Dit moet je gezien hebben tijdens jouw trip naar Istanbul

De drie grootste troeven van Istanbul? De enorme gastvrijheid. De overheerlijke keuken. En de prachtige architectonische hoogstandjes in de stad. Niet zo gek dus dat je je hier geen enkel moment verveelt. Om er zeker van te zijn dat je het maximale haalt uit je verblijf in Istanbul, is het een goed idee om alvast het nodige onderzoek naar alle leuke highlights te doen. Wat je écht moet hebben gezien tijdens jouw trip naar Istanbul, lees je in dit blog. Laat de voorpret voor je reis dus alvast beginnen!

Spot een van de bekendste gebouwen van de stad: de Hagia Sophia

Laten we meteen met de deur in huis vallen. Op het moment dat je aankomt met het vliegtuig, bijvoorbeeld met een vlucht van KLM, mag een bezoek aan de Hagia Sophia natuurlijk niet ontbreken. Dit is een van de bestaande gebouwen van de stad. Het museum staat bekend om de mozaïeken, de indrukwekkende koepel en de rijke geschiedenis. Hier kun je dan ook erg makkelijk de hele dag vertoeven.

Wil je er zeker van zijn dat je het museum ook binnen kunt bekijken? Zorg er dan voor dat je je kaartjes alvast online koopt en verzeker jezelf van een plek tijdens een bezoek aan de stad.

Maak de mooiste vakantiefoto’s bij de Blauwe Moskee

De volgende stop? Dat is het bezoeken van de Blauwe Moskee. De moskee heeft zijn naam te danken aan het prachtige blauwe tegelwerk en valt daardoor vanaf een afstand direct op. De plek is daardoor ook bijzonder fotogeniek, waardoor je hier meteen de mooiste vakantiefoto’s maakt. Het beste van alles? De moskee is ook nog eens erg centraal gelegen in de stad, waardoor je het erg makkelijk kunt combineren met een (culinaire) rustpauze.

Strijk neer in een restaurant voor een heerlijk kopje Turkse thee

Liefhebbers van een culinaire vakantie zijn helemaal in hun nopjes tijdens een vakantie naar Istanbul. Hier maak je op een erg leuke manier kennis met de Turkse keuken. En het culinaire feest kan al erg vroeg op de dag beginnen. Wandel een paar keer per dag binnen in een leuk restaurant en trakteer jezelf op een heerlijk kopje Turkse thee.

Snoep hier en daar van een portie baklava en schuif in de avond aan voor een waar feestmaal. Gerechten zoals shish-kebab, pilav en dolma’s zijn rijkelijk vertegenwoordigd op de kaart.