Tips om goed voorbereid en veilig te suppen

Om veilig te kunnen suppen moet je rekening houden met een aantal dingen voordat je het water op kunt. Zo is het slim om in ieder geval de basistechnieken van suppen te leren. Wanneer je deze onder de knie hebt wordt het suppen een stuk leuker, veiliger en comfortabeler. In deze blog vind je tips voor het suppen.

1. Ga het liefst niet alleen

Ga het liefst samen met iemand suppen. Ga je wel alleen omdat je geen keus hebt? Zorg er dan voor dat mensen weten waar je bent. Maar ga liever samen met iemand anders. Ga nooit alleen op groot of stromend water op pad. Je zou maar afdrijven op zee en geen mens die weet waar je bent. Als je mensen van te voren inlicht is de kans groter dat je gevonden wordt.

2. Plan van te voren je route

Plan van te voren je route, gebruik hiervoor bijvoorbeeld Google Maps offline. Hoe je je mobiel offline gebruikt? Bekijk hier onze guide voor het offline gebruiken van Google Maps.

3. Bekijk van te voren wat de weersvoorspellingen zijn

Bekijk van te voren wat de weersvoorspellingen zijn op handige websites. Via de website van Buienradar kun je checken wat de weersverwachting is, zoals neerslag, onweer en wind.

4. Gebruik het juiste materiaal

Gebruik materiaal dat geschikt is voor het suppen, denk aan speciale supkleding. Wat je op een supboard draagt af van het weer.

5. Blijf uit de buurt van grote schepen

Blijf uit de buurt van grote schepen! Wij hebben de leukste suplocaties in Nederland voor je verzameld: de leukste plekken om te suppen in Nederland.

6. Zorg dat je goed op een supboard staat

Kun je niet gelijk op het supboard staan? Niet erg! Probeer eerst op je knieën controle te krijgen op je supboard. De basisregels voor een juiste houding op je supboard zijn de volgende:

  • Plaats je voeten op ongeveer schouderbreedte
  • Houd je heupen boven je hielen zodat je meer stabiliteit en balans hebt
  • Plaats je voeten parallel aan het supboard, dus wijs recht vooruit
  • Zorg ervoor dat je voeten altijd naast elkaar staan, niet de ene voor en de andere achter
  • Richt je schouders en hoofd richting de punt van je supboard
  • Buig je knieën lichtjes voor meer stabiliteit tijdens het suppen

7. Zorg dat je je spullen in een waterproof rugtas bewaart

Het zal je maar overkomen. Je verliest je balans en valt in het water. Je mobiel nog in je broekzak. Weg mobiel. Het kan iedereen overkomen. Daarom raden we altijd een waterrugtas aan. Zelf hebben we er eentje gekocht toen we in de Filipijnen waren voordat we gingen kanoën.

In Nederland kun je deze waterdichte rugtassen al vanaf tien euro halen bij Decathlon. Geen gek bedrag als je je bedenkt dat je voor je mobiel als snel een paar euro betaalt.

Ben je op zoek naar een reisorganisatie voor een op maat gemaakte reis, een individuele reis of een groepsreis? Bekijk dan een selectie van onze favoriete reisorganisaties

Wanneer je iets koopt via links op onze website, dan steun je ons zonder dat het jou iets extra's kost en zo kunnen wij onze content gratis houden. Niks boeken maar heb je iets aan onze content gehad? Dan kun je ons een kopje koffie donerenDankjewel voor je steun. ♥️

Plaats een reactie