Wat te doen in Parijs: een handjevol tips voor deze mooie stad

De informatie hier wordt zo goed mogelijk bijgewerkt m.b.t COVID-19. Controleer bezienswaardigheden, activiteiten, enz voordat je vertrekt, aangezien dingen snel kunnen veranderen. Bekijk ook onze tips voor reizen tijdens corona

Parijs is altijd een goed idee. Je kunt deze romantische stad wel 10 keer bezoeken en dan heb je de stad nog steeds niet echt gezien. Ga je binnenkort naar deze mooi stad en zoek je leuke dingen te doen in Parijs? Geen nood, hier vind je leuke bezienswaardigheden in Parijs.

Parijs bestaat uit maar liefst 20 arrondissementen met elk wijken die een eigen sfeer uitademen. We hebben deze travelguide opgedeeld in wijken, zodat je precies weet wat je waar kunt doen! Persoonlijk vind ik dat altijd het handigst zodat ik bijvoorbeeld een wijk per dag kan doen en niet teveel hoef te reizen!

Allereerst is het handig te weten welke wijken er in Parijs zijn zodat je precies weet waar je wat kunt vinden in Parijs!

De bezienswaardigheden van Parijs op wijk

Les Halles

Les Halles ligt in het 1e arrondissement van Parijs en heeft een aantal leuke bezienswaardigheden die vooral heel toeristisch zijn:

 • De Mona Lisa? Die vind je in het Louvre. Naast de Mona Lisa vind je meer dan 35.000 kunstwerken, dus zeker niet te missen.
 • Le Palais Royal
 • Jardin des Tuileries
 • Pont Neuf en
 • Place Vendôme

Quartier Latin

In het 5e arrondissement vind je een van de bekendere wijken, Quartier Latin. Omdat de beroemde universiteit Sorbonne in deze wijk is gevestigd vind je hier veel studenten. Verder kun je in deze wijk veel hippe cafetjes, boetieken en een heerlijk nachtleven vol studenten vinden.

Nachtleven in Parijs

Île de la Cité

Op de eilandjes Île de la Cité en Île Saint-Louis vind je nog veel terug van de Middeleeuwse periode en het is daarom niet gek dat deze wijk veel toeristen trekt. Wat vind je hier qua highlights?

 • Notre-Dame
 • Hôtel de Ville
 • Centre Pompidou
 • De gotische Sainte Chapelle (eenprachtige kerk met 13e eeuwse glas in lood) en
 • La Bastille.
Notre dame gebouw bij plein

Le Marais

Ben je op zoek naar historie? Dan is Le Marais een goede keuze. Ook in deze wijk vind je veel boetiekjes en oude straatjes in oude straatjes waar je lekker doorheen kunt slenteren. En Le Marais ligt in het deel van het centrum, in het 3e en 4e arrondisement van Parijs waardoor je nooit te ver af ligt van de toeristische attracties. In Marais zelf is het Picasso museum zeker de moeite waard. Wil je shoppen? Ga dan naar Rue des Francs-Bourgeois en de Rue du Vieille du Temple. Hier vind je luxe boetiekjes en grote winkels zoals Uniqlo.

vrouw bij postcards in Parijs

Saint Martin

In Saint Martin kun je heerlijk aan het kanaal zitten of wandelen. Het is hier een stuk minder druk en daarom ideaal als je even wilt bijkomen van de Parijse drukte!

Saint-Germain-des-Prés

Hou je van bohemian? Dan zit je in deze wijk goed. In Saint-Germain vind je boetiekjes, boekenwinkels en cafés en het prachtige Jardin du Luxemburg.

Blogger maakt foto bij Jardin du luxemburg
Bijen in gele bloemen

Invalides

Je citytrip naar Parijs is eigenlijk niet compleet zonder de Eiffeltoren te zien. Je vindt deze iconische toren in de wijk Invalides. Een leuke activiteit is het beklimmen van de Eiffeltoren, maar een goedkoop en leuk alternatief is picknicken in het park met uitzicht over de Eiffeltoren.Verder de moeite waard:

 • Park Champ de Mars.
 • Musée d’Orsay
 • Hôtel des Invalides

Champs-Élysées

Ook een niet te missen wijk tijdens je stedentrip is het historische Champs-Élysées. Hou je van chique, statig en paleizen? Bezoek dan de volgende bezienswaardigheden in deze wijk:

 • Place de la Concorde
 • Arc de Triomphe
 • Pont Alexandre III en
 • De Champs-Élysées
Arc de Triomphe Lone drifters
Poseren bij de beroemde Arc de Triomphe

