Tip: ga boulderen op Hönö Zweden

West-Zweden staat er vooral bekend om dat je er goed kan kanoën en goede wandelingen kunt maken. Ben je klimmer? Dan is boulderen op Hönö een top activiteit in West-Zweden. Denk aan prachtige rotsen met de klotsende zee op de achtergrond. Ontdek welke rotsen en routes er zijn op Hönö, wat je nodig hebt en hoe je er komt.

Hönö is een eiland in de noordelijke archipel van Göteborg in Zweden. Het is een van de grootste Zweedse klimgebieden met minstens 500 boulder problems in alle gradaties in een natuurreservaat. Het natuurreservaat Ersdalen is één van de grotere en bekendere boulderlocaties van heel Zweden. Reden genoeg om hier naar af te reizen vanaf onze basis, het gezellige Göteborg.

Over de routes

Een groot deel van het klimmen op Hönö is verticaal of op platen, maar er is ook overhang. Zowel beginnende- als professionele klimmers kunnen op Hönö terecht. Vanaf niveau 3 kun je hier namelijk al klimmen tot ongeveer graad 8a.

Veel van het klimmen doe je op gepolijste en afgeronde rotsen met op de achtergrond het geluid van de golven. Een prachtige klimplek dus!

Helaas was het toen wij er waren te regenachtig om te boulderen. We hebben alle informatie verzameld en zelf een kijkje genomen op deze plek of het echt een goede boulderplek is. En dat is het zeker! Volgende keer komen we zeker terug om te boulderen op Hönö.

Wat neem ik mee om te boulderen

De klimspot van Hönö ligt in het Ersdalen natuurreservaat. Je kunt hier naast klimmen heel goed wandelen en dat gaat vooral over rotsen recht naast de zee. Het nationaal park is een prachtige plek, net als de rotsen waar je op kunt klimmen.

Bekijk alle klimroutes op 27crags.com

Zo kom je op Hönö

De gezellige stad Göteborg is de ideale basis voor een bezoek aan Hönö. Je kunt vanaf Göteborg de bus nemen naar Lilla Varholmen en dan de (auto)ferry naar Hönö. Vanaf de haven van Höno is het ongeveer 30 minuten lopen.

Wij namen onze auto mee op deze gratis ferry en parkeerden op Höno op de klein, speciale parkeerplaats bij de ingang van de trail van het Ersdalen natuurreservaat. Met de auto ben je naar deze klimplek ongeveer 1 uur onderweg vanaf Göteborg en met de bus+lopend moet je een extra half uurtje rekenen.