Zes vragen aan surfchicks Eefke en Helen

Vandaag beantwoorden surfchicks Eefke en Helen de meest gestelde vragen over surfen!

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

Wat zijn de beste surfspots over de wereld voor gevorderde surfers? 

Helen: Het meest westelijke puntje van Spanje, in de buurt van Ferrol. Super mooie baaien, een helderblauwe zee, mooie stranden,  mooie natuur en, op wat locals na en zo goed als lege breaks. Ik ga er zeker nog eens naar terug!

Eefke: Mal Pais, Costa Rica. Rancho Burica/ Pavones, Costa Rica. Manly Beach, Sydney, Australia. Medewi, Bali, Indonesië.

Wat is jullie gouden tip qua surfkleding?

Helen: Koop een goed wetsuit! Laat je goed adviseren en betaal liever iets meer voor iets dat echt goed zit, dan dat er telkens een golf water door je pak gaat. In bikini surfen vind ik zelf nog lekkerder, geen gedoe met omkleden tussen sessies en gewoon kunnen gaan wanneer je wilt. Wel heb ik altijd een simpel hemdje over mijn bikini, tegen het schuren

Eefke: Bikini’s blijven bij mij niet zitten tijdens het surfen. En met boardshorts en lycra’s blijf ik vaak ook bezig met het goed trekken van mijn lycra. Aaargh! Afgelopen zomer heb ik daarom een springsuit gekocht. Flinterdun wetsuit zonder benen, wel lange mouwen. Super voor in de zomer en alles blijft eindelijk op zijn plaats!

Waar kijken jullie deze zomer het meest naar uit?

Helen: De vrijheid en gezelligheid van het leven op het strand, daar kan ik enorm van genieten. Geen afspraken en plannen, maar gewoon op het strand zijn en genieten.

Eefke: Meer surf op thuisbasis Scheveningen, hopelijk in mijn springsuit. Maar… als alles volgens plan gaat, hoop ik ergens in Latijns Amerika ook nog een golfje te kunnen pakken. Een mooi vooruitzicht! I’ll keep you posted 😉

Helen4

Waar gaat de volgende surfvakantie naartoe?

Helen: Sri Lanka!

Eefke: Nog niet helder. Misschien dus ergens in Latijns Amerika van de zomer al, en anders in de herfstvakantie hopelijk nog ergens in Europa. Maar alle opties staan open en dat maakt het weer leuk en spannend. Er staan in elk geval nog een heleboel plekken over de wereld op mijn bucketlist. Ik kan dus nog even vooruit!

Boardcheck: wat voor boards hebben jullie?

Helen: Mijn eerste board, een 7’2 surfbetty staat nog steeds in mijn surfrek, maar heeft er inmiddels wat vrienden bij. Zo heb ik vorig jaar in Hossegor een 6’0 Black Wings gekocht, een fish met veel volume. Ook heb ik een 9’6 southpoint, heerlijk voor de kleine dagen in Scheveningen, maar ook als er weinig kracht in de golven zit. Op dat board ben ik nergens bang voor, zelfs op de shorebreak durf ik vrijwel alles te pakken met dit board.

Mijn laatste aankoop is een 8’0 mini longboard. Een heerlijk board voor cleane dagen. Hij peddelt in als een longboard, maar stuurt heel gemakkelijk! Verder heb ik het geluk dat ik mijn boardcollectie deel met mijn beste vriend; samen hebben we een stuk of 10 boards, dus altijd het perfecte board voor de omstandigheden.

Eefke

Eefke: Mijn board heb ik samen met Julian (Ding Doctor Scheveningen) gemaakt. Hij heeft de plank geshaped en ik heb de graphics gedaan. Custom made dus; ik ben de enige met deze plank en dat voelt goed, haha. Het is een gestroomlijnde 8.0- ik kan er niet echt over naar voren lopen door de smalle neus, maar hij draait wel snel en dat vond ik het belangrijkst. Bochtjes maken is leuk!

Verzustering in een wereld waar de mannen de boardsports domineren! Dat klinkt een beetje wij tegen zij. Dat is het echter niet.

Jullie organiseren het boardchicks evenement: wat houdt het precies in en waarom moeten we allemaal komen?

Helen: Het Boardchicks Festival is de perfecte plek om de vrijheid van het leven op en rond het strand te ontdekken. Voor meiden die nog nooit hebben gesurfd, gelongboard of gekite is het een gezellige plek om eens te proberen, zonder dat je het meteen moet kunnen en voor de meiden die het al een beetje kunnen de ultieme mogelijkheid om zichzelf te verbeteren en nieuwe contacten op te doen. Het gaat deze dag niet om wie de beste is, maar om het delen van passie en het genieten van het samenzijn. Vooral niet missen dus!

Eefke: Verzustering in een wereld waar de mannen de boardsports domineren! Dat klinkt een beetje wij tegen zij. Dat is het echter niet. Wel willen we stil staan bij het feit hoe awesome wij meiden zijn en dat ook wij met boardsports kunnen rocken en vooral plezier hebben samen. Of je nu goed bent in de sport of niet, dat lijkt mij niet belangrijk: vindt je leuk wat je doet? Word je er blij van? Mooi! Wij ook! En tijdens het Boardchicks Festival is er een heleboel om blij van te worden: je favoriete boardsports, gave markt waar veel te doen, zien, proeven, proberen en kopen is en natuurlijk het inmiddels legendarische feestje op zaterdagavond! En ik kijk al weer uit naar de longboardtour die we op zondag doen. Vorig jaar trokken we veel bekijks op de boulevard. Zin in!