De beste surfhorloges: ontdek ze hier

Surfen biedt een gevoel van vrijheid, plezier en de mogelijkheid om jezelf continu te verbeteren. Voor ons is dat de uitdaging in de sport. En hoe kun je die uitdaging nog leuker maken. Met een surfhorloge? Zo’n horloge houdt niet alleen je hartslag en het aantal stappen bij zoals bij wandelen, maar met een horloge voor surfen houd je ook andere belangrijke surfgerelateerde dingen bij. Denk aan informatie over de getijden, waardoor je precies weet wanneer de beste golven te verwachten zijn. Bovendien zijn deze horloges waterdicht, kunnen ze tegen een stootje en dat maakt ze onmisbaar voor jou als surfer. Ontdek de beste horloges voor surfers en waar je op moet letten. 

Surfhorloge kopen: waar moet je op letten?

Als gepassioneerde surfer is het begrijpelijk dat je niet over één nacht ijs gaat als het gaat om de aanschaf van een surf horloge. Dit is immers geen alledaagse aankoop en kan behoorlijk prijzig zijn. 

In deze koop guide bespreken we de belangrijkste aandachtspunten waar je op moet letten bij het kiezen van een surfhorloge. Zo vind je snel en gemakkelijk het surf horloge dat bij jouw behoeften past.

Waterdichtheid

Een surfhorloge moet allereerst 100% waterdicht zijn. Het is belangrijk om te checken in hoeverre het surfhorloge waterdicht is en tot welke diepte het horloge dit kan garanderen. Hier zit echt een groot verschil in. Kijk ook naar zwemhorloges als je geen surfhorloge kan vinden.

Een handige tip is om ook te kijken naar zwemhorloges. Dit soort horloges zijn waterdicht en daarom perfect om te dragen tijdens het surfen. Een andere optie is om te kiezen voor een waterdichte smartwatch.

Hartslagmeting

Serieuze surfers willen weten hoe je lichaam reageert op temperatuur en de golven. Een surfhorloge dat je hartslag meet is dan een must. Check goed hoe nauwkeurig dit horloge dit kan en wat je nodig hebt. Ook de meting onder water kan handig zijn. Met deze metingen kun je namelijk je surfsessies nog beter maken en beter worden in surfen.

Andere functies

Een surfhorloge is vergelijkbaar met een fitnesshorloge, omdat beide horloges verschillende metingen uitvoeren die niet alleen gerelateerd zijn aan beweging. Sommige surfhorloges monitoren bijvoorbeeld je stressniveau en slaappatroon en geven advies over hoe je deze kunt verbeteren. Als je gaat surfen heb je net andere functies nodig dan een fitnesshorloge.

Het horloge mag tijdens het surfen niet hinderlijk zijn, maar moet wel de gewenste informatie bieden. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de diameter van het horloge en de afmetingen van het scherm. Sommige horloges bieden ook de optie om inzicht te krijgen in de getijden, waardoor je altijd op het juiste moment op de beste golven kunt surfen.

Er zijn ook surfhorloges die na je surfsessie aangeven hoeveel tijd je nodig hebt om te herstellen. Zo gebruikt Luciano die functie bij de Enduro 2 om te zien wanneer hij weer kan trailrunnen en wanneer hij echt rust moet hebben. Bepaal goed aan welke eisen jouw horloge moet voldoen en welke functies het horloge heeft. Alleen zo vind je de perfecte surfhorloge dat past bij jouw persoonlijke behoeften en wensen.

De 3 beste surf horloges

De beste surfhorloge is er een die bij jouw wensen past. Er zijn niet veel horloges op de markt, maar de beste die er zijn, zijn van het merk Garmin. De onderstaande – onze top 3 – varianten van Garmin zijn speciaal voor surfers ontwikkeld of geschikt voor de sport en helpen je een beetje op weg naar de voor jou perfecte surfhorloge.

1. Garmin Instinct Solar Surf 

De absolute koning van de surfhorloges is zonder twijfel de Garmin Instinct Solar Surf. Dit horloge is speciaal ontworpen voor surfers en daarom uiteraard volledig waterdicht – geen overbodige luxe als je constant omringd wordt door water.

Dit horloge heeft handige functies voor surfers zoals het raadplegen van getijdentabellen en het bijhouden van prestaties op het water. Het laadt zichzelf op met zonne-energie, waardoor de batterij tot 24 dagen meegaat.

Bekijk horloge op All4running.nl

2. Garmin Swim 2

De Garmin Swim 2 is een ander geschikte horloge voor surfers. Het horloge is volledig waterdicht en heeft een nauwkeurige GPS tracker om waarden tijdens het surfen bij te houden. Het heeft een fraai beeldscherm waarop je je hartslag en de hoeveelheid stappen die je op een dag loopt kunt zien. De hartslagmeting werkt zelfs onder water goed.

Bekijk horloge op All4running.nl

3. Apple Watch Series 8

Als je een iPhone of iPad hebt, is dit een goede keuze voor jou. Naast de gewone apps, kun je ook apps installeren die handig zijn voor surfers, zoals Dawn Patrol, waarmee je de surfvoorspellingen en GPS-tracking kunt bekijken.

Met Dawn Patrol kun je bijvoorbeeld je surfprestaties bijhouden, zoals hoe ver en snel je elke golf hebt gesurft, hoeveel golven je hebt gepakt, en de totale golftijd en afstand.

De Apple Wacth Series 8 kan tot 50 meter waterdiepte en is bestand tegen zwemmen.

Bekijk horloge op All4running.nl