Doen in Marrakech: 10 bijzondere bezienswaardigheden

Last updated:

Op slechts vier uur vliegen ligt Marrakech. Een overweldigende stad, een andere wereld en dat is niet zo gek, je bent immers op een ander continent. Van alle kanten hoor en ruik je iets nieuws. Een stedentrip naar Marrakech is dan ook zeker niet te vergelijken elk andere stedentrip. Ben je benieuwd naar de bezienswaardigheden van Marrakech en wat je er kunt doen? Lees verder voor onze leukste dingen te doen in Marrakech.

Shoppen op de vele marktjes

Een van de beste plekken om te winkelen in Marokko is in Marrakech. Zo kun je hier prachtige items voor in huis open: wat dacht je van een zenza lamp of een kelin tapijt. Loop verschillende winkeltjes af en onderhandel over de beste prijs. Je kunt er zo de helft van de prijs af halen. Ook de souks zijn fantastisch.

Doe een drankje op een rooftop bar

Marrakech kent geen hoogbouw. Hierdoor heb je op een rooftopbar uitzicht over de medina. Waar het op de begane grond hectisch kan zijn in de medina, vind je op de de rooftopbars vaak een oase van rust. Onze favoriete rooftopbar is die van Nomad.

Restaurant Nomad bestaat uit meerdere verdiepingen. Loop naar het hoogste dakterras voor het beste uitzicht. Op het menu bij Nomad in Marrakech staan lichte, westerse gerechten met een Marokkaanse basis. Zo vind je yoghurtdips, Marokkaanse gazpacho, Harira (Marokkaanse soep)
mezzo, vis, vegetarisch Briouat (een spicy groenterol), lam- of kiptajine, calamari, couscous maar ook een burger en natuurlijk vegetarische opties.

Wandel over de Jemaa el Fna plein

Bezoek in de avond het Jemaa el Fna plein. Op dit beroemde plein zie je in elke hoek wel iets gebeuren. Sommige vreemder dan andere. Wil je goedkoop eten in Marrakech, dan zit je aan dit plein goed. Bij de vele eettentjes vind je heerlijke tajine, als je daar nog niet klaar mee bent :) en natuurlijk couscous.

Koop kruiden op het Rahba Kedima plein

Als je lekkere kruiden mee naar huis wilt nemen, loop dat vooral langs het Rahba Kedima plein. Dit plein vind je middenin de souks en om het plein vind je winkeltjes met kruiden. Ook kun je op de markt natuurlijk kruiden inslaan om zelf Marokkoaans te koken.

Wandel langs de cactussen in de tuin van Yves Saint Laurent

Wist je dat modeontwerper Yves Saint Laurent en Pierre Berge een botanische tuin in Marrakoch kochten? In deze botanische tuin vind je honderden plantensoorten. De tuin is open voor publiek en je vindt hier ook een museum, gewijd aan de Berberse cultuur.

Wil je deze botanische tuin in alle rust bezoeken? Zorg dan dat je op tijd bent, ga vroeg in de ochtend om de drukte te vermijden.

Laad jezelf op in een hammam

Een bezoek aan Marokko is niet compleet zonder een hammambehandeling. In Marokko wasten locals zich vroeger in de hammam bij gebrek aan een eigen douche. In deze hammams kun jij je als toerist ook laten verwennen. Ik probeerde zelf een vrij luxe hammam uit in onze riad. Ik werd flink gescubt want de vrouw die mij de behandeling gaf liet mij de droge velletjes die ze van mij af scrubte zien. Je wordt naast de scub gedoucht en ingesmeerd met heerlijke ruikende oliën. Een echte verwenning.

Overnacht in een riad

In Marrakech kun je jezelf verwennen in een luxe riad. Deze hotels zijn typisch Marokkaans en hebben een kenmerkende binnentuin met in het midden een bad. Maar ook als je wat minder luxe wilt verblijven vind je een riad binnen jouw budget.

Bekijk ook onze favoriete riads in Marokko.

Reistips Marrakech

Als je door Marokko reist zul je er gauw achter komen dat de meeste oude steden omringd zijn door stadsmuren. In het hart van de stad vind je de medina, het oudste deel van de stad. Meestal kun je niet met je auto door de stad rijden. Hou daar dus rekening mee als je met de auto naar Marrakech komt. De meeste hotels (en bezienswaardigheden) bevinden zich namelijk binnen de stadsmuren van Marrakech. Gelukkig kun je naar de meeste bezienswaardigheden in de stad lopen.

Parkeren in Marokko

Reis je met een auto door Marokko en kun je niet parkeren in de buurt van je hotel? Parkeer dan buiten de medina op een van de beveiligde parkeerplaatsen.

Wil je meer lezen over Marokko? Bekijk dan ook onze route door Marokko.