Backpack- & roadtriproutes

Op deze pagina vind je de mooiste backpack routes door verschillende landen. Van Zuid-Oost Azië tot Australië en Canada.

Azië

Route door Borneo

In deze route reis je van
Kota Kinabalu ook wel KK, de hoofdstad van Sabah naar Turtle Island.

Route door China met de trein

In deze route van 4 weken reis je met de trein langs de mooiste bezienswaardigheden van Centraal China. Je bezoekt uiteraard de Chinese Muur, maar we gaan ook hiken bij de Avatar Mountains en de stad van het bier Qingdao, bezoeken.

Route door Cambodja

In deze route van 2-4 weken reis je langs de mooiste bezienswaardigheden van Cambodja.

Rondrijden over de zoutvelden Kampot

Route door de Filipijnen

In deze route van 1-2 weken reis je naar het noorden van het eiland Luzon in de Filipijnen.

Route door India

In deze voorbeeldroute door India kom je langs bezienswaardigheden zoals de wereldbekende Taj Mahal, de rivier de Ganges, reis je door de woestijn en bezoek je de Blue city en de roze stad, de Gouden Driehoek en meer bijzondere plekken in India.

India reizen

Route door Japan

In deze route van 4 weken reis je met de shinkansen langs de mooiste bezienswaardigheden van het eiland Honshu op Japan.

Japan-Reisgids

Route door Thailand

In deze route van 3-4 weken reis je langs de bekendste bezienswaardigheden van Thailand zoals Bangkok, Chiang Mai en de Phi Phi eilanden.

tempel thailand met bellen

Route door Vietnam

In deze route van 3 weken reis je langs de bekendste bezienswaardigheden van Vietnam.

Europa

Wil je een roadtrip door Europa maken? In deze sectie vind je inspiratie voor een roadtrip door Europa.

Roadtrip door Frankrijk

Van kastelen tot stranden, krijtrotsen en de Alpen. Frankrijk is de bestemming voor reizigers die van alles een beetje zoeken. Kies de perfecte streek in Frankrijk en maakt een roadtrip die het beste bij jou past.

Roadtrip door Slovenië

Smaragdgroene meren, smalle kloven, bergpieken en kastelen. Slovenië is de outdoorbesteming voor reizigers die van natuur en sport houden

Roadtrip door Zwitserland

Met haar gletsjermeren, de Alpen en de prachtige natuur is Zwitserland de ideale roadtrip in Europa voor natuurliefhebbers. Stop in het pittoreske dorpje Zermatt, maak een duik in een helderblauw meer en ga de bergen in bij Lauterbrunnen.

Top van Matterhorn in Zermatt dorp

Hawaii

Eilandhoppen door Hawaii

In deze route gaan we eilandhoppen. We pakken de vier grootste eilanden van Hawaii: O’ahu, Kauai, Maui en Big Island en zien het beste van wat Hawaii te bieden heeft.

Route door Hawaii

Noord-Amerika

Route langs de Pacific Coast Highway Wes-Californië

In deze route reis je langs de beroemde Pacific Coast Highway, ook wel Highway One. Je rijdt van Los Angeles naar San Francisco (of omgekeerd) en komt langs de mooiste (surf)stranden, plaatsjes en bezienswaardigheden kustplaatsjes.

Route West-Amerika

West-Amerika is een van de mooiste bestemmingen voor een roadtrip. In deze route rijd je langs grote steden als Los Angeles en Las Vegas, maar ook langs de bekende Nationale Parken.  

horseshoe bend zonsondergang

Midden-Amerika

Route Costa-Rica

Costa Rica is een bijzonder land. En het is gemakkelijk en relatief veilig om door Costa Rica te reizen. Of je nou met het openbaar vervoer of de auto reist. In deze route van 3 weken door Costa Rica reis je langs de bekendste en minder bekendere plekken van het land dat veel indruk op mij maakte! 

strand bij zonsondergang in Costa Rica

Canada

Het mooiste eiland van British Columbia? Oordeel zelf en ga op ontdekking in Vancouver Island. Wij geven je tips voor bestemmingen op Vancouver Island, wat te doen, waar te verblijven en andere reistips.

Roadtrip van een week door Vancouver Island

In deze route van 3 weken rij je langs de allermooiste plekjes van West-Canada. We beginnen in de stad Vancouver en rij je langs Whister, het skidorpje van Canada, Revelstoke (het wijngebied) en door naar de Rocky Mountains. Op de terugweg rij je langs een andere skidorpje en het nationaal park van watervallen. De route is perfect voor je eerste roadtrip door Canada!

3 weken door het mooiste van West Canada

Canada uitzicht weg en bergen

Oceanië

Route door Nieuw-Zeeland (de camper)

In deze route van 4 weken reis je langs de mooiste bezienswaardigheden van het noorder en zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

Route door het noorden van het noordereiland van Nieuw-Zeeland

Vaak wordt Northland overgeslagen door reizigers die niet veel tijd hebben. We bundelen de highlights van deze regio dan als aparte route die je door Nieuw-Zeeland kunt nemen. Maar eigenlijk vind ik het een van de mooiste gebieden van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. 

kust van Cape Reinga