harry potter filmstudio londen

Tip: bezoek de Harry Potter locaties in Londen

Als Harry Potter-fan moet je in Londen natuurlijk de filmlocaties bezoeken. Treed in de voetsporen van Harry en laat je fotograferen op een bezemsteel of bekijk de toverdrankjes van dichtbij. In deze blog vind je de Harry Potter locaties in Londen die de moeite waard zijn en vind je onze ervaring met de Warners Bros Studio in Londen.

De Warner Bros Moviestudio

Warner Bros kocht de filmstudios en bouwde het om tot permanent museum over de Harry Potter-films. In deze studio stap je de wereld van Harry Potter in en hoewel ik geen echte fan Harry Potter fan ben (ik ben eigenlijk gewoon een sucker voor filmlocaties), vond ik het wel een hele toffe ervaring. Overigens heb ik wel alle films 2 keer gezien en vind ik het allemaal ontzettend mooi gemaakt.

Warners Bros Moviestudio: mijn ervaring

In het begin loop je met een groep mensen een kamer binnen. We krijgen een film te zien waarop Harry Potter wat vertelt en dan mogen we de beroemde kamer in.

Wat leuk is aan Warner Bros Moviestudio in Londen is dat je van alles ziet: hoe special effects tot stand komen, hoe ze een personage groter laten lijken dan andere personages door middel van camera angles, zie je toverdrankjes, de kamer van Albus Perkamentus, de slaapzaal van de leerlingen en veel meer.

Warner Bros Moviestudio: zo kom je er

De Warner Bros Studio ligt niet in het centrum van Londen, maar iets buiten in Leavesden. Deze locatie is gemakkelijk te bereiken met de trein (en je kunt je Oyster kaart gebruiken).De rondleiding in de studio duurt ongeveer drie uur maar je kunt Zweinstein ook in je eigen tempo ontdek.

De studio adviseert om 3 uur uit te trekken om de studio te bekijken, maar ik denk persoonlijk dat je dan wel een grote dikke fan moet zijn van de Harry Potter boeken. Wij waren na zo’n 2 uur klaar (we hadden sowieso nog last van onze jetlag omdat we daarvoor net uit Canada kwam).

Tickets voor de studio

Je tickets kun je het goedkoopst via de officiële website van Warner Bros Studios £41.00 (€48) vooraf online kopen.

Op tijd boeken is aan te raden want de dagen raken snel uitverkocht!

Mochten er geen tickets meer zijn, dan kun je het via de website van GetYourGuide proberen.

Bezoek Spoor 9 3/4

Kom je langs King’s Cross station? Vergeet dan niet langs spoor 9 3/4 te lopen. Van hieruit reed de Zweinstein Express naar de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. In de aankomsthal van het station vind je het perron vrij gemakkelijk en er is een bagage trolley te vinden die in de muur ‘verdwijnt’.

Maak een wandeling met een tour

Een van de meest populaire manieren om Harry Potter locaties in Londen te vinden is door een begeleide wandeling te boeken. Je komt dan langs de meeste hoogtepunten van de Harry Potter filmlocaties en met behulp van de gids komt de film tot leven.

Er zijn een paar bedrijven die Harry Potter-wandeltochten door Londen aanbieden. Een van de topwandeltochten is de Magical London: Harry Potter Guided Walking Tour. Je ontmoet je gids in Soho en loopt in de voetsporen van je favoriete tovenaars en heksen terwijl je Diagon Alley en Platform 9 3/4 bezoekt. De gids deelt ook achtergrondinformatie met het fenomeen Harry Potter, erg leuk!

Als je overweegt om een ​​London Pass te kopen dan kun je met de deze pas gratis de Harry Potter-tours maken die worden aangeboden door Brit Movie tour (de wandeling is momenteel gratis met de London Pass) en London Walks (met korting met London Pass ).

Wandelen met een Nederlandse gids

Ontdek Londen met een Nederlandse gids! Zarina is een Nederlandse, woonachtig in Londen en heeft een specialiteit voor wandelen door Shoreditch. Maar ze verzorgt ook Harry Potter tours en wandelingen langs de Theems die je langs het grootste deel van de bekende bezienswaardigheden leiden.

Bekijk haar website voor meer info over de tours die Zarina aanbiedt!

veelgestelde vragen

Welke Harry Potter films zijn in Londen opgenomen?

Elke Harry Potter-film heeft scènes die zijn gefilmd in Londen. Locaties variëren van Leadenhall Market (de ingang van Diagon Alley) tot Kings Cross Station (de thuisbasis van perron 9 3/4 en de instapplaats van de Hogwarts Express).

Sommige van onze berichten bevatten affiliate links. Wanneer je een aankoop doet via een van deze links, kunnen wij een commissie ontvangen zonder extra kosten voor jou. Zoals altijd bevelen we alleen producten en diensten aan die we daadwerkelijk gebruiken of waarvoor we onderzoek hebben gedaan.