Montparnasse:

In de wijk Montparnasse vind je de catacomben, een ondergronds gangenstelsel dat onder Parijs loopt. Maar het is wel een bijzondere  manier om Parijs te ontdekken. De catacomben bestaan uit een interessante tunnel netwerk van in totaal zo’n 290 kilometer lang. De catacomben zijn de laatste rustplaats van zo’n 6 miljoen Parijzenaren die in de 18e eeuw van overvolle begraafplaatsen werden opgeslagen in de catacomben. Een klein deel van de catacomben is te bezoeken. Ik raad je aan om niet op slippers te gaan, want het kan er nogal nat zijn. Ik vond het zelf een naar idee toen ik in de grote plas water stapte.

Know Before You Go

De Catacomben zijn erg populair en daarom kun je wel tot een uur in de rij staan. Reserveer daarom je ticket ruim van te voren om de lange rij te skippen, bijvoorbeeld via Get Your Guide.

Wandeling door catacomben Parijs in het donker
Driften door de catacomben

Montmarte:

Deze kunstenaarswijk hoort eigenlijk wel bij je eerste bezoek aan Parijs. De hele wijk ademt kunst, op elke hoek vind je een galerij of atelier en verschillende kustwerken zoals Poëzie muren. Mensen komen vooral naar Montmarte en gaan direct door naar de Sacré-Coeur en Place du Tetre.

Uitzicht over de stad bij de Sacré-Cœur
Uitzicht over de stad bij de Sacré-Cœur
resiblogger staat voor de Sacré-Cœur
Bij de Sacré-Cœur
Reisblogger poseert
Mooi naar beneden wandelen

Ga niet direct met de metro omhoog en met de funiculaire omhoog. Wij liepen juist via Rue Abbesses omhoog. In de wijk Montmarte zelf vind je namelijk heel veel leuke winkeltjes.

Hapje eten? Probeer Rue Lepic, een straat met leuke ateliers, winkeltjes en een fijn sfeertje. Wist jij dat Vincent van Gogh en zijn broer in deze straat woonden? Nee, weer wat geleerd :)

Ook leuk is de ‘I love you wall’ (Le mur des je t’aime). Deze muur is bedekt met 612 lavategels en heeft de woorden “I love you” in 311 verschillende talen geschreven.

Wist je dat er ook een wijngaard in de wijk Montmarte ligt?

Pères  Lachaise

De grootste highlight in het 20e arrondissement is Pères  Lachaise, het grootste, en zeer imponerend kerkhof van Parijs waar beroemde inwoners liggen begraven zoals Oscar Wilde en  Jim Morrison. Zoek je nog leuke accommodatie in Parijs? Mama Shelter is een leuk hotel. Er is een rooftop terrace, leuk restaurant en wie wil er nou geen Star Wars lampen in zijn hotel? Me me! Dit leuke hotel ligt in het onterecht minder bezochte 20e arrondissement van Parijs.

Mama shelter hotel Parijs met starwars maskers
Kamer in Mama Shelter

Andere leuke tips voor Parijs die niet perse in 1 wijk thuishoren zijn!

Fiets voor de Notre Dame
Met de fiets richting Notre Dame

Ga met de fiets door Parijs

Huur een fiets en verken Parijs. Pas wel op, je moet iets beter opletten dan in Nederland. Fiets naar de Notre Dame en hang lekker rond in het park Le Jardin du Luxembourg.

Fietsgids Fiets & The City Parijs | Kosmos

Wil je niet zomaar je gang gaan? Neem dan een boek over de beste fietsroutes door Parijs mee in je tas.

Winkelen

In de passages

Parijs heeft vele unieke passages waar je lekker kunt winkelen. Een aantal tips: Galerie ViviennePassage des PanoramasGalerie Véro-Dodat, en Passage Colbert. Voor je dosis boekwinkels, antiekwinkels, boetiekwinkeltje en cafés. Je vindt deze passages ook in de map aan het begin van dit artikel.

Overnachten in Parijs? Boek je overnachting op tijd. Wil je een appartementje huren? Doen! Je eigen kamer tegen een gunstige prijs? Probeer dan Airbnb. Van ons krijg je nu €25 korting op de eerste reis! Ja ik claim die korting.

Zie je een foutje op onze website? Mail dan naar info[at]lonedrifters.nl
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op de informatie op deze site. Wil je hier meer over weten, kijk dan in ons Privacybeleid in de footer van de website.