Zo leuk is winterkajakken op de Brienzersee

Interlaken is een stadje gelegen in het hart van Zwitserland, nabij de adembenemende Brienzersee. Het kristalheldere water van de Brienzersee en de omliggende stranden bieden een waar paradijs voor bezoekers. De turquoise wateren zijn zo helder en als de zon schijnt kleurt het meer nog dieper blauw. Ontdek kajakken in de winter in Interlaken, Zwitserland en geniet van de prachtige omgeving.

Winterkajakken is uniek omdat het een totaal andere ervaring biedt dan kajakken in de zomer. Het kajakken op het koude water, omringd door besneeuwde landschappen, geeft een gevoel van isolatie en rust. De koude lucht en het koude water zijn uitdagende elementen die de ervaring des te intenser maken.

High Tide Kajak

High Tide Kayak biedt kajaktochten aan voor mensen van alle leeftijden en ervaringsniveaus. De tours zijn gericht op het verkennen van de adembenemende natuurlijke schoonheid van de regio en het bieden van een spannende outdoor-ervaring.

High Tide Kajak biedt een winterkajaktocht aan van november tot april. Beter dan kajakken in Interlaken kan nergens anders dan op de Brienzersee, zoals blijkt wanneer we vanaf het High Tide Kajakcentrum naar de overkant van het meer peddelen. Er is niemand anders aanwezig op het stille water en als ik even stop met peddelen, hoor ik niets anders dan het geluid van het water dat tegen mijn kajak klotst. Het helderblauwe meer en de bewolking creëren een mystieke sfeer, en je kunt echt het gevoel van alleen op de wereld zijn ervaren.

Wanneer we de rotsen bereiken, hangen de ijspegels aan de wanden en af en toe horen we de trein voorbij razen. Als ik iets verder doorpeddel zie ik een prachtige waterval waar ik even blijf dobberen. Maar als gauw krijg ik het koud. Het is natuurlijk winter. Deze periode moet k iets harder peddelen om warm te blijven. Gelukkig houdt de dry pack mij lekker warm. Het is puur genieten.

Sluit je aan bij High Tide Kajak Tours en ontdek hoe leuk het winterkajakken is. Op een zonnige dag glijd je over het spiegelgladde water en geniet je van de ongerepte natuur. Op een bewolkte, regenachtige of besneeuwde dag word je een beetje betoverd door het mysterieuze landschap. Ik wel in ieder geval.

In de winter zul je iets harder moeten peddelen om het warm te krijgen. Maar als je eenmaal in je winterkajak gear zit en langs rotsen met ijspegels peddelt, dan vergeet je de kou al snel.

Deze kanotour kun je boeken bij High Tide Kajak Tours of via de outdoorsite Manawa.

FAQ

Moet ik me zorgen maken om de kou bij het winterkajakken?

Nee, absoluut niet. De droogpakken of dry suits houden je niet alleen droog maar ook warm, en de neopreen laarzen zijn groot genoeg voor meerdere paren sokken, dus ook je favoriete thermosokken. Er zijn ook neopreen handschoenen aan de peddel bevestigd om je handen warm te houden. Enig nadeel vond ik dat de handschoenen in het water kunnen vallen als je peddel op de kajak rust en je foto’s wilt maken. Let daar dus goed op en dan komt alles goed ;-)

Wat draag je in de winterkajak?

High Tide Kajak geeft je Palm Bora droogpakken om te dragen tijdens het kajakken. Dit is de ultieme bescherming bij koud weer. De geïntegreerde waterdichte sokken en latex pols- en nekpakkingen sluiten je af van de buitenelementen. Je draagt een waterdichte laag die zich vult met je eigen lichaamswarmte die je zowel warm als droog houdt. De verstelbare stormkap beschermt je bij regen of sneeuw. Een van onze reisgenoten viel uit de kajak en bleef droog!

Kan je meedoen als je nog nooit gekajakt hebt?

De kajaktochten zijn zeer geschikt voor beginners en niet-zwemmers. Ervaring is niet nodig. Je moet wel minstens 12 jaar oud zijn om aan de tocht deel te nemen. High Tide Kajak organiseert ook een privétour voor jongere deelnemers.