Doen in Marrakech: 10 bijzondere bezienswaardigheden

Tijdens mijn roadtrip maakten we een stop in de stad Marrakech. Een stad die botst met de moderne wereld. Waar je wordt overrompeld door de drukte en de geuren – soms vies – en kleuren. In Marrakech moet je meegaan met het chaotische ritme, want anders wordt je waarschijnlijk gillend gek. Tijdens ons verblijf in Marrakech van slechts 24 uur werd ik wel een beetje verliefd op de stad. Want hoewel Marrakech maar 4 uur vliegen is vanaf Nederland, is het als geen andere stad die we kennen in Europa. En dat maakt een stedentrip naar Marrakech zo bijzonder. Ben je benieuwd naar de bezienswaardigheden van Marrakech en wat je er kunt doen? Vind hier de leukste dingen te doen in Marrakech.

Marrakech: wat te doen

Ga winkelen op de vele gekleurde marktjes

Laat je verassen door die geuren en kleuren van Marokko en sla souvenirs in op de marktjes van Marrakech. Een van de beste plekken om te winkelen in Marokko is in Marrakech. Zo kun je hier prachtige items voor in huis open: wat dacht je van een zenza lamp of een kelin tapijt. Loop verschillende winkeltjes af en onderhandel over de beste prijs. Je kunt er zo de helft van de prijs af halen. Ook de souks (of soeks), marktjes, zijn fantastisch.

Doe een drankje op een rooftop bar

Marrakech kent geen hoogbouw. Hierdoor heb je op een rooftopbar uitzicht over de medina. Waar het op de begane grond hectisch kan zijn in de medina, vind je op de de rooftopbars vaak een oase van rust. Onze favoriete rooftopbar is die van Nomad.

Restaurant Nomad bestaat uit meerdere verdiepingen. Loop naar het hoogste dakterras voor het beste uitzicht. Op het menu bij Nomad in Marrakech staan lichte, westerse gerechten met een Marokkaanse basis. Zo vind je yoghurtdips, Marokkaanse gazpacho, Harira (Marokkaanse soep)
mezzo, vis, vegetarisch Briouat (een spicy groenterol), lam- of kiptajine, calamari, couscous maar ook een burger en natuurlijk vegetarische opties.

Wandel over de Jemaa el Fna plein in Marrakech

Bezoek in de avond het Jemaa el Fna plein. Op dit beroemde plein zie je in elke hoek wel iets gebeuren. Sommige vreemder dan andere. Wil je goedkoop eten in Marrakech , dan zit je aan dit plein goed. Bij de vele eettentjes vind je heerlijke tajine, als je daar nog niet klaar mee bent :) en natuurlijk couscous.

Wandel langs de cactussen in de tuin van Yves Saint Laurent

Wist je dat modeontwerper Yves Saint Laurent en Pierre Berge een botanische tuin in Marrakech kochten? In deze botanische tuin vind je honderden plantensoorten. De tuin is open voor publiek en je vindt hier ook een museum, gewijd aan de Berberse cultuur.

Neem een hammam massage

Een bezoek aan Marokko is niet compleet zonder een hammambehandeling. In Marokko wasten locals zich vroeger in de hammam bij gebrek aan een eigen douche. In deze hammams kun jij je als toerist ook laten verwennen. Ik probeerde zelf een vrij luxe hammam uit in onze riad. Ik werd flink gescubt want de vrouw die mij de behandeling gaf liet mij de droge velletjes die ze van mij af scrubte zien. Je wordt naast de scub gedoucht en ingesmeerd met heerlijke ruikende oliën. Een echte verwenning.

Overnachten in Marakech

Waar in de wereld kun je in een prachtige riad overnachten? In Marokko natuurlijk. In Marrakech zijn veel van deze prachtige riads te boeken. Wat is een riad? Deze hotels zijn typisch Marokkaans en hebben een kenmerkende binnentuin met in het midden een bad. Maar ook als je wat minder luxe wilt verblijven vind je een riad binnen jouw budget.

Tips Marrakech

Als je door Marokko reist zul je er gauw achter komen dat de meeste oude steden omringd zijn door stadsmuren. In het hart van de stad vind je de medina, het oudste deel van de stad. De meeste hotels (en bezienswaardigheden) bevinden zich namelijk binnen de stadsmuren van Marrakech.

Marrakech met de auto

Meestal kun je niet met je auto door de stad rijden. Hou daar dus rekening mee als je met de auto naar Marrakech komt. Wij verbleven in een riad net binnen de stadsmuren waar we onze auto wel konden parkeren tegen een kleine vergoeding. Gelukkig kun je naar de meeste bezienswaardigheden in de stad lopen.

Reis je met een auto naar Marrakech en kun je niet parkeren in de buurt van je hotel? Parkeer dan buiten de medina op een van de beveiligde parkeerplaatsen.

Sleep late, get up late

Marokkanen staan ​​over het algemeen laat op en blijven tot laat op. Als je een vroege vogel bent, heb je misschien moeite om voor 10.00 uur een plek te vinden voor een kopje koffie.

Ontdek geheime plekjes met Time To Momo

Zoals we al eerder noemden, verdwalen doe je snel in Marokko. Heb je nou niet zoveel tijd in Marrakech, neem dan een reisboekje mee. Zo maak je het beste van je tijd in Marrakech en kom je de geheime plekjes in Marrakech tegen.

Zorg dat je altijd de laatste coronamaatregelen van het land van bestemming checkt, voordat je ergens naartoe reist. Check je verzekering bij oranje en rood reisadvies.

Wij maken gebruik van affiliate links. Zo kunnen wij de content op onze website gratis aanbieden.