. Oh en Itsu zit op verschillende locaties over Londen, handig!

Locatie Itsu sushi

Verschillende locaties over Londen, maar wij zaten bij:

1 Finsbury Square, London EC2A 1AE, Verenigd Koninkrijk

Meer London?

Dit vind je misschien ook leuk

NederlandWandelen

Ik maakte een prachtige ochtendwandeling door de Oostvaardersplassen

Burg Eltz Moezel Kasteel
Duitsland

Burg Eltz kasteel: dit moet je weten voor je bezoek

OostenrijkWintersport

Snowboarden in Mayrhofen

Reistips

Hoe werkt een eSIM in het buitenland: tips & tricks

Wintersport

Ontdek de wintersportkleding van Dope Snow

Outdoor Lifestyle

Terugblik op 2023: sportuitdagingen & droombestemmingen