Surfen in Marokko: de 4 surfspots waar je naartoe wilt

Marokko tip: Ontdek de Hoge Atlas te voet op The Atlas Trail, een unieke 5-daagse reis van 80 kilometer.

Vooral als het kouder wordt in Europa, denk dan zeker aan Marokko voor een surftrip. Mooie stranden, vette beach breaks, pittoreske dorpjes en lekker eten. Marokko is een fantastische bestemming voor een surftrip. Maar waar kan je surfen in Marokko? Ontdek de beste surfspots van Marokko.

Het mooie aan surfen in Marokko is dat je er juist in de herfst, winter en voorjaar lekker kunt surfen. Wel met wetsuit.

En na het surfen kun je lekker in je korte broek of jurk met flip flops door het leven. Laat de rest van Nederland maar lekker achter in hun herfstjas.

Lees ook: deze surfbestemmingen zijn perfect om te gaan surfen in oktober.

De beste tijd om te surfen in Marokko

Hoewel je het hele jaar door kan surfen, zijn oktober tot april de beste maanden om te surfen in Marokko. Met december, januari en februari als de beste periode. De hoogste golven komen namelijk oktober tot maart vanuit de Noord-Atlantische Oceaan het strand op.

Omdat Marokko alle golven van de Atlantische Oceaan krijgt komt er een overvloed aan noordwesten-naar-noord zwelling tot 5 meter binnen.

De noordwestkust rond Casablanca en Rabat krijgt meer deining dan de naar het zuidwesten gerichte surfspots zoals Anchor Point bij Taghazout.

De beste periode om te surfen in Marokko als beginner

In de zomer, van april tot september, zijn de golven minder hoog en dit is dan de ideale periode voor de beginnende surfers of surfers die wat kleinere golven willen pakken.

De beste surfspots van Marokko

Taghazout

Twijfel je bij welke locatie je moet surfen in Marokko? Dan is Taghazout toch wel Taghazout is eigenlijk wel dé surfbestemming van Marokko. Het is een pittoreske vissersdorpje waar de lokale bevolking vriendelijk is.

Taghazout is een en al surf en ontdekt door artistieke Marokkaanse jongeren, buitenlandse hippies en surfers. De golven rond de Taghazout Villa zijn één van de beste in heel Marokko met de bekendste Anchor Point.

Dit is een rechtse point break die er makkelijker uitziet dan je denkt. In de baai van Taghazout komen mooie golven binnen rollen en in de nabije omgeving zijn volop surfspots waar iedere surfer zijn hart op kan halen.

Maar kun je die niet aan? Er zijn in Taghazout genoeg andere surfspots voor elk niveau waar je kunt surfen zoals Banana Beach en Hash Point.

Bekijk surfhotels in Taghazout

Lees meer over surfen in Taghazout

Surfen in Essaouira

Essaouira (UNESCO) is naast Taghazout een prachtige plek voor toeristen en surfers in Marokko. Deze bekende Atlantische badplaats Essaouira (UNESCO), hoewel het meest bekend om windsurfen en kitesurfen, heeft goede surfgolven op het beschermde hoofdstrand en een aantal surfwinkels.

De stad biedt ook interessante afleiding voor de rest van het vakantiegezelschap die niet willensurfen, of voor dagen waar je wilt rusten. Er is een authentieke medina, een haven en een fort uit de 18e eeuw.

De golven zijn vaak het beste in de ochtenden. De ochtenden zijn vaak stil. ’s Middags nemen de kite- en windsurfers het over vanwege de sterkere wind.

Op 20 minuten rijden met de taxi zijn verschillende grotere golflocaties, waaronder Sidi Kaouki (zuiden) en Moulay (noorden).

Beste surfplekken in Essaouira en omgeving

Essaouira baai

Een ideale surfspot voor beginners en relaxte surfers mits de deining groot genoeg is.

Imessouane

Perfect gelegen tussen Essaouira en Taghazout. Dit is een soepele longboardgolf die zelden rommelig of groot wordt en gedurende 300 meter over zachte zand scheert. Perfect voor beginners- en intermediate!

Safi

Safi ligt net ten noorden van Essaouira. Het is een grote en gevoelige strandvakantie met Er zijn rotsachtige platen waardoor krachtige en krullende golven ontstaan.

De buisgolven zijn een grote concurrent van die van Jeffrey Bay in Zuid-Afrika! Let dus op, het kan druk zijn op deze plek door het Quiksilver trainingskamp!

Sidi Kaouki

Deze beach break ligt op 25 km ten zuiden van Essaouira, aan de weg naar Agadir en Taghazout.

Bekijk surfhotels in Essaouira

Oualidia

Met het grootste deel van het jaar prachtig weer, een lagune van 8 km en verlaten stranden, is Oualidia een van de parels van Marokko. Beroemd om zijn oesterproductie en zeevruchten, is deze spot een magisch paradijs voor watersporten, met name voor surfen.

Oualdia is een resort dat in een omgeving ligt met het hele jaar door lange golven en een relaxte sfeer. De lagoon is een van de veiligste surfspots van Marokko en dus ideaal voor beginnende surfers! Sinds 1991 leert een surfkamp er de lokale kinderen om te surfen op de gemakkelijke golven in deze lagune (bron: Magic Seaweed).

Ervaren surfer? Dan zal Les Tomates vooral de ervaren surfers aanspreken.

Bekijk surfhotels in Oualidia

Rabat

Koningsstad Rabat heeft ook prima surfplekken, net buiten de Kasbah (het oude stadsgedeelte).

De golven langs de kust zijn absoluut enorm, maar er is een kunstmatige break gebouwd met behulp van rotsen om het gebied binnen een kleine baai surfbaar te maken.

De golven breken recht van de rotsen af ​​en trekken langs de baai. Niet te groot en niet te klein. Precies goed. Er rollen hier mooie golven binnen en aan het strand vind je surfshops die surfboards verhuren.

Het strand zelf is niet helemaal zoals in Zuid-Marokko en er kan een beetje afval liggen (niet in het water), maar je bent wel in Marokko, een bijzondere plek om te surfen.

Naast surfen heeft Rabat vele bezienswaardigheden, zoals de oude Kasbah in het fort met uitzicht op de oceaan. Direct binnen de muren is er ook een prachtige tuin genaamd de Andalusische tuinen.

Bekijk surfhotels in Rabat

Roadtrippen door Marokko

Wij bezochten Taghazout in een roadtrip door het zuiden en midden van Marokko. Bekijk ook onze roadtrip route voor inspiratie voor een vakantie met de auto door Marokko.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer kan je surfen in Marokko?

Het hele jaar door, maar oktober tot april zijn de beste maanden om te surfen in Marokko. Met december, januari en februari als de populairste periode.

Heb je een wetsuit nodig om te surfen in Marokko?

Hoewel de branding groter en consistenter is in oktober, november, december, januari, februari en maart, heb je een volledig wetsuit van 3 / 2mm nodig. Het is tenslotte nog steeds de Noord-Atlantische Oceaan en winter in Marokko. Als de branding kleiner is verbrand je snel en ook dan is een wetsuit aan te raden.

Wat is de beste periode om te surfen in Marokko als beginner?

In de zomer, van april tot september, zijn de golven minder hoog en dit is dan de ideale periode voor de beginnende surfers of surfers die wat kleinere golven willen pakken.

Wist je dat we een heel archief vol Marokko tips hebben? Neem gerust een kijkje door op onderstaande knop te klikken.