Krijg 10% korting op de nieuwe zomercollectie van Protest. Gebruik bij het uitchecken op de website Protest.eu de code lonedrifters10 en krijg direct 10% korting!

Wat te doen in Hossegor: bekijk de leukste bezienswaardigheden

Last updated:

Als je Hossegor binnenrijdt zie je meteen waar het zo bekend om staat: de surf scene. Mannen in half afgezakte wetsuits op slippers die met surfboard aan de kant van de weg proberen te liften. Hossegor ligt ten Noorden van Bayonn en Biarritz, in het zuid westelijke hoekje van Frankrijk. Het staat bekend als één van de mooiste surfstranden en wordt gezien als de Franse hoofdstad van het surfen. Niet voor niets worden hier de Pro France gehouden. De branding schijnt hier bijzonder goed te zijn vanwege een geul (‘le Gouf’) in de zeebodem voor de kust. Maar behalve surfen is er veel meer te doen in Hossegor. Bekijk de leukste bezienswaardigheden van Hossegor.

De stad staat vol met mooie villa’s gebouwd in de lokale Baskische / Landes stijl van de architectuur. Zelfs de nieuwe flatgebouwen worden gebouwd in de lokale stijl. Er is ook een haven (en strand) in het nabijgelegen Capbreton waar je je bootje kwijt kan.

Loop langs Lac d’Hossegor (of ga suppen)

Het Hossegor-meer werd gevormd door een grillige rivier die van zijn loop afdwaalde en vervolgens beroemd werd door schrijvers, en is een van de schatten van de Côte d’argent – een troef die van vitaal belang is voor de stad. Lac d’Hossegor dat op de zee uitkomt. Op het meer van Hossegor kun je ook heel goed stand-up paddleboarden (suppen). Stand-up-paddlen is cruisen op water met een stand-up-paddleboard. Hossegormeer is een mooie plek om te suppen op het heldere ondiepe water en prachtige omgeving tussen de pijnbomen. Peddel over het meer en neem een ​​pauze in een van de cafés en oesterbars langs de kust. De Hossegor Surfschool biedt suplessen en je kunt SUP boards huren bij de zeilschool er tegenover.

Surfen in Hossegor

ene na de andere surfshop verschijnt als we richting het strand lopen. Het is een walhalla voor de surfers.  Als een surfbestemming, voldoet Hossegor aan alle eisen voor een surfbestemming: prachtig strand, warm water en een consistente deining. De snelle golven van Hossegor trekken een groot aantal surfers van over de hele wereld zoals ASP-veteraan Kevin Olsen, die hier kwam en nooit vertrok.

Mei en juni zijn topmaanden voor een surftrip naar Hossegor. De hectische wintergolf en de grote springtij zijn gekalmeerd, maar er is nog steeds een goede druk op de golven, het water wordt warmer en de toeristen moeten nog komen.

Hossegor haven

Tip: In oktober vind je de Quicksilver Pro in Hossegor. De Quiksilver Pro France is een evenement in de World Surf League (WSL) Championship Tour. Het evenement wordt elk jaar eind september en begin oktober gehouden in Seignosse, Capbreton en Hossegor in Frankrijk. Een mooi moment om de beste mannelijke en vrouwelijke topsurfers van dichtbij te zien.

Roxy winkel Hossegor

Zo kom je in Hossegor

Hossegor is niet groot en het is vrij eenvoudig om met de auto of op de fiets het dorpje te ontdekken. Hossegor is in principe verdeeld in drie gebieden – Hossegor stad en het meer, La Centrale en het strand, en Soorts-Hossegor, een commerciële zone ongeveer 4 km landinwaarts.

In de stad Hossegor vind je de meeste winkels en restaurants langs de Avenue du Touring Club en de Avenue Paul Lahary. La Centrale aan het strand is het feestcentrum van Hossegor. Zo heb je de Coolin en Rock Food Bar die ‘s nachts leven.

Hossegor strand

De haven

Hossegor
English?
Click image for English website